Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozz, imam passata b5.5 tdi 130ks i problem je u tome sto lose pali. Ne pali brzo kao sto treba, ono cim dohvatis da sastavi, nego ga moram malko duze drzati na kljuc bilo da je topao ili hladan. Ali kad je hladan, ili kad stoji duze, preko noci, ujutru verglam 4-5 sec da upali. I kad upali malko se zatrese ali ne zadimi ni malo. Auto vuce fenomenalno, nikad ne stuca. Na leru sam primjetio da malo glasnije radi. Sta moze biti uzrok?
Svi filteri su zamijenjeni, grijaci novi, zamajac dobar kao i turbina. Akumulator je nov. Kompersija je odlicna mjerena je i ima pravu kilometrazu od 210 000 km, trosi pola litre ulja na 10 000 km. Stvarno ne znam sta je pomagajte ljudi!
Zadnja izmjena od Ivan5 (28-04-2013 21:27:40)
može biti svašta,što kaže dijagnostika?
Zadnja izmjena od jabuka (28-04-2013 21:41:38)
posjeti majstora.
Zadnja izmjena od petar (28-04-2013 22:26:41)
bio sam kod majstora, na dijagnostici nema gresaka. Ne zna ni majstor sta je, tako da prije nego sto pocne da mijenja svasta i da nagadja bolje da cujem vase misljenje
moguce da vrati gorivo.
Realno, promijeni majstora... Bez dijagnostickih kodova gresaka samo ti je nagadjanje problema.
ATM chiptuning Balkan +38269495496
pa nema nista na dijagnostici, nema gresaka. To me najvise nervira
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Ivan5
Reci majstoru da proveri pritisak goriva tandem pumpe!
Bravo za odgovor...
Reci majstoru da proveri pritisak goriva tandem pumpe!
best regards!
logicno da ga nema cim nece da upali,da ubrizgava prilikom duzeg verglanja zadimio bi polijepo a tip kaze da ne dimi nista.
najbolje su te diagnostike sto imaju skrivene greske
atm tuning
electronic key
------------------------
najbolje su te diagnostike sto imaju skrivene greske
Parametri prilikom verglanja koliko mu je potrebno da podigne pritisak goriva.
Covek se uci dok je ziv!!!
Parametri prilikom verglanja koliko mu je potrebno da podigne pritisak goriva.
pojasni kolega ovo malo ovo je PD motor
dali ima dovoljno brzi okreti pri verglanja,kako sto kaze koyot najjaca je dijagnostika sa skriveni greske znaci puno iskustva
tacno,i mene interesuje.
majstorbob80 napisao:Parametri prilikom verglanja koliko mu je potrebno da podigne pritisak goriva.
pojasni kolega ovo malo ovo je PD motor
Zadnja izmjena od mb73 (29-04-2013 22:06:50)
Realno, promijeni majstora... Bez dijagnostickih kodova gresaka samo ti je nagadjanje problema.
Ne čini majstora čitanje kodova grešaka te zamijena dijelova prema pročitanim kodovima,već je majstor kada razmuje način rada i funkciju djelova i sistema te kako ih dijagnosticirati i bez kodova,kodovi su samo pomoć.
Takav tip majstora su,na žalost ,samo monteri te takav popravak zna biti ponekad i najskuplji
vlado-kljucar napisao:Realno, promijeni majstora... Bez dijagnostickih kodova gresaka samo ti je nagadjanje problema.
Ne čini majstora čitanje kodova grešaka te zamijena dijelova prema pročitanim kodovima,već je majstor kada razmuje način rada i funkciju djelova i sistema te kako ih dijagnosticirati i bez kodova,kodovi su samo pomoć.
Takav tip majstora su,na žalost ,samo monteri te takav popravak zna biti ponekad i najskuplji
Kolega Jabuko:) pogresno si me shvatio ja uopste nisam o tome pricao. Ovaj komentar da promijeni majstora je na osnovu njegovog komentara da njegov majstor ne zna sta mu je "bio sam kod majstora, na dijagnostici nema gresaka. Ne zna ni majstor sta je" A da je odje misljenje drugih nagadjanje ako nema nekih kodova gresaka jer moze biti vise razloga. I nisam rekao da je onaj ko umije da ocita greske majstor, vec da promijeni majstora kad nema pojma sta mu je, fala bogu pa za vw ima majstora kolko oces.
a ima sipak, danas sam bio kod drugog, rekao covjek da je do EGR ventila i do nekih senzora za koje ne prikazuje gresku, boze debila majko moja, odma sam se pokupio i otisao
prodaj mi to auto najjeftinije ces proc....
@)).....
vidio sam danas da mi u leru baca po malo plavi dim, ulja trosi 0.5L na 10 000 km, majstor mi kaze da to moze biti do gumica dizni, koliko bi me kostalo mijenjanje gumica dizni i njihovo stelovanje, da li to mora da radi boshista ili moze i automehanicar?
to znaci da ti ne trosi nista a moze ti raditi taj posao i bosista i mehanicar a cjena je relativna stvar.
kolika je otprilike cijena?
nek ti pogleda majstor parametre na diznama, moze lako biti do gumica one su ti 35 eura, nek pogleda na kojem cilindru ima odstupanja pa nek zamjeni mjesta dizanama da bi vidio gdje je problem. Ako su gumice valjda bi taj majstor znao da ima goriva u ulju...promjeni ti majstora moj ti je savjet