Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa Peugeot-om 307 100kw 136 KS 2006 godina. U voznji mi je poceo da trza i gubi snagu, nikakva obavjestenja na displeju mi nije pokazivao. Na leru kada se da gas ne prima kako treba vec trokira i dimi plavo-bijeli dim, nema snage. Odvezao sam odmah auto majstoru, covjek sve pregledao i na kraju ustanovio da je FAP 100% zacepljen. Prosle godine sam ugradio "novi" FAP Filetr u ovlascenom servisu u BL u Veranu ali nisam kod njih kupio filter vec kod momka privatno koji radi u servisu.
Zadnja izmjena od Friend (15-09-2012 07:49:56)
ako je 100% zacepljen trebalo bi da ima neki drugi kvar koji ga je doveo u to stanje..
ako je 100% zacepljen trebalo bi da ima neki drugi kvar koji ga je doveo u to stanje..
višak ujla u motoru, puknuta crijeva inter coolera, gradska vožnja itd,, ali dosta proizvođača ima nove software za ECU u vezi FAP-DPF filtera npr Opel iam novi soft da na manjim zasićenjima akumulacije čađi radi regeneraciju, pa nekad radi regeneraciju i u mjestu kada auto stoji, jer svi proizvođači imaju muku sa FAP ili DPF-om
Problem rijesen. Filter cestica nije bio zacepljen vec je bilo do EGR ventila koji je gusio motor. Ventil je zatvoren i auto radi kao i do sada bez problema.
Prosle godine sam ugradio "novi" FAP Filetr u ovlascenom servisu u BL u Veranu ali nisam kod njih kupio filter vec kod momka privatno koji radi u servisu. Prijatelju zbog ovakve poruke neko moze da ostane bez posla razmisli malo
Svaki servis ce uraditi ugradjnju dijelova koji nisu kupljeni u servisu tj. koje donese musterija. Servis naplati uslugu mijenjanja dijela, samo sto normalno ni na jedan dio koji nije kupljen kod njih nece dati garanciju tako da ne vidim "dizel servis" u cemu je problem?
Problem da covek od kog si kupio filter moze da ostane bez posla,sam si to napisao,kako ne vidis u cemu je problem
sta ce ostat bez posla mora covjek malo i privatno raditi:)
Koliko ja znam,majstorima koji rade u ovlascenim servisima ja STROGO zabranjen rad privatno,a jos i ako nekako izmuvao deo koji je prodat,veselje.........
greska mislim da nepostoji taj ovlasteni servis koji ce da se mijesa u moj privatni zivot sta cu i kako cu poslije 5 popodne ja radit i sl. na sva zvona cujem po evropi radim na crno kod jednog portugalca a on radi u ovlasteni pa mi poslije promijeni upola satnice....
@)).....
Skoro jedan kolega iz Renaultovog servisa dobio otkaz,a znam ih nekoliko zadnjih godina,jer priznaces nije fer da ti neko placa obuku i seminare nekoliko hiljada Eura, a ti mu poske toga konkurises i uzimas posao,a koliko znam sada kad potpisujes ugovor,ukoliko ne postujes klauzulu o zastiti informacija,mogu da te tuze,da vratis sve pare koje je servis ulozio u tebe,a moze da te zvekne i krivicna,za Portugalce neznam,ali za situaciju kod nas znam mnogo dobro
Skoro jedan kolega iz Renaultovog servisa dobio otkaz,a znam ih nekoliko zadnjih godina,jer priznaces nije fer da ti neko placa obuku i seminare nekoliko hiljada Eura, a ti mu poske toga konkurises i uzimas posao,a koliko znam sada kad potpisujes ugovor,ukoliko ne postujes klauzulu o zastiti informacija,mogu da te tuze,da vratis sve pare koje je servis ulozio u tebe,a moze da te zvekne i krivicna,za Portugalce neznam,ali za situaciju kod nas znam mnogo dobro
Pa tako itreba a ne dodje s posla i radi za sitne pare na crnjaka jos i ukrade nesto alata i guraj sve sto kapne je ok a ostali guraj placaj dazbine skupo ovo ono
Pirke