Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Danas sam obilazio prodavnice jer mi trebaju zadnji amortizeri za moju Vektru B.
Pogledao sam: Gabriel, Sachs, Optimal I jos par drugih I nisam mogao da verujem da svi imaju tako slabu zavrsnu obradu, neprecizne varove. Kad uporedim sa starim originalnim GM Sachs amortima, razlika je velika. Barem po zavrsnoj obradi.
E sad, zanima me kakva su vasa iskustva, ima li preporuka koje nove amorte staviti ili pak da po otpadima nadjem neke dobre originalne? Hvala.
tvoj je izbor tu glavni,polovno neznas kolko ce trajati,novo je novo samo da nije kinesko,znaci kad pronadzes polovan moras prosuditi u kakvom je stanju i cjena igra ulogu,na polovno nemas garancije na novo imas obicno 1 god.
Pa da, novi amorti su kineski I turski, tako mi rekose u prodavnicama, a to se I vidi kad uzmes amortizer u ruke. Ne znam da li ima neki model a da je sigurno original. Garanciju imaju svi, od 1 do 2 godine, a Optimal cini mi se 3. Cene su od 30 pa do 40evra/kom. Jedino Monroe nisam nasao da pogledam.
Zadnja izmjena od The Minister (09-07-2013 23:28:18)
ja sam neki dan covjeku skinuo nove monroe amortizere i vratio njegove stare origigi sachs-ove na golfa 4 i normalno na njegovu inicijativu,kaze nije zadovoljan stavio je negdje te nove monroe da malo osvjezi golfa ali je ispalo da su mu stari bolje stabilizovali auto,ja u to nebi ulazio sad koji je bolji novi monroe ili stari ispravni sachs ali eto prenosim ti iskustva.
dok je tema o amortizerima jel zna neko gdije se moze poruciti ili odmah kupiti samo "umetci" za kw gewinde jedna mi procurila bas pred sezonu.
Hvala
Citav zivot mi sole pamet i na kraju umrem od secera.!
The Minister kupi KYB kayaba amortizere neces pogresiti.
ja sam sebi stavio QH amortizere 2 god garancije prezadovoljan sam
kod nekih auta ili bolje receno vozaca nastaje problem da posle zamene amortizera postoji zalba na tvrdocu,krutost auta ili neko od njih kaze lupanje
posao amortizera je da auto odrzi cvrstim i nedozvoli mu ljuljanje sto POLUISTROSENI amortizer dozvoljava pa tako se dosta ljudi zali posle zamene ,makoga proizvodjaca
sto cvrsci amortizer stabilnija voznja a u kombinaciji sa ostarelim gumama i gumama koje imaju dimaenzija van propisanih dolazi do reklamacije
ima i kad je amortizer neispravan,pa rklamacija opravdana
ja sam ovlasceni od strane monroa pa sam imao reklamaciju na par vozila kad amortizer popusti-procuri i to je ok ali sam imao reklamaciju na tvrdocu i to se resavalo sa monroom tako sto su takva vozila isla na test masinu u bgd i .........vratila se sa ispravnim dijagramima,znaci neosnovano reklamiranje
stvar tvrdoce amortizera je relativna stvar
Najvise radim sa monroe amortizerima zadovoljan sam i ja i vozaci.. nemam nista protiv sachs i bilstein, cesto puta upadnu kao zamena.
U glavnom svi imaju garanciju po 2 god. a sad sto se tebi ne svidja zavrsna obrada ne mozes ti tu nista jel to je sad od prilike sve isto..
U principu mnogo je bitna finkcilonalsnost i kvalitet tih amortizera..
Po meni monroe je vrh.Ako musterija hoce da ja kupim amortizere uvek se odlucim za monroe.
Sto se mene tice dobar je monro,kajaba je odlicna a bilstajn za nase puteve najbolji,ugradio sam ih mnogo i nikad problem dok se sa monroom zale na tvrdocu sto su i u pravu(nemamo mi puteve za monro nazalost)
Pirke
Sachs,Boge, KYB
Ok, jos jednom hvala svima, odlucio sam se za Optimal, Made in Germany, 3 god garancije i povoljna cena. Kaze mi drugar da su nekad bili prva ugradnja u VW.... Bilo kako bilo, imacemo jos jedno iskustvo, pozitivno ili negativno, na forumu, za koji dan, kad ih namontiram.
samo gasne koristi pa ma koji proizvodjac...
slazem se gasni su zakon
Optimal je krs od delova .nemci u Munchenu proizvode samo lezajeve tocka a pod svojom firmom optimal prodaju sve zivo.
Da, gasne sam trazio. draganford, daju najduzu garanciju i, kako mi rece drugar-prodavac, menjaju ih u reklamaciji bez problema. Nemam pojma...
nebacaj pare ,uzmi kyb I vozi.
Optimal je krs od delova .nemci u Munchenu proizvode samo lezajeve tocka a pod svojom firmom optimal prodaju sve zivo.
A i ležajevi se nisu dobro pokazali
sto se tice garancuje????? jedina i stvarna moze da se ostvari preko monro-a tj njihovog zastupnika euroauta,vazi za srb.njih niko ne uvozi sem pomenute firme i od samog pocetka njenog rad,mislim od 95god,garancija je bila 2god odnosno 3god za senzatrak nekad i sada reflex seriju.ostali trgovci uvoze sve isvasta i niko nije ovlscen jer recimo saks uvozi ko stgne a kao ovlascen je hemtex iz bgd,isto vazi za kyb,pa i za blinstajn itd.to sto ti neko kaze da je garant 2 god........pa slovo zakona ga obavezuje da za svaki kupljeni deo,ne samo auto deo, da gartanciju toliko a dali ces i ostvariti to je pitanjejer kad dodje do toga pocinje igranka bez prestanka.......gde je fiskal,ko je to ugradio ,jel ima registrovanu tadnju,jel ima dokaz o obuci za montazu amortizera itd,itd.....pa povrh svega kazu trgovci da skines amortizer pa da posalju na ekspertizu a u medjuvremenu ti vozi auto bez njih.....
po meni ili uzmi stvarno sta je bog reko ako imas kilometrazu tj ako vozis stalno i dosta ili uzmi najeftinije pa sta bude neka bude...znaci bez filozofije....kolko para tolko muzike
u tom slucaju ,,original kineski,,su ti najbolji jer firme koje ih prodaju posteno kazu da je garant 1god a i amorizeri za taj auto iako su kineski imas ih naci gasne
Ma uzecu KYB gasne, 50% skuplji od Optimala, ali, sto kazes, ne filozofira mi se vise. Vidim da ih svi hvale?? I zavrsim tu pricu. Pa kad budem mogao, stavim i prednje iste....
I neces se pokajati. Pisi utike.
Bilstein, Kayaba, Sachs-Boge to je prva liga, Monroe se nastoji vratiti gdje je nekad bio s više manje uspjeha, sve ostalo igra drugu ili treču ligu.
Monroe se nastoji vratiti
Smeće bilo i ostalo, tu samo reklama razvikala firmu
Ne pitaj me ono što ne znam !
Monroe ima više vrsta ali ona koja se kod nas prodaje je roba koja ne opravdava ni ime a ni cijenu, nažalost
Zadnja izmjena od jabuka (15-07-2013 21:49:22)
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka