Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Pozdrav novi sam na ovom forumu i neznam gdje bi smjestio ovu temu pa sorry ako sam pogrijesio.
Ovako Mercedes w211 2003g. 220CDI (150ps) aztomatska getriba, auto do prije par dana islo savrseno uredno saltalo i sve ok, ali sinoc nakon jedan kilometar voznje sam izbaci iz brzine prebacim na tiptronic i opet isto.
Jutros auto nece iz prve brzine u voznji na mjestu salta rucno bez problema, spojio sam ga na dijagnostiku i javlja mi samo gresku: Napajanje pedale akceleratora izvan opsega.(Senzor pozicije pedale gasa) ovo sam dobio na wurthovu dijagnostiku.
Zahvaljujem na bilo kakvoj pomoci )
Vraća li se greška nakon brisanja? Što ti znači da na mjestu šalta, da mijenja oznake brzine na tabli? krene li auto naprijed uopće? Ima li ulja u mjenjaču?
Greska se stalno vraca, a pod ovo u mjestu mislim na tiptronic i cim krenes zablokira ga. Auto se moze voziti u prvom stupnju prijenosa normalno sam nece da presalta u veci (rikverc takodjer radi normalno), ulje promjenuto u zadnjih mjesec dana dva puta. Na diagnostici mi javi da neki elektronski sklop nije u redu kodne oznake B138 i pokaze mi elektricnu shemu, zvao sam jednog majstora koji mi kaze da vjerovatno senzor papucice od gasa nije u redu ali da ga svakako otram na orginal mercedesovu dijagnostiku. U cemu je i problem jer najbliza je 50km od mene svi imaju univerzalne (
Pa da budem iskren nikad niti jedan potenciometar pedale nisam promjenio na mercu iako ga zna tu i tamo prijaviti.
Ja bih sumnjao na elektroniku u getribi to im je čest problem.
Ali tjeraj naj prije na stardiagnose.
koliko sam vidio nije navedeno gdje je očitana ova greška accelerator positon senzor u motornom ili u automatskoj getribi ,ovu grešku često izbacuje u motornom
Zna otići pedala ali rijetko i neće zbog nje mjenjač zaštekati. Potrebno je očitati greške u mjenjaču kvalitetnom dijagnostikom, po mogućnosti Stardijagnozom. Mjenjač ti je u rezervnom režimu rada, imaš drugu i rikverc.
Pozdrav
wurthova dijagnostika ima katastrofalan prevod/pogresan/napisi greske tipa P0000.(Senzor pozicije pedale gasa verovatno se odnosi na tps senzor.ako ovaj senzor nije ispravan sigurno nece da salta.
Da wurthova dijagnoza me stvarno zivcira a kosta da te zaboli glava ( greska koju javi je pod kodom P1222 i gdje se taj senzor nalazi jer dijagnostika mi sam pokaze ako je negdje na motoru i to je to a na mjenjacu nista. Moze li se kako auto osposobiti da ga mogu odvest 50km do mercedesove dijagnostike pozz i hvala svima na odgovorima
Nisam naveo da mi je otisla magnetna traka na zadnjoj desnoj poluosovini pa mi se upali abs, sbc, esp defekt ali prije je i sa tim isao bez ikakvih problema.
TPS se nalazi na usisnoj grani leptir gasa sa bocne strane/dva uslova za ispravan rad menjaca.app ili tps da prepozna opterecenje motora i vss brzina vozila.podatak o brzini vozila se kod nekih vozila uzima preko senzora abs ili direktno iz menjaca /okretanje kardana ili poluosovine./ova greska p1222 je iz motora.
TPS se nalazi na usisnoj grani leptir gasa sa bocne strane/dva uslova za ispravan rad menjaca.app ili tps da prepozna opterecenje motora i vss brzina vozila.podatak o brzini vozila se kod nekih vozila uzima preko senzora abs ili direktno iz menjaca /okretanje kardana ili poluosovine./ova greska p1222 je iz motora.
..gdje mu to dodje taj TPS na W211.006, nešto mi promaklo...
Uh zbuni me sad skroz sa tim "tps" ovak da je na motoru pokazalo bi mi na dijagnostici jer sve greske pokaze sto se tice motora a za ostale ne pokusacu ga odvest na mercedesovu dijagnostiku pa cemo vidit sta ce ona pokazat (valjda me nece oderat po obicaju
( inace vec sam 5-6 puta bio na diagnostikama i sve neki "strucnjaci" te otislo ovo te ono, jedan kaze mali akomulator ja odem da zamjenim covjek ga spoji na uredjaj za provjeru i kaze da je ok cak usporedio sa novim, drugi kaze otiso SBC..... ) Pravi majstor nije skup samo nemajstor jest!
)
Decki hvala na trudu i pomoci a vidjecemo sta ce biti da ste bar malo blize......
Pa zar stvarno nema pravog majstora u tvojoj blizini??
DROSSELKLAPPEN -throttle body
Zadnja izmjena od draganford (31-10-2012 09:54:50)
Eh ima dobrih majstora sam ovi sto imaju dijagnostiku nemaju veze s mozgom nazalost (
Draganford posalji mi link u inbox )
Moze li se kako ocistit pedala od gasa mislim ovaj akcelerator glupi pa da ga mogu samo odvest do majstora da nemoram zvat slepsluzbu?
Ne možeš ju čistit, a i nije ti ona kriva što ne šalta. Zbog nje bi išao motor u prinudni režim rada, imao bi redukciju snage i vrtio bi samo do 3000 okretaja, ali mjenjač bi šaltao brzine.
Ako tamo kod tebe nema majstora za mercedes onda ih nema nigdje.
Svaka čast kolega Dajan baš sam to ja mislio reći kod njega svi vole voziti mercedes i nije valjda da nema nijednog dobrog majstora, ako stvarno nema onda put Istre kod experta za mercedesa
senzor pozicije gasa ili tps engleski europe ili app engleski USA.neznam kako se kaze na nemackom ali je tps senzor rec kaja se ovde upotrebljava za senzor pozicije gasa.bez ispravnog ovog senzora at kod chryslera i forda nemoze da salta.
Haahahahah nasmija me svaka cast istina je da ima mercedesa vise nego ista al mastori znaju sve oko motora tu smo najaci sto je je ali ova sranja sa strujom pola njih se nece da petlja oko toga
Odvest cu ga poslije blagdana kod ovog majstora sto radi automatske getribe valjda mu nece biti nis ako se vozi 30 km. Javicu sta je bilo i ak neuspijemo moracemo ga na slepu i za Istru
(A zaboravi napisat da je kod nas glavno rastavljanje a ne sastavljanje mercedesa
) sve ode u djelove)
Pozz evo vozio sam auto na dijagnostiku i javilo mi je sam greske u zadnjim kotacima, otisle one magnetne trakice na obe poluosovine i sad me zanima jel imao tko od vas nekih iskustava sa tim moze li se to posebno kupiti ili moram izvalit lovu za 2 poluosovine koje su sasvim dobre??
Mogu se mijenjat samo prstenovi...
Vidiš da se isplati odvesti auto na dijagnostiku a ne mijenjati dijelove na blef.
heheh Dajane isplati se, samo kod nas ljudi vole uzet lovu na blef otislo ovo otislo ono, kazu ostavi auto pa kofol "naprave" ( A danas sam nasao poluosovine polovne, za ove prstenove nisam siguran bas a cjena im je paprena stvarno ( 120 eura za komad ) sutra ce valjda majstor promjenuti pa cemo viditi sta ce biti javim i jos jednom hvala na savjetima.
Ja ih kupujem tacno tri puta jeftinije od te tvoje cijene, dole neznam kakve su cijene...
Evo primjer
sorry admin nije nikakvo oglasavanje sam pokazivam deckima
samo sam ovo nasao i jos par koji su bili oko 70 eura ali nepise za koji model jbg neupucen
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka