Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U pitanju je Polo 1,9 D , 47 kw , 1998 , problem je u tome sto se desava da vergla a nece da upali i negde posle 10 -ak verglanja ili davanja kontakta upali moje sumnje padaju na upravljacku jedinicu J179 ( relej 187 oe broj: 028 906 125 b) pa posto nemam za probu zanima me da li je neko imao slican problem.
Može biti a i nemora da bude, šta kaze dijagnostika
jel svako paljenje tako pali ili samo kad ostoji
baca li pumpa naftu tad kad nece da upali
Proveri anlaser, da li dovoljno brzo okrece motor...
(ooξξ[][]ξξoo)
Ako te zeza rele za ECM,neces moci da se zakacis dijagnostikom,a imas u parametrima napon ECM,pa je to lako ispitati,a mozes i da direktno spojis 30 i 87,pa probas bez njega
dijagnostika,parametri ,provjera dali baca naftu kod verglanja , a najvjerojatnije slavna LUCAS pumpa
Malo sam zakasnio ali ipak da javim da je onaj djavo bio u pitanju ( J179 ) novo skupo kao vatra pa dok sam naso polovno malo sam izdangubio. Uglavnom kad se desi da ovaj relej zalepi izgubi struju na prekidacu za gasenje na pumpi za gorivo (lucas ) i normalno nemoze da upali dok se posle nemas pojma koliko puta davanja kontakta(ili direktnog spajanja na prekidac) ne razblesavi i dobije struju i onda normalno upali.
taj se kvar rjesava trajno i nikad vise problema sa tim