Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Mom drugu se desilo da auto nije htio da mu vuce i koci dobro, poslo mi je neko vakum crijevo koje u ovlascenom servisu kosta 80 eura! Da li neko zna koje je to vakum crijevo, msm odakle dokle ide i je li moguce da je tako skupo. Takodje je poceo da mu izbaca ulje na sipku od mjerenja ulja, to je sve povezano sa tim prslim vakum crijevom, moze li mi neko objasniti kako?
Vjerojatno vakuum crijevo od pumpe do servo uređaja još ako ide sa ventilom nepovratnim a ide...
Ne pitaj me ono što ne znam !
Pa postoje zato auto otpadi, naravno da je skupo u ovlastenom, ali sta fali i polovnom ispravnom, ako zelis nov a original onda moras dobro i da platis....
Pa na otpad po crijevo, a to sa izbacivanjem ulja na sipku mogao bi i motor na otpad.
nema ni na jednom auto otpadu sto je najjace, majstor mu je zakrpio crijevo trakom i prestao je da baca ulje na sipci, nije mi jasno kako je to povezano jedno sa drugim, majstor mu nije rekao koje je vakum crijevo
Normalno je da kad pukne glavno vakum crijevo prska ulje iz motora na odušak i mjerač pošto vakum pumpa vuče s vana zrak i uduvava u motor, i motor se ponaša kao da je produvao
Zadnja izmjena od oliver (17-05-2013 22:16:33)
Normalno je da kad pukne glavno vakum crijevo prska ulje iz motora na odušak i mjerač pošto vakum pumpa vuče s vana zrak i uduvava u motor, i motor se ponaša kao da je produvao
To nisam znao.