Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam veliki problem sa ovim autom,na dijagnostici prijavljuje gresku PO340 camshaft position senzor incorect signal,menjan senzor bregaste tri puta,promenjen kabl od senzora do ECM i opet nista,ukljuci blokadu na 4500 obr. a ni ovako nece nikako da radi ni da ide,ako je neko imao slican problem neka javi,nisam vise pametan sta da radim,provereno i zubljenje motora i sve je ok
neispravan-netacan signal.mozes da menjas senzore koliko hoces i uvek ce biti isto
tu je nesto menjano-buzeno moraces da trazis originalne kat.brojeve i vodi racuna dali je taj motor iz tog auta----jednostavno ako mozes raspitaj se prvo o istoriji auta
Zadnja izmjena od MN026 (16-06-2010 22:50:16)
kolega ja sam imao nedavno sex sa takvim autom izzbacival mi istu gresku mjenjao senzor bregaste najprije dva polovna pa novi stavio uvjek isto onda sam iso mjenjat senzor radilice i auto radi normalno ako imas za probat probaj ne tvrdim da je to ali moguce
u radu je spas a spasa nema
auto zadnje dve godine ima taj problem,ima plin i zbog loseg ugla paljenja ima detonacije,neznam da li je nesto budzeno,kod ovog vlasnika sigurno nije,sve mi izgleda ok,ali nece da radi
kazes da ima detonacije....da ti knock senzor ne pradi probleme ne tom autu.....da mozda ne registrira stalno kao da nekaj lupa pa onda salje krivu informaciju u Ecu i onda on pali blokadu na 4500....
opel je izbacio zamenu za tog senzora, novi tip koji ide zajedno sa instalacijom, znaci ako do sad si pokusavao sa 12 38 915 pokusaj da nadjes ovaj novi ( ne secam se kat.broja)
kolega ja sam imao nedavno sex sa takvim autom izzbacival mi istu gresku mjenjao senzor bregaste najprije dva polovna pa novi stavio uvjek isto onda sam iso mjenjat senzor radilice i auto radi normalno ako imas za probat probaj ne tvrdim da je to ali moguce
Kod mene je bio isti problem. promenijo senzor radilice i avto je radio.
Proveri inatslaciju, zna kod vectre da se raspada. Imao sam slucaj ,pa je pravila spoj.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
opel je izbacio zamenu za tog senzora, novi tip koji ide zajedno sa instalacijom, znaci ako do sad si pokusavao sa 12 38 915 pokusaj da nadjes ovaj novi ( ne secam se kat.broja)
Da citao sam o tome da je svojevremeno Opel imao fabricku gresku sa tim senzorom i da je izbacio novu verziju senzora zajedno sa kablom inace kontakti su uradjeni od zlata,danas sam zvao ali cena je 140e,i kada sam rekao gazdi,covek pobledeo,nema teorije da ga kupi.A instalacija od sevzora do ECMa je nova
imao sam isti problem resio sam so fles u ecu imao je hladan lem
Pozdrav. Kupio sam vectru u Istri prije par mjeseci sa identičnim siptomima. Čovjek mi je rekao (kune se) da je mijenjao senzor bregaste polovni par mjeseci prije nego što je prodao auto i da se upalila lampica od motora tjedan prije nego što sam ja došao po auto. On je bio drugi vlasnik. Vectra je 99.g. facelift, sada sa 212000km i sa ugrađenim plinom. Mijenjao sam senzor bregaste zamjenski Topranov, i kad nisam uspio riješiti odvezao sam auto u ovlašteni servis. Tjedan dana kod Hadrovića, TRI tjedna kod PSC Zagreb u VG. sad pokušavam riješiti sam koliko mogu.
OP COM pokazuje grešku neispravnog signala senzora bregaste, jučer sam promijenio senzor radilice (jer mi je crkao uto na povratku s posla prije dva dana )
Da li je netko riješio ovaj problem ili ima ideju od kuda krenuti s istragom?
pozdrav.
i ja sam imao slucaj na omegi al nije se dugo zadrzala kod mene samo proban drugi senzor bregaste.
plin je ugradzen motor je mjenjan na starom motoru nije bila prisutna greska na novom se manifestuje,greska se ne moze izbrisati inst. ok senzor mjenjan sa starog motora i stranka rece da je i prije mene probano i sa novim.
dok je hladna pici odlicno dok se ne ugrije onda izgubi vucu,bas me interesuje problem jer slucaj je specifican,mjenjan motor isti je a na starom nije bilo problema na novom doticni problem,problem je sto ja nisam prebacivao motor pa nemogu da tvrdim da nije neka greska napravljena prilikom rada al vidim da je to problem kod opela.
Što se tiče rada motora, sve je ok, radi odlično, vuče, ne trza, potrošnja cca 9l plina, samo se manifestira kao blokada na 4500 okretaja i svijetli lampica od motora. plus što jednako radi bio jack od senzora prikopčan ili ne.
Da li je motor mijenjan ne znam, znam da je rađena glava( gumice ventila, dosjedi itd...) broj motora se razlikuje u zadnjoj znamenki kompujuter isčitava zadnju znamenku 1 a na motoru je 2. Mislim si koja je mogućnost da nađeš drugi motor sa 1 brojem razlike.
U PSC-u su probali promijeniti soft, kao da ima update u odnosu na moju verziju, ali je učitavanje stalo na 95% i tad izbaci neki error i ne da učitati do kraja.
imao sam isti problem resio sam so fles u ecu imao je hladan lem
Vane jel može malo detaljnije kako si naišao na problem, ECU je bio na provjeri kod čovjeka što se bavi kompjuterima, i veli da je istestiran ok...
kažeš da motor isto radi isto se ponaša i kad je ukopčan senzor
i kad je iskopčan senzor
ecu tvrdiš da je ok, majstor provjerio
pa onda je logično da ili je pokvaren senzor
ili je prekid u ožičenju
ili motor nije u fazi 100%
i nema tu nikakve teške filozofije, zar ne ??
poslušaj starog lava, otiđi kod nekoga da ti iščita eeprom
iz motornog, neznam da li može sa opelscanner ako ne onda tech2
i ako ti ne iščita 100% i ne napiše read eeprom successfully (OK)
možeš baciti taj ecu (ili popraviti pa baciti nakon par mjeseci)
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
je napisao skrivenu poruku za korisnika:
za 100% provjeru faze motora treba ti majstor koji ima alat za to i znanje
to što su ti oni rekli tamo da je faza ok može biti da je a može biti da nije
isto tako i za ecu motora
4 tjedna a nisu popravili auto star 13g, pa kada bi popravili insigniu ??
2040i ljeve
ajde izmjeri otpor senzora bregaste
skini jack i mjeri pa napiši vrijednost
nisam 100% da li opelscanner može pročitati tvoj eeprom
budemo pričekali da se javi ntko iskusniji
Zadnja izmjena od sanac.bo (27-01-2013 23:52:10)
ne budimo smijesni ovde,sa opcom da rijesi taj kvar malo mi smijesno,u dzaba kacit slike i navoditi na kvar ovo je e to nije ovo te zeza i sl .
jel ima on scope da proveri zupcenje motora za 5 min ustanovi sta je tu.... dakle dzaba sva prica i prosipanje iz suplje u prazno....
@)).....
ako ovalšteni nema scope, onda šta ima
buduči da mu ovlašteni nisu pomogli, pomozi mu ti
ako možeš, hočeš
provjeriti fazu motora nemože nitko online,
za to mu treba majstor *uživo*
a poneki savjet uputiti, dobrodođe,
jer izgleda nakon ovlaštenog servisiranja mora sam popravljati
žaloasno je - ali istinito
eto ti bi za 5min popravio auto,ustanovio kvar
ovlašteni to nije za 4 tjedna
4tjedna x5 radnih dana je 20 dana
20 dana x 8 sati je 160sati
160 sati x 60 min je 9600min
impresionira tvoja brza dijagnoza, popravak
Zadnja izmjena od sanac.bo (28-01-2013 01:51:07)
razumijes ti ne pricam ja voo doo jezikom.....
sve mu je sugerisano i receno sta da radi....
nemoj meni brojati sate i ni ovlastenim servisima svi mi radimo po satima.....
ujedno ti si iz ZG javi se coveku na PP uzmi si pare i kuliraj.....
razglabati ovde o problemu nema potrebe moze se zakljucati tema,
covek nema opreme i alata tako da nema ni zanata bez alata mislim na scopmeter
koji mu je presudan da ustanovi kvar ....
dakle zaobidji mene u sirokom lugu....
Zadnja izmjena od internet majstor (28-01-2013 10:52:41)
@)).....
gospodine ja pare ne uzimam
meni se život ne sastoji samo od para, jer pare su jadne
i trčanje za tim ne donosi ništa dobro
ako popravim kvar, onda naplatim svoj rad
niste me razumijeli, mene fascinira vaša brza dijagnoza i popravak za 5min
jer ovlašteni to nisu mogli za puno puno duže
profesionalac u ovom sportu nisam, ali ako mogu pomoći bilo kome, u pravu ste postoji pm
ako nemogu pomoći, odmoč mu neču sigurno
nemate potrebe bojati se da vam netko broji sate ili nekome drugom,
i neznam zašto zatvoriti temu ako problem još nije rješen
da ste kojim slučajem vi na njegovom mjestu,
bi li vama bilo drago da administrator zatvori temu,a niste rješili problem
?
Zadnja izmjena od sanac.bo (28-01-2013 12:10:32)
evo u kratko slike od scope ....
moze li se on snaci ovde u diagrame pored dobre volje da mu se pomogne...
Zadnja izmjena od internet majstor (28-01-2013 12:27:15)
@)).....
Dečki vidim da tu nastade svađa zbog mene, pa nemojte tako ljudi smo nismo svi majstori
Ja tražim savjet šta i kako dalje, ne znam od kud je internet majstor, al sam voljan doći na dijagnozu ako nije milion km od mene
Istina jena žalost da sam nakon svoj "univerzalnog" majstora potražio pomoć u dva ovlastena servisa, te nisu znali šta i kako dalje. Kako su provjeravali fazu neznam, kome su nosili ECU na provjeru ne znam , znam samo da je netko od vanjskih elektroničara.... al ne bi valjda lupali bez neke sigurne provjere.... ipak su oni "ovlašteni" :o
Budem prvom prilikom izmjerio otpore na konektorima senzora bregaste, vidjeti ću da li se poklapaju sa vrijednostima u Autodati. pa ćemo vidjeti šta dalje...
Inaće motor radi ko urice, pali na prvi zub bilo hladno toplo, ili ga palio danas 25 put, ili nije radio 5 dana, tako da nije ozubljen kako treba vjerujem da bi se manifestiralo i po zvuku motora, a i da bi bilo poteškoća s paljenjem... ako se ne varam....
Sto se tice internet majstora,on ti je iz okoline Googla