Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem na meganu,ujutru kad pali malcice duze zavrti,skoro neprimetno duze, i upali na tabli chek injektion,cim se zagreje posle toga ne pali nista. Na dijagnostici prijavljuje senzor temperature rashladnog tlaka, greska
DF049. U voznji nema problema ide kao nevreme i ne dimi uopste.
Zna li neko koji je taj senzor i gde se nalazi,unapred hvala.
Imam jos jedno pitanje,auto pali bez kartice,nisam siguran kako se zove taj sistem.
Kad izadjem iz auta trebalo bi kad se udaljim da se zakljuca,ali nece,a kad ga zakljucam na daljinski i pridjem do auta on se otkljuca. Da li ima neka caka oko tog podesavanja
Zadnja izmjena od ristic0609 (28-02-2013 22:53:02)
što se tiće vaših problema najbolje vam je auto odvesti nekom dobrom majstoru jer mislim ,sa velikom sigurnošću , da ga sami preko net-a nečete rješiti
neispravni grijači ili upravljačka jedinica grijača. Kad je auto topao ne aktivira grijače i ne diže grešku. Inače francuzi imaju greške koje se same javljaju i poništavaju u određenim parametrima.
DF049 može biti i osjetnik (senzor) pritiska ulja. Stabilnih 5V, moguće slabo ožičenje, greška unutar samog ECU, u stvari svih senzora napajanih sa 5V. provjeri napon na nekom senzoru, iako na shemi nije vidljiva povezanost svi završavaju na istom mjestu unutar ECU-a.
Senzor pritiska rashladnog gasa. Otkaci ga pa pogledaj da li imas jos uvijek gresku.
pozz
Gde se nalazi taj senzor
Bosch KTS 570