Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Audi A4, 2004 god, B6...danas u toku voznje aktiviram brisace i primjetim da idu jako sporo...na pola puta se zaustave, moram ponovo dati komandu da bi se vratili u pocetni polozaj...ali takodjer jako sporo.
Podignem brisace sa vjetrobrana i opet isto. Kao da motor nema snage.
Sta da provjerim?
Hvala
Zadnja izmjena od necko_sa (30-10-2012 18:51:43)
Stara boljka kod svis wv,vozi majstoru ne mozes sam
otjeraj majstoru rijesice ti to zablokirale su poluge i bez kompletnog skidanja i razradjivanja poluga brisaca neces nista rijesit
Sve radilo bez greske. Auto nije vozeno 10-ak dana i onda se pojavio problem.
skini poluge i razradi i ima da rade bez problema
Tako je škare brisača su ti zablokirale (zapekle) i možeš ih i sam skinut i očistit - skineš, rastaviš i posprejaš wd-40 sprejom,očistiš i to je to
Poslao sam ti link sa opisom i detaljnim slikama kako se skida i čisti
Ali evo i u prilogu
Zadnja izmjena od perotok (30-10-2012 21:35:41)
Ovo je polovicno resenje,u 90 posto slucajeva moraju se menjati i klizni prstenovi,a ako su mnogo zapekle i mnogi majstori polome aluminijumski stap,zato sam mu i napisao da najbolje ode kod nekog ko vec ima iskustva,jer su polovne makaze skupe, a drugo kod ovog Audija b6,mora se skinuti cela plastika sa sve ECM,instalacija koja ide ka osiguracima,jer nema gde da se izvuce,a blizu je i soferka,tako da....
Ovo je komplet rješenje i u 90% slučajeva se samo očisti kao što sam rekao a u onih 10% popuca aluminijski nosač
Ako su tek počeli štekat brisači kao što je čovjek naveo i ako su se sami vratili onda je to ovih 90% gdje se samo čisti
Istina je da se skida plastika od ECU-a ali odšarafe se 5 šarafa (3 naprijed i 2 otraga) a plastika ispod šajbe se samo povuče prema gore i izvadi cijela nakon što se skinu "ruke" brisača
Kad se skinu te dvije plastike motorić sa odšarafe se 3 šarafa (1 lijevo na škarama, 1 desno na škarama i 1 na nosaču motorića ) i sve komplet ide van bez problema (motorić zajedno sa škarama) . samo škare moraju biti u nultom položaju (brisači ugašeni)
e kad skine onda nastaje sex moja preporuka pre skidanja proveriti gdje imaju druge poluge u ompletu da se kupe ako poso podje po zlu
A šta može poći po zlu ?
Ako se vade u ugašenom položaju (škare paralelno sa nosačem) tako se i vraćaju - je malo na knap ali ide unutra kako je i izašlo
Samo prije montaže treba obratit pažnju da se okrene onaj dio koji je našarafljen na motorić (nosač) na pravu stranu (tj u lijevu stranu) da se brisači ne bi kretali u kontra stranu
Naspricao sam WD-om i brisaci sada rade dosta bolje...ali jos uvjek ne mogu postici onu normalnu brzinu. Neka WD odradi preko noci svoje pa cu vidjeti stanje sutra...ako ne bude kako treba, pokusat cu ih skinuti prema opisu iz dokumenta.
Neće ti WD baš puno pomoći - samo malo
jer je prljavština i korozija unutra između nosača ruke brisača i aluminijskog nosača
Sad se malo bolje kreću ali moraš vidjet osjetnu razliku između prve i druge brzine
Pretpostavljam da se sada brisači kreću skor istom brzinom i u prvoj i u drugoj brzini
Kada gledas slike sve ti se cini da i nije neki tezak posao, a kad uzmes da radis (narocito ako nisi radio nista slicno) onda vidis da nije nimalo jednostavno i kad napravis neko sranje pitas se sta mi je sve ovo trebalo...
jel ovaj majstor reklamira pivo il nesto,cini mi se da nemoze zivit bez pivcuge.
Tako je škare brisača su ti zablokirale (zapekle) i možeš ih i sam skinut i očistit - skineš, rastaviš i posprejaš wd-40 sprejom,očistiš i to je to
Poslao sam ti link sa opisom i detaljnim slikama kako se skida i čistiAli evo i u prilogu
Te pive su mu valjda da mu se ruke smire - da ne razbije šajbu
ljudi napraviste nauku od ovog najmanje 10 sam ih napravio izvlacim kako moze posarafam sve szo smeta vani i razrada a uvjek musteriju pripremim da moze da pukne pa da moraju i druge da se stave
neznam koliko si ih skino i razradio citav proces stane u jednu recenicu i ne izgleda zajebano ali od 3 skinute na 2 je radio autogeni aparat grijanje pa tek onda vadjenje osovine i bolje pripremiti coveka kao sto rece kolega
A šta može poći po zlu ?
Ako se vade u ugašenom položaju (škare paralelno sa nosačem) tako se i vraćaju - je malo na knap ali ide unutra kako je i izašlo
Samo prije montaže treba obratit pažnju da se okrene onaj dio koji je našarafljen na motorić (nosač) na pravu stranu (tj u lijevu stranu) da se brisači ne bi kretali u kontra stranu
Jebena je to rabota,a cim je brisac usporio znaci da je dobro zapekao i neces ga bas sa WD sprejom razraditi.Navukla se korozija unutar osovine i dok se ne osmirgla i ne naulji nece raditi kako treba.A da bi se doslo do smirglanja,e to je najtezi posao...
Je zafrkana rabota ali bez muke nema napretka
Jucer naprskao WD-om...malo razradio, opet poprskao i ostavio preko noci...jutros sve radi bez problema, bas kao u dobra stara vremena.
Vidjecu da li ce se stanje opet vratiti na staro...ako se to desi, neminovno je rastavljanje.
Dzabe prskas,jer ne moze da probije unutra,ima i zastitna gumica,za majstore rutinski posao,uglavnom,ako se ne iskomplikuje,ali ti ne bih preporucio da to radis sam,da ne bi kupovao i makaze i sajbnu,a ti kako hoces
bez skidanja i poštene razrade nikakav posao . kad odstoji nekoliko dana poslije kiše sve se vraća .
preporuka obavezno promjenit zaštitne gumice na osovinama . pašu oriđiđi gumice sa ventila na filteru nafte .a ima ih se jer poslije svake izmjene filtera ostanu 2
kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima