Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ako moze neka brzinska pomoc,doslepali mi navedeni auto,radjen motor i nece da vergla,dijagnostikom ne mogu da udjem u ecm,a u CIM,instument izbacuje gresku can bas no communication ECM,releji ispravni,osiguraci ok,
osciloskop i kaci se na sabirnicu i gledaj can mrezu...
@)).....
Negdje nešto nije skopčano kako treba, neka masa sigurno
Bila otkacena masa ona sto ide na ECM,zakacio sam je ali opet isto,cuju se releji,ali nece da vergla,sutra gledam detljnije,pa javljam
greska u2105,no communication with ECM.present
najvjerojatnije češ trebati drugi cim
kolega imate u opeltis sw detaljni opis dtc u 2105
i kako sve provjeriti
motor nije x nego z
x je euro2 z je 4
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
upravo to jer sva can komunikacija ide u cim modul..pogledaj u shemu..ovo šta je masa bila otkapčena vjerojatno je netko čačkao več nešto prije tebe,jer bez nje nebi ni prije palio pošto mu je to jedna masa na kučištu ecu-a
Auto stajao godinu dana sa crknutim motorom,gresku sam ocitao iz imobilajzera,cackam na dohvat,videcemo krajnji rezultat
posalji ako imas,semu,nemam Opel tis
najvjerojatnije češ trebati drugi cim
kolega imate u opeltis sw detaljni opis dtc u 2105
i kako sve provjeritimotor nije x nego z
x je euro2 z je 4
ima je u esi tronicu samo neznam kako da ju postavio ovdje
ovako ti ide CAN komunikacija
računalo motora pin 43 i 11 i ide to do kutije sa osiguračima u prostoru motora (UEC) pinovi 15 i 11, zatim ti izlazi iz uec na pinovima br. 44 i 45 i ide ti do cim modula na pinove 5 i 6 boje žica su ti bijela i zelena..ako imaš komunikaciju sa UEC znači od cim modula do tamo su žice ok pa poprati instalaciju od uec do računala motora..nadam se da če ovo pomoči
Zadnja izmjena od tomy.virje (03-06-2013 23:33:41)
prosli tjedan sam imao takav slucaj jako slican. al je bio ecu .palili su auto sa slabim akumulatorom pa su nadodali jos jedan pa je nakraju ecu stradao...
Zadnja izmjena od krpic (04-06-2013 23:02:51)
kako mislis nadodali jos jedan nisu valjda na 24 v startali vozilo.
prosli tjedan sam imao takav slucaj jako slican. al je bio ecu .palili su auto sa slabim akumulatorom pa su nadodali jos jedan pa je nakraju ecu stradao...
ma ne spojili kako treba ali je ecu otisao..u svakome modulu je bila greska can komunikacija sa ecu... instalacija, osiguraci,relei ispitani, diag u sve ulazi osim ecu...
Ako zatreba imam taj ecu na prodaju
jel riješen ovaj auto?
Jeste u ovlascenom,ubacen novi soft