Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Interesuje me postoji li neki program ili baza podataka u vezi sa glavama motora, podaci o visini glave koliko moze da se obradi, treba jednom prijatelju, a ja pojma nemam kako da pronadjem to ako postoji.
Mozda neko od vas zna?
to bi trebalo da znaju tokari jel tako jer oni to i rade ravnaju glavu i moraju znati do koje mjere smiju ici,jednostavno kad odneses glavu na obradu treba da se konsultujes o debljini dihtunga i o tome dali ima smisla ravnati glavu.
LP.
Ima nesto od toga u starom Workshopu
to bi trebalo da znaju tokari jel tako jer oni to i rade ravnaju glavu i moraju znati do koje mjere smiju ici,jednostavno kad odneses glavu na obradu treba da se konsultujes o debljini dihtunga i o tome dali ima smisla ravnati glavu.
LP.
Debljina dihtunga ovisi o visini klipa u GMT , nema veze sa ravnanjem glave...
Ne pitaj me ono što ne znam !
ima veze ali skidanjem glave mjenja se zapremina kompresionog prostora kolko tolko pa samim tim se mora nadoknaditi debljinom dihtunga,uglavnom kod vecine glava ventili su upusteni tako da se i taj prostor racuna,znaci u pravu si jer nebi smio ici tanji dihtung isti ili deblji za jednu rupu ili specijalu.
ako bi se skinula glava pretjerano(slabo ko mjeri od metalostrugara bitno je uzeti pare)a ventili ostavili kako i jesu moglo bi doci do dodira izmedzu klipa i ventila i zato bi trebalo voditi racuna o debljini dihtunga jer on treba da nadomjesti skinuto ili da se odrade i lezista ventila time sto ih treba upustiti frezerima e sad kad ih upustis odose previse gore i dal ce se moci nastelovati rucno ili hidro putem itd itd odosmo previse uglavnom si upravu jos jednom da kazem al treba uzeti u obzir i ovo ostalo.
LP.
Zato se ventili skrate za onoliko koliko se upuste
sve piše u stručnoj literaturi tko čita
predingli i jesi i nisi u pravu,malo so malo vegeta .... primera radi TDI motor ima izbacene ventile,neko pomenu upustene pa ja navodim primer kontra uvijek sam bio kontras i opozicija
Zadnja izmjena od internet majstor (31-01-2013 23:28:12)
@)).....
aha
defakto,pun ku... literature na netu ko hoce da cita i ima vremena,ne moras biti puno pametan obrazujes se dok kazes keks,iskustvo je najbitnije
sve piše u stručnoj literaturi tko čita
Kod starijih VW Audi vozila postoji u elsi za novija vozila ne postoje podaci jer proizvođač navodi da se glave strojno ne dorađuju....
Od kada sam sebe uhvatio u laži nikome više ne vjerujem