Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Na pomenutom vozilu iz 1989g pukla klipnjaca koja je Probila blok i tesko ostetila radilicu, klip stigao ventile i iskrivio. I Na glavi velika ostecenja.
Moze li se ubaciti ovde motor od glofa 2 diesel (1,6 td ili d) sa ili bez menjaca?
Zadnja izmjena od Jastrebov (28-09-2012 16:01:50)
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
Ne znam kako če raditi jer T-2 radi položaja motora nema hidro podizače več pločice, pumpa ulja je isto drugačija ....
Provaj znam da su ljudi kemijali i stavljali 1,9, taj 1,7 je dosta skup za generalku.
moze 16 ali malo gimnastike ako hoces da zadrzis snagu a ako ne stavi pumpu od 16 kobija.i bilo bi dobro da NE bude hidro glava mada ako je takva situacija stavi sta nadjes jer je vozilo i ovako relativno jeftino i verovato se trazi najjeftinija varijanta
moze se ubaciti od golfa dvojke samo sto moras bosch pumpu promijeniti i naravno uljna pumpa i karter mora ici od kombija
da ne bi pravilo probleme što su hidrulični ventili radi povrata ulja ja bi radije tražio od keca 16 sa pločicam
slobodno stavljaj taj kakve veze jeli hidro i obicna glava pa koliko je njih sa hidro original pa rade ali ti je moj savjet trazi 1.9 motor i njega ubaci bog je za kombija
slobodno stavljaj taj kakve veze jeli hidro i obicna glava pa koliko je njih sa hidro original pa rade ali ti je moj savjet trazi 1.9 motor i njega ubaci bog je za kombija
+1. Skoro sam radio na jednom multivanu t2 sa motorom 1.9 od toleda, ide ko raketa...
jebote ja vec par komada ubacio u skorije vrijeme i evo upravo 2 daa se jebem sa jednim jer sam morao izvaditi iz golfa pa iz kombija pa izprebacivati sve sto treba za transportera karter i pumpa ulja su glavna stvar prebacivanja.
mjenjac ne dolazi u obzir od golfa a ostalo ubacuj i sibaj ako te sta zanima pitaj ja cu ovog sutra upalit veceras nisam stigao,ovaj je td kombi i golfov motor je td takodze znaci ti bi trebao ubaciti td da zadrzis snagu kao 1.7
turbo ce biti tesko upasovati zbog one skije i auspuha a obicni 1.6 je mrtav previse ja sam sebi ubacio 1.9 td bilo ja zajebancije sa usisnm granom i turbinom moro je zakretati ali je zato bio ko raketa jos ako je menjac sa 5b ne moze mu ostati niko na putu vozio ga 3 godine ja fina vremena bila ako radis srugome to se ne moze naplatiti koliko je zajebancije pozdrav
ovaj sto ja radim je turbo i malo su olaksane okolnosti jer ostaje njegova turbina,pumpu goriva sam stavio od golfa iako ima vakum na gornjo strani pa ce najvjerovatnije trebati prepraviti poklopac koji zatvara motor,ne znam sta ti je skija ali svasta se moze uraditi iprepraviti na starijim autima pitanje je samo da li se isplati,neki dan sam vidi kod tipa na transporteru kako je prepravljen auspuh tj. stavio je tip izduvnu granu od golfa i dole u nastavku navario na cijev auspuha onaj konusni dio od golfa i spaja se sa onim stipaljkama,za mene je to odlicno rjeseno.
kod ovoga sto ja radim cu prepraviti filter zraka da mu izbacim onaj okrugli skupi a ubaciti ovaj od golfa koji kosta 5 km.
Zadnja izmjena od mb73 (28-09-2012 22:31:30)
jeste li probali da ubacite tedeii motor u tu kareseliju staru....
Zadnja izmjena od internet majstor (28-09-2012 22:50:20)
@)).....
ja jok,ne mogu od smijeha :sml:
Zadnja izmjena od mb73 (28-09-2012 23:28:29)
moj ti savjet da stavis njegovu originalnu pumpu
ako mislis na moj arbajt ova golfova suha ko barut dok je njegova stara pustala gorivo a mrsko mi rastavljat da je dihtujem,necu moci naplatiti a interesujeme zasto me savjetujes da stavim od transportera.
moj ti savjet da stavis njegovu originalnu pumpu
evo ti onaj golfov motor uT2
Na pomenutom vozilu iz 1989g pukla klipnjaca koja je Probila blok i tesko ostetila radilicu, klip stigao ventile i iskrivio. I Na glavi velika ostecenja.
Moze li se ubaciti ovde motor od glofa 2 diesel (1,6 td ili d) sa ili bez menjaca?
Zadnja izmjena od mb73 (30-09-2012 17:08:22)
Može golfov motor u kombija bez problema bio sa ili bez hidro podizača,ostaje stara (od kombija) uljna pumpa,karter,nosač filtera ulja sa hladnjakom,usisna i izduvna grana,zamajac i kvačilo,i nosač alternatora.Zašto mjenjati boš pumpu,razlika je samo u polugi gasa,može se ona sama promjeniti i to je to. 1.6D je totalno neosjetno slabiji od 1.7D tako da tu nema problema.... Naravno mjenjač ostaje kombijev,svi znamo kakva je razlika
Zadnja izmjena od dams (30-09-2012 18:40:01)
OK. Postovanje i Hvalna za pomoc i komentare .
ne treba mjenjati nosac filtera ulja sa hladnjakom podrazumjeva se da su oba td i nosac alternatora se nemora mjenjati iskombinuje se sarafi i spaner a nosac sajle gasa sam malo prepravio tako da i on prolazi a i filter zraka sam upasovao obicni tako da ce tip daleko jeftinije prolaziti kad kupuje filter zraka a ovo ostalo se slazem sa tobom kolega dams.
Ima ovde nekih otpada pa ce se sve to lako iskombinovati. Najveci problem sad je registracija ovog motora . Obicno su sutomobili stranci koji nemaju papire pa je ovo ostalo kao krajna solucija . Ili da potrazi neki registrovan G2 pa sa njega ako moze da kupi samo motor. Ovde su motori sa papirima 500evr. a ceo golf je oko 1000evra. I koliko jos ulozi u prebacivanje i doradu na kraju opet vozi krs od kombija. Ali sentimentalna vezanost ili Isplativost su sad glavne suprotnosti na tasovima vage . Morace da se odluci sta ce . Ja sam ipak za kupovinu novijeg drugog kombija a ovo na prodaju ili za delove. Sigurno ce izvuci barem 500 evra u delovima.