Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stigao mi u servis "muzejski" primjerak auto kasetofona BMW BAVARIA C BUSINESS -RDS zbm92 Pioneer i u njemu je eeprom P2100R...isti je kao i S-2100R....procesor je PIONEER PD4299B..... i u podacima za SEE Prog stoji da ga može raditi ali da bih očitao sadržaj potrebno je par puta pokretati očitavanje i očita mi sadržaj koji evo stavljam u dodatak...e sad imam neku tabelu za izračunavanje kodova za taj model ali izgleda da nije to što mi treba...i sam damp kad ga pogledam malo mi čudno izgleda ali ponovio sam očitavanje u više navrata i ponovio mi je nekoliko puta isti damp pa moguće da je i dobro očitan...jeli neko radio ovu vrstu i da li je dobar damp po vama i da li je moguće preko SEE Prog očitavati ga kako valja? Ako je damp dobro pročitan ,ako može neko onda da pokuša da mi iskalkuliše kod iz njega...
Zadnja izmjena od panda70 (27-09-2012 15:59:34)
CODE = 2865
Zašto ne postaviš odmah pravo pitanje.
Znao si CODE a tražiš CODE ??????
U stvari ne možeš porvrditi ili upisati CODE.
ama napisao sam da imam neku tabelu za izracunavanje ali da izgleda nije to sto treba...nema veze ,uglavnom ne prihvata taj ...ma unesem ja kod uredno i potvrdim ga ali vrati mi opet kao da nije taj ...ili mi ne očitava tacan damp ili nije ta kalkulacija....
a da probas 2685 pozzzz
Ako swapujes, dobijas drugi kod - 8923, tako kaze nyo, mada meni provereni calc kaze da je dump los.
Kolega Hajro je bio u pravu ,kod je 2685 ...svaka čast,posumnjao sam i ja bio u ispravnost dampa jer nekoliko puta mi je izbacivao različite dampove ali ovaj je najčešće bio ....problem riješen i zahvaljujem kolegama na pomoći ...pozdrav!!