Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem jos od 6/2011. Ne baca nikakvu gresku, BKC, 220 tisuca.2004
stvar je u tome da kad su vani temperature +30 stupnjeva znaci ljeto, ako ostavim u leru,recimo cekam nekog, klima upaljena, pocne dizat temperaturu(al ne odmah, nego prodje 5 min) i dodje do 110 stupnjeva i dalje ne ide. cim krenem i vozim lagano pocne padat i stane na 90c
S tim da mi je sad ovo ljeto jednom poceo i u voznji, znaci ako forsiram po gradu prva druga takodjer pocne dizat temperaturu i cim usporim odnosno ubacim u 4 tu i 50km/h spada opet na 90c
ventilatori oba vrte
recimo sad po zimi, auto zagrijan, i mogu pol sata ga ostavit, temp na 90c stoji, osim ako je grijanje malo jace onda na 85c recimo spusti po kazaljci gledano
Nije mi jasno sta pravi problem
probaj oprat hladnjake
A sta kaze termostat? Ukljucuje li se ventilator?
Bosch KTS 570
vodena pumpa proklizava.
Covek se uci dok je ziv!!!
Kada ti je zagrejan motor, pipni hladnjak u donjoj zoni, mora biti vruc, ako nije onda ti je zapusen iznutra (nema protok vode).
klima mi uvijek upaljena, i kad se ukljuce vent. oba vrte
nego, djeluje mi da je hladnjak pustao jos prije neg sam kupio auto i na par mjesta ima stvrdnutog antifriza, kao da je u sustav bilo ulijevano ono brtvilo za hladnjake
veliki servis sam napravio u 10 mjesecu u ovlst. al otad nije bilo vrucina
inace, ljetos sam ga vozio pun gas na auto cesti i temp stoji na 90c a u gradu znaci kad ga stiscem prva druga onda kao da se ne moze ohladit pa krene preko
kao da bih trebao hladnjak promjent
Po tome što ti grijanje radi dobro i temperatura motora je dobra na većim brzinama, moglo bi se zaključiti da je protok antifriza dobar.
Najvjerojatnije su prljavi hladnjaci, postoje sredstva za pranje hladnjaka izvana, naprska se pa se ispere vodom iz crijeva, ali najviše prljavštine se zaglavi između hladnjaka klime i hladnjaka vode a to je teško isprati, svakako se iplati pokušati.
Moja preporuka je staviti potpuno novi hladnjak vode, i prilikom zamjene dobro oprati onaj od klime, rezultat koji se tako dobije opravdava cijenu novog.
Samo, kao što kolega reče, provjeri protok pipanjem donjeg dijela hladnjaka, a možeš probati i pojačati grijanje kad počne dizati temperaturu, jer to isto hladi motor, samo ako pumpa tjera dobro.
Trebalo bi da se skine termostat i kad je skinut termostat trebalo bi da moze prstom da se dodje do peraja pumpe da vidis da li su proslajfovala! Kazem terbalo bi da moze! A treba pokusati da se komprimovanim vazduhom izduva prasina iz saca hladnjaka, a ako ima puno onda mora da se skine! Puno srece
Hvala vam svima na pomoci...probat cu skinut resetku s branika, posto nije serijski branik imam pristup vecem djelu hladnjaka, za pocetak
pa javim, ili kad branik budem lakirao pa mozda tad probat