Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
kolege ponestalo mi ideja pa idem da pitam ovdje...imam u radijoni audi a 4 1,6 benz..ADP je kod motora...auto ne prima gas kad se naglo dodaje,nego puca na usis i podrhtava..na dijagnostici sam imao grešku kad je došao 00561-regulacija smjese..obrisao sam ju i neponavlja se više..u parametrima mi sve štima od temperature motora,napon lambda sonde,parametar zaklopke za gas,mjerač mase zraka i td..vadio sam injektore van i uredno raspršuju gorivo..
sama pumpa bez regulatora mi daje tlak od 5 bara..namam adapter da izmjerim regulirani tlak goriva,ali na povrat ide gorivo van što bi značilo i da je pumpa dovoljno jaka..
više nemam ideja jedino sumljam na injektore da nedaju doboljnu količinu goriva makar je mlaz uredan..fino raspršivaju gorivo..svaki savjet je dobro došao..hvala
ne bi ti pucao da je pumpa slaba,tu je nesto sa strujom ili mozda koja kap vode naleti,sta je sa bobinama?
struja ili uzubljenje
jel to simens sistem
samo dizne ili protokomer a pritisak goriva ne kapiram kako bez regulatora
To je sa bobinom na bloku motora i kablovima do svećica?
Ima sam nekoliko takvih slučajeva rešenih zamenom bobine.
Moze biti i zbog siromašne smeše da se tako ponaša.
sistem je bosch..ima jednu bobinu i razvodnik paljenja...pritisak sam mjerio tako da sam glavno crevo koje se spaja na rampu odpojio i na njemu mjerio tlak..i ide do 5 bara..znači pumpa je ok..mjerač mase zraka sam ispitivao po autodati i ima malo razlike...ispitivao sam napon sa multimetrom..piše da pod lerom i vruč motor treba imati napon 1,30 V ja imam 1,24..pod 2000okretaja treba biti 1,60V ja imam 1,50V, a kod 4000okretaja piše 2,20 a ja imam oko 2.0 volti..e sad čini mi se da mjerač i nije kriv pošto reagira na dodavanje gasa..neznam trebao bi za probu staviti drugi.
da nije slucajno uzubljenje u pitanju jesi gledao
uzubljenje je ok i to je rađeno prije jedno godinu i više dana jer je imao grešku senzora bregaste i to je riješeno ponovnom stavljanjem motora u fazu..
pa koja je to godina sa razvodnikoma a4
I ja nešto gledam i neje mi jasno.
imao problema sa drugim autima i bilo do kablova
godina je 95. zaboravio sam napisati
pa koja je to godina sa razvodnikoma a4
Nikad vidio!
Ili ima bobinu s četiri izlaza ili svaki cilindar svoju.
Provaj nači bobinu za provat, teško češ je uloviti na dijagnostici a zna se zbog nje tako ponašati.
ja neznam šta se čudite pa otvorite u autodati pa vidite da ima razvodnik paljenja..evo da vam javim da sam stavio drugi mjerač protoka zraka i da je riješen problem..
Zadnja izmjena od tomy.virje (26-06-2013 22:03:32)
svaka cast kolega.
Shvatam sad. Gledao sam u stari stručni časopis Star.
I ja nešto gledam i neje mi jasno.
ja neznam šta se čudite pa otvorite u autodati pa vidite da ima razvodnik paljenja..evo da vam javim da sam stavio drugi mjerač protoka zraka i da je riješen problem..
Svašta je moguče osim drvenog špakera na drva
Ajde super da si riješio problem.
Jel to onaj Hitachi mjerač?
da hitachi sa metalnim kučištem
Takav sam sretao na 80kama. Sa onim fiiiinim diznama benzinskim...bosch mk1.