Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Vw caddy 2.0 sdi 2005 godina,auto ima jako cudan problem,kad ga ubacis u rikver auto upali i radi sasvim uredu,ali ako je auto u neutralnom polozaju ili bilo kojoj drugoj brzini nece upaliti,greska u ecu nema.
postoji velika volja....
nece da vergla ili okrece a nece da upali.Jesi gledao masu motora
Vergla ali nece upaliti,pregledao sam sam mase oko motora,na koju masu tacno mislis?
postoji velika volja....
cudan problem.
Verovatno misli na masu izmedju motora i sasije! Ma ne verujem da je do mase! A da nije slucajno upalio kad je bio u rikvercu ili je svaki put tako? Ne znam kakve veze ima prekidac za rikverc i paljenje!
Vjeruj mi prijatelju da je tako,auto ubacis u rikver i upali svaki put,a samo ga izbaci u ler ili neku drugu brzinu nece upaliti..izludio me,čudan problem.
postoji velika volja....
A kad upali i radi sta se desava kad ga izbacis u ler? Jel mozes da ga vozis ili se gasi?
Odmah se ugasi kad ga iz rikverca ubacis u ler..ugasi se iste sekunde
postoji velika volja....
pregledaj birac brzina da ne dira neku zicu jer ako dira moguce da kad ubacis u rikverc odstupi od nje pa ne remeti palenje mada mi se i ovo cini nevjerovatno sto sam sad rekao,nelogicno je kao sto kaze i kolega ristic.
Sve sam pregledao..nigdje ne vidim bilo kakav spoj ili nesto slicno..to sam slucajno otkrio da ce upaliti svaki put kad ga ubacim u rikverc..znaci svaki put upali kad je u rikvercu,bilo koja druga pozicija mjenjaca auto se ugasi i nece upaliti
postoji velika volja....
Auuu brate pa sta je to? A jel javlja neku gresku u tabli u centralnoj elektronici? Jel si probao prekidac za rikverc da istekas pa da vidis sta se tad desava?
Kad iskljucim prekidač za rikverc ond anece nikako upaliti
postoji velika volja....
A jel si gledao parametre tada kad je u leru i kad ga verglas recimo da li vidi obrtaje motora? A jel rikverc svetlo radi normalno?
Pogledaj da nije nesto pogresno kodirano...Lupam mozda ,ali to mi pade napamet.
Rikverc svjetlo radi normalno
postoji velika volja....
Da a kako je nastao problem? Mozda je stvarno neko nesto brljao oko kodiranja!
pogledaj dali dolazi struja pod kontakt na rele 109 t.e kontrolni relej ili dolazi kad ubacis u rikverc pa uzmi pa premosti neku zicu negde ili napajanje ecu.proveri svuda gde treba
Pa to je najbitnije da se utvrdi u tom trenutku sta mu fali, znaci parametri!
Nema on relej 109 ja mislim da je kod njih motroni relej 408 ili 409,nije nitko nista radio po autu,covjek je dosao pred trgovinu i ogasio auto,kad je kreno nece auto da upali
postoji velika volja....
A jel vidi obrtaje tak kad nece da upali? Trebalo bi da se vidi u parametrima sta mu fali!
ima slucajeva raznih sad sam imao slucaj na golfu 2 kad tip ubaci u rikverc pali mu se zadnji brisac pregledam mu zice na vratima gepeka nadzem puknutu sredim kontajuci da sam rjesio kad opet se pali sam cim ubaci u rikverc,iskopcam zicu na rikverc salteru sve ok al jebo sebe nije uvijek al u 90% slucajeva zajebaje i odustao sam za sad samo sam izvadio i relej pa cu posle probati sa drugim mozda je i do njega al neznam sta mu dadne pobudu preko instalacije od rikverc saltera do nazad,sumnjam u neki spoj na instalaciji od rikverc saltera do vrata gepeka,eto da utjesim malo kolegu "mobile"nije jedini slucaj,pozdrav.
Uspio sam rjesiti caddy-a..:)..jedan drzac motora mu stradao i pomjerio se na instalaciju i ''pritisnuo'' istalaciju uz šasiju..jedva sam to nasao,kad je drzaž tamo iza motora..uglavnom poravio par zica na istalaciji i sve uredu..
bas me namucio..:)
postoji velika volja....
dobar si.