Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav ljudi, imam problem sa novim cd playerom u autu GOLF 4 1.9 TDI 2003god. Gubi memoriju radi stanica kad se auto ugasi.
Poslije male analize ustanovio sam da je problem u tome sto mi je stalno napajanje na crvenoj,a paljenje na zutoj sto je suprotno od ISO 10487 gdje stoji da je
ZUTA -stalno napajanje
CRVENA- kontakt
Sve to nebi bilo cudno da radio-kasetofon (VW BETA) koji je bio prije nije normalno funkcionisao.
Svaka pomoc bi mi dobro dosla.
Ocigledno je potrebno samo malo logike, samo im zamijeni mjesta i to je to, nema tu puno filozofije.......
Zna li neko kako pocupati (zamjeniti) pinove a da ne napravim havariju na samom konektoru?
ili presijeci zice da ne cupas pa zamijeni, ili na strani auta izvuci prvo to zuto pa onda sa prednje strane moras nekom iglom otkaciti zakacke koje se nalaze pored papucice, vidjeces sa obe strane kanale, tu guras iglom da prodje igla skroz na drugu stranu, ili lakse ti je ako ima dzek sa kablovima na strani radia, tu vidis okom zakacku i samo je otkacis i zamijenis zice.....
sto komplikujes presjeci zice pospajaj pravilno i dobro osiguraj izoluj,lijepo ti kolega rekao.
imao sam islican problem neki dan na golf 3 sto me malo zbunio,cd player se gasio a kad malo tisnem kljuc u bravi palenja proradio bi i ustanovio sam da je zica zute boje gubila struju al jednostavno sam spojio obje zice zajedno i to je to.
Zna li neko kako pocupati (zamjeniti) pinove a da ne napravim havariju na samom konektoru?
Zadnja izmjena od mb73 (02-06-2013 18:05:22)
Nisi to smio zajedno spajati, sada uvijek mu dodje na isto kao da je uvijek kljuc u bravi, mozda mu bude izvlacilo akumulator, vidjao sam takvih problema, nije samo radio na toj zici, bolje da si presjekao kod radia tu zicu od brave i eliminisao bravu da ne smeta radiu a radio bi ostao kao sada kako si spojio.....malo off al nebitno...
Zadnja izmjena od dragan_s (02-06-2013 18:17:33)
Rijeseno. Isjekao zice, rotirao i zalemio. Savrseno funkcionise.
P.S.
Za kraj savjet.
Ne pokusavajte cupati pinove jer je skoro ne moguce a da se ne polome. Bar meni nije uspjelo. Pozdrav
Druze postoji alat za vadjenje tih pinova koji kosta 1€.
P.S.
Za kraj savjet.
Ne pokusavajte cupati pinove jer je skoro ne moguce a da se ne polome. Bar meni nije uspjelo. Pozdrav
pa tako sam i uradio,eliminisao zicu koja ide sa brave i spojio je sa ovom drugom crvenom ako sam te dobro razumio u ovom drugom djelu tvoje recenice.
Nisi to smio zajedno spajati, sada uvijek mu dodje na isto kao da je uvijek kljuc u bravi, mozda mu bude izvlacilo akumulator, vidjao sam takvih problema, nije samo radio na toj zici, bolje da si presjekao kod radia tu zicu od brave i eliminisao bravu da ne smeta radiu a radio bi ostao kao sada kako si spojio.....malo off al nebitno...
Da, tako je, ja sam kontao ti si je ostavio.....izvini...pozz