Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav , dosao mi je passat 1.9 tdi pd 85 kw,ponekad se je palila lampica za ulja da nivo u karter je na nula,na dijagnostiku je dao senzor za nivo ulja brisao sam gresku 3-4 puta i sad vise je ne ce obrisati i motor nece da upali pise na bordu STOP.kako da ga simuliram i sa koja vrednost otpora da ga laziram da je nivo dobro,ovo hocu samo kao da ispitam dal ce da upali pomos ako moze od iskusniji oko moj problem
nije ti to do senzora, i nema tu otpora, senzor na karteru ima vise elektronike nego sto bi pomislio na prvi pogled...
iskljuci ga.....
best regards!
iskljucio sam ga i opet kaze da nivo nije ok. na djek ima 3 zica na jedna od njih ima postojana faza ,?????? greska se je brisala iz prve a sad nece postojana ostaje ako moze savjet sta da uradim ,znaci problem je bio i od prije ali periodican kad je senzor zafrknuo ni je palila a sad je nonstop sa ovoga problema
Koji je broj greske? Inace greske nesluze samo da bi se brisale
Zadnja izmjena od LuxBih (10-04-2013 22:43:29)
greska je 562 a posle se javila i 667,ali auto je zapalio spustio sam se do radionicu da uzmem laptop i probao jos jedan put i masina je proradila tako da u pravu ste da taj senzor nema veze time 99 posto problem je u dovod goriva auto i kad je radilo prije trzao je na opteret kao da trokira povremeno, a ove dve greske su ostale nisam mogao da ih obrisem
562 kaze da nema dovoljno struje u sistemu... 667 Problem signala vanjske temperature... Taj auto ima neki drugi problem trazi ga u parametrima.
pozz
vozilo je upalio i otislo kod vlasnik,nego u toku ove probleme javio se drugi koj ne bi trebalo da je povezan sa prethodni problem, sinoc sam stavio ovde na forum gresku 667 temperaturen senzor,ova greska se neda obrisati i klimatronik nema signala nema nista na displeju osigurac je dobar.pre par dana sam imao isti problem sa seat cordobu otkacio sam mu kleme sa akumulatora i pripoio jedna ka druga i displej se restartirao,ali vlasnik je imao cd pleer koj nije trebalo cod,a ovaj sa pasat nezna kod rarija i nece da iskljucim struju,ima li neki drugi nacin da se probude modul za klimatronik ili sta da uradim ??? hvala unaprijed
Ako imas VCDS ili VAG probaj osnovno podesavanje.
ne znam gdje si nasao da se tako resetuje climatronic........
sa vcds probam da obrisem gresku ali nece to je na instrument greska a u klimu nece ni da otvore kaze da ne raspoznava modul???:(
pa ne za klimatronik nego X puta na taj nacin sam resio mnoge probleme to sam saznao od vrvan strucnjak koi je bio u ovlasten sarvis vw i porshe ali sad je otisao i nemam kontakt sa njega
provjeri ti sva napajanja, osigurace i ostalo, ne bih rekao da ce tu takav tip reseta pomoci
oti na taj nacin sam resio cordobu pred par dana pa za to,inace onaj osigurac u tablu je 4itav ... otisao je da nadje kod radija po knjige sa vozilo pa videcemo sutra mozda ce se javi ako je pronasao kod
nasao je vlasnik kod radija,juce sam pokusao i na ovaj nacin koj sam spomenuo ali opet isto klimatronik ne radi nema nisto na displeju osigurac u tabli je zdrav ako ima neka druga mesta sa ozigurace ili neka caka molim da mi neko pomogne ,hvala
problem je resen crknuo 10 amperski osigurac koj na semi ima oznaka poziciono svetlo a osigurac oznacen za klimatronik nema veza sa tim,kako i da je to je bio problem danas sam bio rasteretan od posao i sam to nasao i rijesio pozz
A da nisi gledao naopako u shemu rasporeda osiguraca?
da je gledao i naopako crknuti se zamjeni bio il nebio vezan za problem.
nisma gledao naopako druze nego po broj na osiguracima i redosled u shemi ,jasno?
osigurac za klimu po rapored je broj 25 a ovaj koj je crknuo je broj 5
pozdrav,ja uvijek pregledam sve bez obzira koji je problem al svako ima svoj nacin rada.
tako je u pravu si,ali kad se nagrlja ljudi i sve je trcajuci sa ovi sitnici ali netrba tako,u svaki slucaj hvala vam pozz