Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima! Radi se o navedenom autu 1.1 2004.! Problem je nastao tako sto je auto radio na leru i odjednom se ugasio i vise nece da upali! Ne gasi lampicu kod kljuca i nema uopste check engine lampice! Dijagnoza ne moze da se konektuje na motorni racunar! ECM je IAW 5AF! Odmah sam otvorio semu da vidim napajanja i stalnu struju ima na pinu A-4 kontakt struju ima na pinu A-17 ali ne salje masu da aktivira glavni relej! E sad malo mi je cudno sto mi u ESI-troniku ne pokazuje ni jedan pin na kome treba da ima masu! Sta bi po vama trebao jos da proverim? Ako neko ima iz nekog fiatovog programa semu da li moze da proveri da li treba da ima jos neko napajanje ili neku masu? Hvala unapred!
imas nacrtano na shemi u esi,autodati itd. masa ti je na alu kucistu reglera.
Kog reglera?
ima on inertia switch da on ne zeza.
evo iz ad sema pa proprati malo:
Zadnja izmjena od mb73 (03-05-2013 00:53:17)
Hvala ti druze na odgovoru! Znam za interia switch, ali on mu samo prekida masu za pumpu! Imam i ja datu ali nije to ta sema iz auto date! Ima u ovakvoj pandi vise tipova modula i razlikuju se seme ova iz date nije ta, ne slazu mi se pinovi! U esi troniku sam nasao odgovarajucu semu ali mi tamo uopste ne pokazuje koji je pin masa!
ova druga ti je iz tolerance data gdje ti pise panda 1 i 2
ja u esi uopste nemam seme za to vozilo vjerovatno treba nadograditi inace je "E1_2012"
Zadnja izmjena od mb73 (03-05-2013 01:31:21)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: acom
30 na pin A4
15 na pin A17
31 na pin C, a pin C je kućište ECU tj ima na njemu urezan navoj za M6 šraf kojim se srafi masa za kućište, tj dve crne žice spojene u stopu sa okruglim otvorom fi 6 mm.
To je sve što treba da se pokrene ECU, ako je ispravan, ako se dobro secam...
Zaboravih i ovo: A16 je K , A20 i A29 su CAN.
Mil lampu ne pali direktno ECU, tako da treba videti dijagom da li ECU ima komunikaciju sa tablom i bsi.
Zadnja izmjena od stratos (03-05-2013 18:28:11)
izvinjavam se za gresku,napisao sam reglera umesto ecm
imas nacrtano na shemi u esi,autodati itd. masa ti je na alu kucistu reglera.
Hvala svima! Danas sam poslao ECM u servis i on je u kvaru! Sutra ce biti gotov! Video sam u centralnom racunaru da je komunikacija sa ECM u redu! Javljam sutra sta sam uradio!
Jos jednom se zahvaljujem! ECM je crko! Odradili ga momci i pali auto kao mina! Pozdrav!