Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa Audi A4 2002-2004 sa Crypto RB4 tablama. koristim commander 1.4 i ne mogu da ocitam ni login ni odometer tako da ne mogu ni da korigujem. To se desava samo sa RB4 Crypto dok 2001 godina nema nikakvih problema. Takodje sam i probao sa vag dashom ali otkako mi se desilo da je tabla izgubila komunikaciju sa procesorom vise ga i ne koristim jer svaki put moram prijavljivati i tablu i kljuceve. Moze li mi neko pomoci u vezi ovih tabla sa komanderom 1.4.
Znao si prijaviti tablu i kljuceve, a nisi znao da procitas login i km?
kolega nisi razumio, ocita sve do 07f a nece da izbaci ni login ni kilometre na mjestu predvidjenom za to, tabla je kriptovana 100% jer mi izbacuje nerealne kilometre na Bosch RB4, sa bilo kojim drugim VW Audi k-line nemam problem osim sa A4 2002 i vece, ako mozes pomozi nisam laik ali mi treba pomoc..
nema veze koje ti km izbaci kad upises dobices pravo stanje:lol:
atm tuning
electronic key
------------------------
Jeli uvijek stane na 07f ili ? Nece to moci sa 1.4 koliko znam. Uvjek sam bjezao od capkanja Audija sa commanderom. Zanaju se desiti grdni problemi.
Zadnja izmjena od Nike (12-05-2013 21:38:45)
koyot
fazon je u tome sto je commander takav kakav jeste da je jasno naznaceno ako ocitas eeprom preko Audi Bosch RB4 i pojavi se netacna kilometraza sa osdtupanjem od npr. 300% to je prvi znak da je tabla kriptovana i da se mora ocitati preko tipa Audi Bosch RB4 Crypto+. Probao sam na sve moguće nacine ali preko Crypto nece uopste da ocita ni login ni odometer, hexadecimale cita do 07f8 kao i uvijek i kada treba da prikaze "odometer" kilometrazu trenutnu ono je i dalje sive boje i vrijednosti su 0 i na loginu i na odometru tako da uopste ne mogu pristupiti pisanju. Sto se tice commandera dosta sam posla odradio sa njim i znam da je dobar alat, al ovo me izludi.... necu da vidim opet DEF ERROR zato molim da mi pomognes oko ovog, znas i sam da ove table nisu normalne )) 8E0920930R. Samo da napomenem da nije slucaj da ocita do pola HEX pa vrijednost bude milion kilometara i nesto pa da moras vadidi osigurac ili skidat klemu i kasnije ide, ne spavam zbog ove table hehe...;))))
Hvala
Prema ovome sto si napisao, najbolje bi bilo da ne cackas ove table.
drz zasto to kazes? ja ih cackam i cackacu ih cijeli svoj zivot jer od toga zivim. ja cijenim tebe i tvoje znanje ali ako sam rekao da mi treba pomoc oko toga i ako ne mozes ili ne zelis pomoci i to cijenim ali bar me ne sputavaj u poslu, svi mi znamo koji su alati najbolji ali ne moze svako izdvojiti tolike pare, uzeo bih ja najradije enigmu i glumio gospodina, ali posto ne mogu trazim pomoc oko komandera...
Pomocicu ti ja popuni profil da znamo odakle si.pozz
Uradjeno, hvala
ima li neko da me uputi na pravi smjer? Hvala
Meni tek sad nista nije jasno. Prvo ne mozes procitati pin i km, onda prijavljujes tablu i kljuceve, zatim kazes da je uradjeno, a sad trazis da ti neko objasni kako se to radi??? Kolega koyot ti je rekao sta treba uraditi, a ti sad vidi. Onako usput, radis li km i na drugim vozilima ili si se opredelio samo za VAG?
drug ja kad pogledam tvoje komentare uz postovanje prema tebi svaki tvoj odgovor je na neki nacin histerican, i nikako mi ne moze pomoci. Kolega koyot je rekao svoje misljenje ali mislim da nije shvatio sustinu problema. Konkretno na ovom Audi A4 2002 nisam prijavljivao kljuceve, samo sam naveo kakvih sam sve imao problema sa vag dashom sto se tice Audi RB4/RB8 tabli, sa commanderom nisam imao problema osim ovih A4 Crypto tablama jer nece da mi izbaci ni login ni kilometre tako da ih ne mogu ni upisati. Ako znas sta je volio bih da mi kazes ako ne znas nemoj me sputavati jer vrati se u vrijeme kada si ti zelio rijesiti problem pa cak bi i platio da ti neko pomogne. Ne radim kilometre na drugim vozilima jer nemam svih alata, ali radim na tome da ih nabavim i da se opredjelim vise za km... Nadam se da ce neko od kolega htjeti da mi pomogne...ako ne opet hvala, ionako sto sam u zivotu sto sam naucio, naucio sam sam-samcat...
sto sam rekao da je uradjeno mislio sam na popunjenost profila kako je B electronic to zahtjevao, na to se odnosilo...
Ti si covek koji radi nesto sto uopste ne shvata i nema pojma o cemu se radi. Iz tvojih odgovora mogao bih da pretpostavim da ti rad sa eepromima i programatorima nije bas poznat, pa bi najbolje bilo da to malo proucis, pa tek onda da radis ovaj posao.
druze ti samo u meni vidis da sam novi clan ovog foruma i ophodis se prema meni kao prema nekome ko nema 8 razreda i dana iskustva. Ne zelim da se prepucavam sa tobom ali stvarno mi nije potrebno tvoje pametovanje sta trebam a sta ne trebam (bez uvrede). Zavrsio sam elektrotehnicku skolu u tuzli smjer elektrotehnicar racunarske tehnike i automatike tako da rad sa eepromima mi itekako mora biti poznat.