Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima! Dosao mi je ovaj auto sa upaljenom check engine lampicom i limitiranim obrtajima motora! Zakacim ga i izbaci sledece greske:
P1517 Blokada kretanja
P1112 Kontrola rail tlaka
P1138 Ventil za regulaciju tlaka - greska u izlaznom stupnju
Pobrisem sve greske i auto prima gas i vuce ko lud i ne javlja nikakvu gresku! Posle dva dana Zove me covek da je ponovo upalio lampicu zakacim ga ponovo ono je vratio greske P1517 i P1138! E sad sta se jos desava kad mu gori lampica desava se da kad se okrene kljuc da se ugasi auto on ostane da radi jos 2-3 sekunde! U parametrima regulatora pritiska na leru je 298 bara, oko 17 % otvaranje, znaci sve u granicama! Uzeo sam i ocistio regulator koji je bio bas prljav i pustio ga tako da vozi! Kakva su vasa iskustva sa ovakvim problemima? Dali je neko imao ovakav problem sa tim zakasnelim gasenjem? Hvala unapred
Vidi jel ima spene u filteru goriva
Moja iskustva su da ti je sigurno otišao regulator pritiska na pumpi. Čišćenje ne pomaže,on na vrhu ima mikro sitance, probao sam i da ga otkinem, ne vredi, samo nov, dešavaće ti se sve češće. Od kako sam ga zamenio, nikad više problem. Samo da znaš, ako ga nađeš za 150e(nov), dobro si prošao, za polovne ne znam i nisam siguran da bi to uzeo polovno, jer na oko ne možeš da vidiš da li valja.
Zadnja izmjena od zole72 (20-11-2012 14:59:32)
probaj staviti drugi regulator tlaka i mislim da češ riješiti problem
Hvala na odgovorima, i ja sam razmisljao da probam sa drugim ali mi je jedan bosista rekao da to sto nece da se ugasi odmah da moze da bude i do instalacije pa cak i do kompjutera! Znaci vi pucate na regulator? A sta moze da mu se desi pa da nece da ugasi auto odmah to mi ne ide u glavu?
Regulator, vidi i relej da možda ne zalijepi:)
Imao sam ja identican problem na xsari, regulator pritiska ne valja....kakav bolan ecu, to prica onaj majstor koji misli da je to obicni dizel sa bosch pumpom i elektro ventilom.....
Izgleda da je do regulatora! Ocistio sam ga i covek ga vozi vec nekoliko dana bez problema! Hvala svima na komentarima!
ne pomaze cistenje stavi bosch nemoj neku repliku ali pazi to da bude sa isti kataloski primer: 0 281 002 284 nemoj sa zadnje 493; 872
covek te pita da li ima spena najvaznija stvar mozda ti je zagaden ceo sistem pa dzaba cistis i menjas regulatore to je kratkog daha
Ako ima spene onda ces morati ceo sistem da cistis od filtera za gorivo do rezervoara i naravno pumpu da menjas,i to sto pre dok ne pocnu i dizne da zezaju
Bosch KTS 570