Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Danas mi se desilo na Golfu u vožnji da je počeo gubiti snagu,posle sam ga ugasio i kada sam ga upalio i dao gas da krene sam je sebi dao pun gas i nekako sam ga uspio ugasiti.Sada kada ga upalim motor mi puši bijeli dim i kao da radi na dva klipa.Kopčali smo ga na dijagnostiku i u mijernim blokovima u 13.kanalu mi pokazuje da je prvi i drugi cilindar u -1,88 a treći i četvrti u plusu 1,88.Skidao sam i poklopac zubčastog remena i remen je dobar i nije pobijegao sa oznaka.Dali neko može pomoći i dati neki savijet oko mogućeg kvara a predpostavljam dali bi mogao biti problem oko elektronike na boš pumpi ili ECU-a.
da nije turbina mozda je povukla ulje kad kazes da je dobio turazu,skini crijevo sa turbine pa vidi luft za pocetak.
Neznam kako sada kada ga upališ na leru radi kao na dva klipa i puši bijeli dim isto kao da nije uzubljen izbacuje živo gorivo.
Ako je sam sebi dao gas onda je uleteo u iber-turu. Naj verovatniji razlog je turbina, i ako posle toga radi kao na dva cilindra prvo bi na tvom mestu merio kompresiju. Pozdrav.
Covek se uci dok je ziv!!!
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Gojak AMER
Zadnja izmjena od internet majstor (26-04-2013 13:43:32)
@)).....
Kolko vidim moraces da otvoris motor..
kompresija ce sve reci.
vidi osovina turbine u kakvom stanju je dali mrda i ima lufta povise od dozvoljenog aksijalni i radijalni luft
pa to nije fica pa da crkava ......druze...isprazni taj motor od ulja , odradi turbinu i to mora da radi......
best regards!
traži razlog odakle je ulje ušlo u kompr. prostor..mislim da nafta nema sa tim veze
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
ma turbina milion posto ita stvar pre 7 dana kaze musterija nece da ide ja sjedem gas na patos kad oce da poleti jedva izgasio otkino osovinicu ko cackalicu
zivo me zanima sta si to napisao ...ko da si izmislio turbinu ili sta ..i
[.]
best regards!
pice da platis pa da recem
@)).....
druze , znas kome se placa unapred....ako ne znas ...ja cu da ti kazem...
mene licno i ne zanima , poznajem materiju u prste , nego mi je smesno..
Zadnja izmjena od zlukic (27-04-2013 00:26:42)
best regards!
Neverovatno je koliko se lako odstupa od teme. Uzrok problema je naj verovatno turbina, ali takav problem obicno ne prodje bez nekih propratnih zezalica.Pre par dana sam sklopio L200 koji je dosao sa identicnim problemom, uzrok turbina a posledica 2 izgorela klipa. Zato sam i preporucio merenje kompresije. Pozdrav.
Skinu sam glavu motora i ustanovljen je problem,najvjerovatnije su dizne propišale i dva klipa su spržena tako da se motor mora raditi kompletno sa klipovima.Sad me interesuje dali su dizne kod ovog motora mogle napraviti ovakvu havariju i da nije ranije moglo da se primijeti da je sa diznama problem i da se zamijene ulošci dizna jer je to dosta jeftinije bilo nego ovaj sada kvar gdije moraš raditi kompletan motor.
jesam ja pisao sta gore po tom pitanju.....
@)).....
zivo me zanima sta si to napisao ...ko da si izmislio turbinu ili sta ..i
internet majstor napisao:[.]
pisem romane i iskustvo ....
@)).....
nije li mozda povuko ulje pa ga sjebala ibertura pa izgoreli ulosci
Pirke
Pre neki dan mom prijatelju na pasatu 2000 god 1.9tdi slicna stvar. Stiskao ga da sto pre dodje kuci i izgubi snagu i motor dobio iberturu.Zove mene na telefon ne moze ugasiti auto,sta da radi.Nekako ga ugasi i dodjem ja da vidim kad ono na auspuh curi ulje.Turbina se raspala iznutra skroz.
skino je glavu sad ce lako srediti bez obzira sta je samo puno para mu treba,2 klipa karike ulosci ako su losi itd.sve bi se lakse radilo da se ima para.
znaci ipak je morala glava gore..
ma nije to to do dizni samo turbina ili je stradala ili je vremenom nakupio dosta ulja u interkuler pa dobio turazu
Lepo ja odmah napisah.
ma nije to to do dizni samo turbina ili je stradala ili je vremenom nakupio dosta ulja u interkuler pa dobio turazu
Kad nekom kažeš da ispusti ulje iz intercollera a on te gleda bijelo
Zadnja izmjena od SDI_racer (29-04-2013 10:26:17)