Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav, ovako imam problem sa poluosovinama na mercedesu 211 E220 CDI 2003g. otisle mi magnetne trake od ABS,.... zanima me da li je itko od vas imao ikakvih iskustava sa navedenim problemom, i da li se te trake mogu posebno kupiti i postaviti na poluosovinu jer su mi malo preskupe da ih mjenjam komplet.
Magnetni abs prstenovi (ako mislimo na istu stvar) se mogu uzimati odvojeno, problem vrlo cest tako da se cak ima kupiti i alat koji olaksava montiranje istog.
pozz
BTW nema potrebe za blodiranjem....
Pozdrav, ovako imam problem sa poluosovinama na mercedesu 211 E220 CDI 2003g. otisle mi magnetne trake od ABS,.... zanima me da li je itko od vas imao ikakvih iskustava sa navedenim problemom, i da li se te trake mogu posebno kupiti i postaviti na poluosovinu jer su mi malo preskupe da ih mjenjam komplet.
kod nas imas kod mb dilera ovlastenog,ako vec vozis mecu moras da platis skupe djelove..... nemere da guzica trlja po koznim sedistima luksuznim a ovamo bi mufkte da se vozis....
@)).....
Haahahahhaah pa daj covjece zadnja kinta se da pa sad gledaj kraj s krajem a nisam ja kriv sto stavljaju kozu u merc
Auto je potrošna roba i igračka, za to se ne daje zadnja kinta.
Postoji taj dio u originalu, košta 11€ a kataloški je A230 357 01 82.
Pozdrav
Hvala Dajane sad za drugi put znam nazalost ( kupio sam vec dvije poluosovine rabljene za 300 erura
( danas ce majstor staviti pa cemo vidjeti sta ce biti.....
ajd kad smo rekli gdje je kvar i koliko kosta mozemo i ugradnju poluosovina gratis uraditi...
dajan kod mene je okruglo 10e komad naravno stambilj je mercedesoF
@)).....
hehee da bar gratis "majstor" mi uzeo 100 eura sto je spojio na dijagnostiku i stavio nove poluosovine, dovezem kuci auto i ajd reko da vidim pusta li ulje iz diferencijala kad ono na lijevoj strani kapljice
( Natram auto na kanal kad imam sta da vidim poluosovine nisu dobro ustekane setaju naprijed nazad jedno pola centimetra u diferencijal i nazad. Sad bih molio vas strucnjake ak je tko to radio da mi objasni kako da to uradim jer mi je stvarno vise puna kapa ovih nadri majstora kojima je jedini cilj uzeti lovu
( A da zovem ovog strucnjaka da mu ponovo vozim auto, previse sam temperamentan pa da nebi poluosovine zavrsile u njegovoj glavi... I da napomenem ove poluosovine sto sam uzeo su od 270cdi pitao sam na par mjesta i rekli su mi da nema razlike.
Meni to nikad nije bilo jasno i neće biti, ako je netko popravljao i uzeo novce, ako imaš reklamaciju vozi nazad, zašto nekome drugome davat novac ? Neka popravi onaj koji nije dobro popravio, iza svojeg posla stojim i ako postoji reklamacija ja otklanjam o svojem trošku, ovakav način idemo drugom majstoru nikad mi se nije sviđao i ne razumijem takve mušterije, ili vozi nazad ili neka vrati novac !
Ne pitaj me ono što ne znam !
@PREDI sta ces ti raditi sjedet za komp i cekat da dodje neki ispravan auto za sarafat,pa zaposli i mene da sjedimo za komp i trazimo musterije...
@)).....
Nije to bit, nego mi smeta kad dolaze mi mušterije i kažu taj i taj mi radio i ne valja, ok složim ja ali prvo idi nazad njemu i nekao to popravi ako zna, ako ne zna neka vrati novce, zašto da neko radi gluposti i zarađuje, neka vrati novac i neka mušterija tim novcem plati kod mene posao, jel to pošteno ?
Ne pitaj me ono što ne znam !
u redu je to sto kazes ali moze biti dvosmisleno,mozda je covjek napravio greskicu pa bi mu to svakako rjesio uz reklamaciju a mozda nije strucnjak pa ga treba izbjegavati de znaj sad ali opet sladze ti je popravit auto koji je bio kod nekoga majstora vec pa onda pogotovo mozes cjeniti svoj rad.ja sam isto za to da mu se reklamira pa ako nezna napraviti neka kaze da nezna i nek vrati cojku pare.
Nije to bit, nego mi smeta kad dolaze mi mušterije i kažu taj i taj mi radio i ne valja, ok složim ja ali prvo idi nazad njemu i nekao to popravi ako zna, ako ne zna neka vrati novce, zašto da neko radi gluposti i zarađuje, neka vrati novac i neka mušterija tim novcem plati kod mene posao, jel to pošteno ?
Ko radi taj i pravi greske, nema savrsenog. Treba postovati i druge kolege, novopecini majstori uvjek pljuju po drugima, treba postovati i druge kolege i nekad izaci u susret. A sto se tice musterija, uvjek je pravo rijesenje ako se pojavi problem kod popravke vratiti se majstoru a ako je on necovjek onda naucit skolu da ga se izbajegava...
Slažem se u potpunosti.
Ti što odu od jednog mehaničaru drugom zbog toga što im je ispalo crijevo vakuma od EGR-a nakon šta je mjenjano kvačilo su mi neshvatljivi likovi.
Pa hebate jeli oni rade u životu išta?
Ako rade garantiram da griješe.
slažem se da treba ići kod majstora koji je radio da otkoni grešku i ja više volim da mi se reklamira ako je moja greška otklanjam na svoj trošak i tako se čuvaju mušterije, iako vidim da ima onih koji nešto brljaju i nikad ne naprave posao a dobro naplate i reklamacije ne priznaju .
Iskreno govoreći ima s druge strane mušterija koji kad im nešto popraviš dolaze i kažu popravio si jedno e sad ne radi drugo a nema veze jedno sa drugim ili nije ni radilo.
evo imali nedavno slučaj , mercedes w 210 žena se žali da slabo pali i velika potrošnja i treba napravit servis , ajd dobro spojim prvo diagnozu greški jedno 20 među njima grijači, cps itd , ajd prvo ispitamo grijače relej sve funkcionira, znači greške ostale od prije , jedino cps ostaje slučajno smo imali polovni montirali i sve odlično , zovemo stranku ajd kaže dobro napravite mi servis a, senzor ću kad skupim love uzela auto i zove treći dan da šta smo joj napravili auto loše pali puno troši , vi ste mi pokvarili auto zato što ste pobrisali greške iz motornog , pa reko gospođo nismo ni promjenuli senzor da bi auto dobro radio al ne ona i dalje po svom dok auto nije skroz stao i nije htjela da mi napravimo auto nego odvezla drugome koji joj rekao da smo mi krivi , a prijetnjama tražila da joj vratimo xxxkn za posao koji nismo ni radili šta bi ste vi napravili
zato postoje radni nalozi na kojima piše što stranka traži i što je napravljeno i na to što je napravljeno ima garanciju,a za ostalo ti nemože ništa
ha ha i kažu da su ovlašteni servisi skupi
Cuj ne trazim ja povrat novca ali brate ako je majstor treba stojati iza svoga rada, nije sramota reci neznam to napraviti zar ne di bi ovaj svijet isao kad bi svak sve znao Ne zelim ga voziti ponovno jer mi je rekao da ce on skinuti poluosovine i da nadjem druge pa najbolje da ja uzmem jedno 10 poluosovina pa jedne ce pasati, svasta.... Zanima me samo ako je netko od vas stavljao poluosovine ili zna kako se radi da mi objasni sam cu to uraditi
Sad poluosovine sjedaju fino samo se izvlace iz diferencijala jedno pola cm do 1 cm. Zanima me treba li skidat nazad poklopac na diferencijalu ili moze samo da se usteka da bezveze ne rastavljam nesto sto je nepotrebno.
A ovlasteni servis nemora znaciti i dobar servis ) pogotovo kod nas nazalost
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka