Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
dali neko poznaje dobro rad na delphi ds150e .
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
Sta te tacno zanima, pa bar je taj softver lak za rukovanje...
uredu parametri,greške ,itd interesuje me adaptacije .ključevi kalibracije .logini gdje ih iščitajem nemogu da skontam . pričao sam sa čovjekom koji radi bruka stvari sa tim uređajem ali samo je osmjeh kada ga trebam pitati šta ozbiljnije ,odgovor je zašto nisam od njega kupio diag. da nije šuplja malo sam cunjo po netu i znam da nije šuplja da je dobar alat ako znaš da pravilno koristiš. zato mi treba neko ko je imao iskustva sa tim urđ. da nije ko 99 % likova da samo iščitavaju parametre greške a i neznaju šta to znači što prate. npr dizne nema upustva kolike su granice tolerancije kao npr vag opcom itd. samo imaš izčitavanje vrijednosti. zato bi mi trebalo uputstvo ako neko zna na netu gdje mogu skinuti ili da me uputi gdje da vidim npr kalibraciju dizni map itd . zato nije toliko lagan za korištenje. ( a možda sam ja malo priglup HAA) pozdrav drug i ako imaš kakva iskustva molio bih za pomoć.
evo osmijeh i od mene:) ,pa i ja sam dosadjujem ljudima kad kod njih kupim dijagnostiku i zovemu u pola noci i covek hoce da naplati svoju obavezu i sjekiraciju i garanciju ako uredjaj ne bude radio....
@)).....
pitao sam za pomoć , ako neko radi i da ima iskustva valjda ću i ja biti od koristi nekome. (okopat luk oko kuće zalit baštu itd) pošto sam od skora član nadam sa svojim iskustvom nekada moći pomoći nekome pošto se gužvam po servisima 15-ak godia-.
gle moj slucaj uvijek sam od kolege kupio uredjaj makar i polovan ocuvan bez tackice i ogrebotine,kupio sam za 1500e uredjaj koji evo 3godina radi bez problema i kad mi zapne u poslu nazovem kolegu i odma dobijem pomoc mada je sad u njemackoj radi u servis dok je drzao servis u srbiji sve je rasprodao tad i ja ugrabio,drugu sam kupio u hrvatskoj kod kolege za bmw i radi bez greske isto preko 3god. a pomoc od kolege je uvijek bila tu u pola dana u pola noci.... .. sad imam preko 12kom i nakupovaces i sam samo da ugrizes mamac veruj
dakle polako ulazis u posao i strpljenja i doci ce sve na svoje....
@)).....
kolega ja koristim autocom delphiov je to softver nema on bas neke mogucnosti oko kodiranja i adaptacija za te stvaru trebaju namjenske dijagnostike
nebih želio da pametujem ali tako su govoili za visu. koristio sam je godinu i prvi put kada sam vidio kada lik da ubija brašno u autu.. izvini internet majstor pogrešno si me shvatio nisam početnik prije 11-12 god kupio sam vag godinu poslije op-com i među prvima visu . i tada nije bilo podrške kao sada kupiš kod čovjeka na cesti i ako radi radi .sve si morao sam od crack-a vag na vag 311 itd.. bili su pravljeni interface nadam se da se starije kolege sjećaju. opako sam se razbolio 2 g bio biljka . poslije 2-3 godine kao da sam sa marsa pao can itd.. kupovao sam neke gluposti elm itd .pošto nisam imao love. delphi sam kupio od lika koji prodaje odjeću sijalice i sa autima nema veze zato što sam kaš sa lovom al baš.. zato nemam podršku. svaki čovjek ima svoje uspone i padove. i zato želim ići gore dole mi se nesviđa.znam da iskustvo i znanje košta .
eh imao i ja taj pravljeni no sad ni 15 drugih ne resavaju posao ali samo polako i relax
@)).....
bože samo zdravlja
Ajde jedno možda glupo pitane!
Koji interfejs najviše odgovara ovom programu, ili koji je najbolje kupiti za ovaj program?
poslao sam ti
Napisi ti nama sta konkretno bi htio da radis sa tom dijagnostikom, koje operacije i za koja vozila ?
@delphi: Evo sad je jedna tema i ne brini se da niko ne cita, ovdje se cita sve, tako nece proci nezapazeno. I dobro bi bilo da povremeno procitas postove iz tema koje si zapoceo!
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
može i skriven odgovor bio bih svima zahvalan ,ko zna šta tržim vjerovatno neće da odgovori javno
Meni bi trebala univerzalna dijagnostika koja čita i automobile i kamione.Koliko vidim to autocom ili ti delphi može.a ne znam dali može i bosch pa me zanima dali neko zna nešto o tome i koja je bolja?
Jer u firmi mi gde radim mi je potrebno i za automobile i kamione a nebi da uzimam bas namensku jer imamo više modela vozila a i cena je ....
Izvinjavam se ako nije pitanje za ovu temu ali reko pošto već pričamo o delphi dijagnostici
KTS JE KTS kada nemaš para za orginal lewis i kopija je dobra da nehodaš go
Vrlo dobro objasnjeno ))
ATM chiptuning Balkan +38269495496
KTS sa ESI-jem 2.0
Ma ne dajem ja pare nego da se raspitam pa da predložim ovima na poslu
ako imaju para onda neka uzmu orginal i to je najbolje rjesenje...
ATM chiptuning Balkan +38269495496
Vidim ima po internetu razne verzije sa sve obukom tako da to i nije loša varijanta!
Ali nije ovo za ovu temu!
ACOM ;To je problem sto ja prvi ne znam sta trazis ? Ili u prevodu pomozi nam da bi ti pomogli ... . želio bih da ni neko da uputstva kako se vrši adaptacija,odakle da skinem logine ,uparivanje ključeva,ovako samo bleim u parametre; kako da ih mijenjam.. + UZMITE U OBZIR DA SAM PRIGLUP. trebami vremena da nešto skontam (sem popravke automobila tu sam ko kurva u pufuu HAAA ). Ako neko ne želi da se vidi zamolio bi ga da mi pošalje na PM
Evo poslao sam ti nešto
Pozdrav!Napomenuo si,da ce firma dati novac za tester.Zbog toga cete verovatno uzeti originalni uredaj.Kod kupovine novog,svugdje ima i nesto osnovne obuke.Za delphi neznam,jer nemam original.Kad sam kupio MD,trgovac mi je dosta dobro predstavio tad na spravi prakticki na vozilu.Za sve ostale probleme samo pozovem,pa skoro uvijek dobijem pravo rjesenje.Osnovna obuka je dosta slicna i da texom i kts-om.Ovo sa telefonom najvjerovatnije ne ide svugdje- he,kad ljudi pokasiraju novac najcesce nisu vise ljubazni i daroviti.Lp
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka