Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kao sto sam pomenuo imam problem sa grejacem zadnjeg stakla ne greje a na prekidacu se upali lampica s tim sto grejaci retrovizora rade, proveravao sam instalaciju i osigurace koji su u redu, ali nisam proverio relej jer neznam gde se nalazi? I jos jedno pitanje dali su releji odvojeni za grejace retrovizora od gr.zadnjeg stakla?
Pa mozda je sam grejac u pitanju? Proveri unimerom imas li otpor na sajbni? Proveri imas li napajanje i masu!
Bosch KTS 570
Neverujem da je do grejaca zato sto nema stuje na izlaznom dzeku
problem u instalaciji sto posto, imao par slucajeva na konektoru blizu gepeka, prati zice.....
da posumnjao sam i ja da je na prelomu gde zice iz gepeka ulaze u karoseriju ali nije ni tu proverio sam cak ni tu nema struje pa sam zato posumnjao na relej jer su osiguraci dobri
releji su odvojeno i nalaze se u osiguračkoj kutiji kod vozača ,provjeri na izlazu iz nje dali daje struju ,kod lagune 1 izgori stopica u đeku zbog velike struje koju vuće grijač,mislim da bi se i relej trebao čuti da škljoca ako je u redu.
ako sam te razumeo da su releji odvojeni za grejac zad.stakla i gr. retrovizora.
kada se ukljuci grejac posle par sekundi se cuje jedan relej
Zadnja izmjena od bbranko (07-01-2013 14:57:16)
da releji za grijač zadnjeg stakla i grijanje retrovizora su odvojeni ali najprije moraš vidjeti dali su klasični izmjenjivi ili su lemljeni unutar UCH(osiguračka kutija), popravak novijih vozila više nije jednostavan trebaju ti sheme ,autodata i sl. ,dijagnostke i iskustvo ako se ne baviš time možda bolje da odeš kod majstora dati utvrdi kvar.
ja sam neznajuci da postoje dva releja napipao jedan relej koji škljocne kada se ukljuci koji je verovatno ispravan i izvadio ga i vratio
ne vjerujem da je to do releja prije ce biti stopica na kutiji osiguraca kao sto ti je vec receno da pregledas.
ja sam neznajuci da postoje dva releja napipao jedan relej koji škljocne kada se ukljuci koji je verovatno ispravan i izvadio ga i vratio