Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Imam jedan mali problem...naime doticnom puntu je izgorila instalacija i sad sam ga slozio ali mi nisu upareni kljucevi,ecu i kutija sa osiguracima u kabini i auto nece upaliti. Sa Galettom sam iscitao sadrzaj ecu-a i napravio sam clon od njega ali kad sam spojio komp na auto upalio je punpu za gorivo ali auto nije htio upaliti. Vidio sam u autodati da je motorni Ecu spojen sa kutijom sa osiguracima sa dvije zice na pinovima 20 i 29.pretpostavljam da jednu od te dvije trebam presjec da bi auto upalio nakon kaj se ecu prepravi sa galettom pa me zanima koju tocno trebam presjec da auto upali a nebi zelio napamet nesto rezati da jos ne napravim vecu stetu.
Ako neko zna i zeli to podjeliti samnom bio bih mu zahvalan.....
netrebas nista sjeci ,galetom je napravis nevinu i kada je stavis na auto das kontakt i kad se ugasi lampa kjuca palis. ona se slubi sa bsi.
koja ti je 59 f m2 ili m3?
i jos vaznije koji ti je hw?
hmmm......meni se nije gasila lampica od kljuca....jel se to treba ppricekati neko vrijeme ili se odmah ugasi.....
hw na njemu pise 103 a kad ha ocitam sa galettom pise da je hw 303......
a mozda sam pogrijesio jer je Ecu bio izvadjen van i spojen samo na Galetto.....mora li kad se to radi biti spojen na instalaciju od auta?
napravio si clon znaci stavio si drugi ecu,ili? treba ti virgin ecu,ako si kopiro iz starog 303 u novi 103 zato ti pise u softu da je 303 ako si mjenjo ecu
imam 2 ecu-a....na oba mi na kucistu pise 103 a kad ga ocitam sa galettom pise 303......ali ni jedan od ta dva ecu-a nije mi par sa kljucem pa sam pokusao to rijesiti sa galettom ali mi nije uspjelo....pa me zanimalo moram li presjec koju zicu jer sam to na jednom renaultu morao sjec da bi auto upalio
trebas sa galletom procitat i upisat isti bin al pod funkcijom clona/decoda ,netrebas kidat nikakve zice
to sam i napravio.....i dam kontakt i proradi pumpa za gorivo ali se ne ugasi lampica od kljuca i auto nece upaliti.....treba li kod tog postupka ecu biti spojen na instalaciju od motora ili se moze to napraviti vani na stolu jer ja sam to radio na stolu
radi se na stolu,sta kaze dijagnostika
dijagnostika mi kaze da mi je paljenje blokirano od kod kljuca......
onda nije dobro uradjen ecu,nesto si promasio ili nesto nije uredu sa ecu to me brka 103 i 303,je li otvaran ecu,mozda prije tebe ima li rupu za boot
jedan je bio otvaran ali koliko sam vidio nesto je lemljeno u coskovima oko onih malih zutih plocica,koliko sam skuzio to su neki tranzistori od bobina. nema rupe za boot nego sam ja kad sam ga otvorio direkt spojio sa zicom boot na masu i iscitao sam ga.....i kod ponovnog programiranja napisao je da je seed key ili tako nekako i ona je nakon 60 sec programiranja napisao da je gotov i da moram iskljuciti inst.tablu i pricekati 10 sec i opet upaliti.....to me malo bunilo jer nije tabla ni spojenja na njega kad je vani na stolu bio ecu
onda je jos nesto problem ,mozda nevalja nesto sa instalacijom,te dvije zice sto hoces da kidas provjeri jesu li uredu,jer kad stavis virgin ecu on pokupi podatke iz bsi-a i slozi ti immo
pozz
ok.....hvala ti na pomoci....
sutra cu....tj danas probati ponovno pa javim ako sam rijesio problem i u cemu je bio problem...
pozz
i procitaj ponovo ecu i uporedi dump vidi je li ista promjeno
pozz
onda je jos nesto problem ,mozda nevalja nesto sa instalacijom,te dvije zice sto hoces da kidas provjeri jesu li uredu,jer kad stavis virgin ecu on pokupi podatke iz bsi-a i slozi ti immo
pozz
tocno jos je nesto tu problem...........
danas sam iscitao ecu i spremio ga.....zatim ga vratio natrag pomocu galetta i auto nece upaliti.....i opet sam ga iscitao i usporedio sam ga sa orginalom i isti su....nema nikakve razlike....zatim sam ga probao preraditi sa immo killerom i kad sam ga usporedio sa orginalom opet je isti......u cemu je problem??
mozda ti galletto nevalja,imas li gdje posudit
ako mi ne valja galetto zaso ona kad iscitam ecu i obradim ga sa immo killerom i taj preradjeni fajl usporedim sa orginal iscitanim sa galettom i nema nikakve razlike a u immo killeru je napisao da je obrisao kod...??
dali se netko od vas susreo da mu je galetto izbacio gresku "errore cambiovel" i ako je kaj ta greska znaci?
cambio bi bilo nešto kao "promjeniti" otprilike ali sam tamo èuo da i getribu nekako tako zovu ako se ne varam....
daj to nekome da to riješi...jebote ko da kuæu gradiš...
onog prije sam rijesio i sve radi super.....ovo je sad drugi ecu i stalno mi javlja tu gresku tako da sad neznam u cemu je problem......:(
to sam i napravio.....i dam kontakt i proradi pumpa za gorivo ali se ne ugasi lampica od kljuca i auto nece upaliti.....treba li kod tog postupka ecu biti spojen na instalaciju od motora ili se moze to napraviti vani na stolu jer ja sam to radio na stolu
Imao sam isti problem! Stvar je u tome da ECU masu dobija iskljucivo preko hladnjaka (glupost), i ako stoji samo "na zicama" pumpa radi sama , code kluca gori i nece upaliti. Kad mu dovedes masu na hladnjak pumpa se usuti i sve radi! Nevjerovatno da glavna masa dolazi samo preko hladnjaka, a moguce je da se dovodi i preko konektora, ali vjerojatno je losa, pa u svakom slucaju mora imati masu na strani hladnjaka.
Zadnja izmjena od Nike (31-08-2009 23:37:27)
Ima masu i preko konektora
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka