ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 11-05-2013 02:33:13

Nike
elproger
Registrovan: 21-08-2009
Komentari: 471

Re: Golf 5 sdi PD motor

Moje je misljenje da sto se tice majstora ni u kom slucaju nebih zelio da nekome nastrada alat naravno, ali sto se tice lopova smjestio bi mu najgore "sijelo" koje mogu smisliti. Ima ih bezbroj koji ne uticu na bezbjednost alata, samo treba mucnuti glavom malo. Najbolja je zastita ona koja je neocekivana i nelogicna i za koju treba dosta vremena da se otkrije. Smicalice tipa prekidaca su za malu djecu, to vise i ptice na grani znaju pronaci, a kamo li onaj ko je krenuo dignuti auto.

#27 11-05-2013 03:20:35

Neso
elproger
Iz: Loznica
Registrovan: 27-02-2012
Komentari: 51

Pa naravno da ni ja ne bih zeleo da ikome od kolega nastrada alat i sam znam kako je tesko doci do njega, ali lopovu bih voleo da se i sam zapali pored auta koji pokusa da ukrade. Cuo sam za neku zastitu koja ide umesto obicnog prekidaca,  kao magnetni prekidac, zna li iko nesto o tome?

#28 11-05-2013 12:13:23

delphi
elproger
Iz: lukavac
Registrovan: 25-01-2013
Komentari: 609

ugradio sam bruka auto alarma,dvije bruke mehaničkih zaštita , NEPOSTOJI NEKAKAV SISTEM "JA TU ŽICU SPAJAM" sve ovisi od inspiracije majstora šta da uradi i gdje da prekine napajanje i "barem kod mene" svaki prekid je u svakog auta drugačiji....,auto alarmi , extra immo, KATANCI  po volanima i mjenjačima su samo način da USPORE lopova A ne da nemože nikako ukrasti..jednostavno lik će prije prići autu koje nema zaštitu nikakvu..što se tiče obd-a lopov neće skidati plastike da traži gdje je sakriven, niti će odvrtati šarafe, već čupa ,kida i ima namjenske alate jer je to njegov poso + adrenalin koji ubrzaje njegov posao... JA LIČNO PRILIKOM  ugradnje zaštite elektr. mehanič. u svakom autu prepravim obd na euro džek i svaki drugačije premoštavam  samo gazda auta ima prelaz tako da je sigurno za ostale majstore i normalno za vlasnika

kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ

#29 12-05-2013 21:21:05

Nike
elproger
Registrovan: 21-08-2009
Komentari: 471

Kad lopov vec ude u auto i hoce ga pokrenuti, on je napravio vec dovoljno stete i cilj je da barem na tome ostane . Potrebno je sa tim zavrzlamama produziti vrijeme koje potencijalno povecava mogucnost da odustane od krade. Zato sto komplikovanije, nedostupnije i nelogicnije-to bolje. Osim ako ga odslepa sad

Board footer