Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
sutra mi dolazi passat7 2010 god. da ugradim tempomat..znači ide modul stupa volana drugi koji ima ručicu za tempomat i pošto je rabljeni mislim da njega netreba kodirati..u motornom prijavim da ima tempomat i dal treba još i u can gateway? i dal ču trebati radit kalibraciju kuta volana?
Zadnja izmjena od tomy.virje (27-12-2012 23:38:28)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: tomy.virje
radim sa actiom i tamo imam pod specijalnim funkcijama aktivirati i deaktivirati tempomat..to je što se tiče motora i sam automatski upisuje login code..danas kad sam gledao u papire auto je 2011 godina..to je ova zadnja linija koje se počela proizvoditi polovicom 2010. godine.stavio sam drugi rabljeni modul stupa volana koji ima ručicu na sebi za tempomat i koji bi trebao biti kodiran..kod je onaj dugački sa hexdecimalnim brojevima, a podatke nemam nigdje koja decimala je za aktiviranje tempomata..na pinu broj 16 na modulu stupa upravljača imam žicu tako da to vjerojatno treba samo staviti i kodirati,ali nije baš tako...ima tko možda podatke kako se kodira modul stupa upravljača? jer trebam znači kodirati modul upravljača i to prijaviti u motorni kompjuter..e sad zanima me ako to sve i kodiram,dal če se paliti lampica na instrument tabli kad se uključi tempomat? al za sad ako ima tko kako se kodira modul stupa upravljača molio bi ga neka postavi ovdje..znači treba mi onaj dugački kod..HVALA
jel to pasat 362(novi model).ako je onda bi trebao biti pin na el.volana5(160-5).a na ecu 64(94-64)
kodira se sa vas dijagnostikom.
Dva razlicita kodiranja su za dvije razlicite verzije softvera stupa volana imas od ver 0101 do ver 0110. Neznam kako ide sa actiom posto za vw inace vecinom koristim vcds. Koja ti je vezija softvera stupa i sta auto ima od opreme, tempomat vrsta tempomata mfs i board kompijuter su na prvom bitu tako da sad ima vise kombinacija na tom prvombitu.
kodira se sa vas dijagnostikom.
actia ima u sebi vag com ili vcds pa ti je to sve isto ko i vcds.a ove dvije vrste kodiranja su za pasata od 2005 do 2009 god.
Dva razlicita kodiranja su za dvije razlicite verzije softvera stupa volana imas od ver 0101 do ver 0110. Neznam kako ide sa actiom posto za vw inace vecinom koristim vcds. Koja ti je vezija softvera stupa i sta auto ima od opreme, tempomat vrsta tempomata mfs i board kompijuter su na prvom bitu tako da sad ima vise kombinacija na tom prvombitu.
Odnosi se na sve passate c3, ovisno samo o veziji softvera u samoj elektronici supa volana. Radio sam do sad par komada sve su bili modeli do 2009 nisam imo problema, kolega koji je pokuso da odradi 12-2009 nije uspio licno se nisam susreto ali i sam rosstech naglasava razlike. na njihovoj stranici imas listu modula pa pogledaj .
Nepoznajem actiu, tim bolje za tebe jer preko vcds je to jednostavno.
pozz
actia ima opciju u motornom računalu prilagođavanje tempomata: aktivirati tempomat i deaktivirati tempomat i kad kliknem da ga aktiviram vidim da automatski upisuje login code,sve sam odradi..znači problem mi je kodiranje modula stupa upravljača..imam opciju kodiranje ali mi treba dokmentacija koji bit i u kojem bajtu pali tempomat
EEE......zato ti treba vas kao što sam ti gore napisao.da znam kod već bi ti ga dao drage volje.sa vasom kodiraš preko vodenog traženja i tek onda ti ispiše kod.