Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
dali se je neko susreo sa problemom povečanja količine ulja u motoru? injektori i pumpa visokog pritiska ispitani....
ima li DPF,predpostavljam da ima.
Što kaže dijagnostika?
nema DPF.... ukraden je! dali mu nedostatak DPF-a može uzrokovati preliv goriva preko injektora u ulje, ne mogu da odgonetnem... auto radi savršeno, ne dimi , ne ljulja , sve okej. dijagnostika prijavljuje DPF, kompjuter nije flešovan na euro3, injektori su euro4.... dali nekim slučajem kompjuter može dirigovati ubrizgavanje goriva ako nema DPF-a?
Hocea reci ima DPF koji je mehanicki izbacen......e tu dodji, dalje nema price, to se ceka.........
Treba maknuti drajvere DPF-a !
Jel moze neko objasnjenje kakve veze ima DPF sa povecanjem nivoa ulja u motoru?Ne radim mercedese ali bih vole da znam...Poz
Mlakom?
Mozda ga treba samo oprat vodom ?
Zadnja izmjena od stratos (10-10-2012 21:10:11)
Jel moze neko objasnjenje kakve veze ima DPF sa povecanjem nivoa ulja u motoru?Ne radim mercedese ali bih vole da znam...Poz
nije to stvar samo Mercedesa već i ostalih sa DPF-om.
Pisano je već o tome negdje pa se malo potrudi potražiti.
nije na pumpi, ispitana je kod Burina u Šabcu...
Mlakom?
acom napisao:Mozda ga treba samo oprat vodom ?
kolika temperatura vode treba da bude ?
Zadnja izmjena od BenjaminOR (14-10-2012 12:46:39)
Oko 500 sa aditivima za pospešivanje sagorevanja čestica ili preko 600*C bez aditiva.
Imaš posebne sisteme za ispiranje DPF-a
ima izuzetno dobra stvar od LIQUI MOLY sto prodaje i daje dobre rezultate,imao sam priliku da koristim to i da ocistim na mercedesima DPF filter,brzo ide a sad cijenom neznam koliko kosta ,ili kao sto su ranije pisali pranje sa vodom,sto sam i to uspio 100 postotni da ocistim,
hvala na odgovorima... ali razumijete da nemam šta da očistim! dpf je ukraden sa auta ! mene zanima dali to može toliko da remeti ubrizgavanje, jer na nasutih 6.5 litara, nakon pređenih 3500km , imali smo 9 litara ulja !!!
Zadnja izmjena od BenjaminOR (17-10-2012 08:44:19)
jesi gledao da nije propalio uloske tj.vrhove injektora izvadi iz pa pogledaj moze sve normalno raditi jer mu ecu smanji kolicinu da moze nesmetano raditi ali sapire klip pri odredjenim obrtajima pa se zna cuti kao kuckanje od 1500 do 2500 obrtaja ali samo pod odredjenim opterecenjem a jesi li uopste ispitivao injektore ali mislim ono pravo na probnom testu kod bosiste i naravno da dobijes testnu listu na kojoj to mozes provjeriti pozzzz
bolje ga je imati nego nemati pa sta god je u pitanju
jesi gledao da nije propalio uloske tj.vrhove injektora izvadi iz pa pogledaj moze sve normalno raditi jer mu ecu smanji kolicinu da moze nesmetano raditi ali sapire klip pri odredjenim obrtajima pa se zna cuti kao kuckanje od 1500 do 2500 obrtaja ali samo pod odredjenim opterecenjem a jesi li uopste ispitivao injektore ali mislim ono pravo na probnom testu kod bosiste i naravno da dobijes testnu listu na kojoj to mozes provjeriti pozzzz
nosio sam i injektore i pumpu u Šabac kod Ilije Burina, testnu listu nisam dobio, dobio sam odgovor da je sve okej....
taj auto je kupljen preko oglasa, pod greškom na radilici tj. motor glasan, stigo je iz njemačke sa pola motora u gepeku, radilica je okrenula ležajeve tako da sam promjenio blok, i odradio sve što je potrebno, e sad znači ponovo sam otvorio motor, opet je počeo hvatati ležajeve, tako da se ponavlja isto što je i prouzročilo kvar dok je auto bio u njemačkoj...
to je ukratko!!!
..e sad znači ponovo sam otvorio motor, opet je počeo hvatati ležajeve, tako da se ponavlja isto što je i prouzročilo kvar dok je auto bio u njemačkoj...
to je ukratko!!!
Pa tako reci, DPF je izvađen, raste ti razina ulja i radilica ti jede ležajeve.
Rekle su već kolege, riješi prvo DPF.
Pozdrav
Benjamin napisao:..e sad znači ponovo sam otvorio motor, opet je počeo hvatati ležajeve, tako da se ponavlja isto što je i prouzročilo kvar dok je auto bio u njemačkoj...
to je ukratko!!!Pa tako reci, DPF je izvađen, raste ti razina ulja i radilica ti jede ležajeve.
Rekle su već kolege, riješi prvo DPF.
Pozdrav
otprilike tako
hvala , pozz
kakvo ocitanje imas injektora na leru na djagnostici od +3,5 do -3,5 ako su manje vise svi u nuli +-1 onda ipak trazi rjesenje u dpf a ako imas neki da ide oko 2,5mg/h onda su injektori problem
bolje ga je imati nego nemati pa sta god je u pitanju
kakvo ocitanje imas injektora na leru na djagnostici od +3,5 do -3,5 ako su manje vise svi u nuli +-1 onda ipak trazi rjesenje u dpf a ako imas neki da ide oko 2,5mg/h onda su injektori problem
kolega što si se uhvatio injektora,a lijepo je napisao da su injektori testirani i da su u redu,a usput si naveo netočne vrijednosti.
Njemu je problem kao što je već rečeno DPF koji je izvađen,a softwer nije prepravljen i to neče riješiti dok ruku ne gurne malo dublje u đep.
prijatelju ovo se svodi na problem pilot palenja ili predpalenja injektora za koje jos nisam cuo da dize nivo ulja jedino sto klikti pri ubrzavanju ovo je prije do lose uradjenog dpf i nestrucnog
Kolika je potrošnja na tom autu, ne na kompu nego stvarna?