Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Ovako mjenjam lanac na 1.3 cdti.
Nakon što postavim novi lanac, lančanike, vodilice i napinjač+aktiviram ga.. Skužim da nema kajle na lančaniku radilice, al izgleda da tak mora biti.
sve to zaklopim sa poklopcem i krenem stavljat šaraf radilice.
I kako kaže u uputstvu.. skinite sve blokade motora i zavrni taj šaraf 200+nM.
Wtf..
Kako da zavrnem šaraf na radilici a lančanik nema kajle(bez blokada), znači radilica se može vrtit nesinhronizirano sa lancem.
Napravio sam alat s kojim cu pridržavat radilicu na onoj kocki na koju nasjeda remenica.
Ako mi može netko iskusniji pojasnit proceduru dotezanja tog šarafa.
dok je u fazi i pod blokado sa alatima,znaci radilica i bregaste,pritegnes ga onako osrednje iz ruke a zatim povadis alate i onda udri misko kolko god si jak- pametan
inace dok stezem za kraj, radilicu pridrzavam na zamajcu
Kak misliš na zamajcu ga držiš. Pretpostavljam da se zakačiš na njega kad skineš anlaser i s čime ga držiš na mjestu.
moze samo malo obrati paznju i bez skidanja alnasera
spezijalni alat--jedan stari srafcuger,po mogucstvu rumunski,najeftiniji ali koji dozvoljava da ga savijes u bananu i zavuses mu ga lepo .....i to je to....
Postoji alat za blokiranje zamajca preko zubaca za anlaser, alat uhvati par zubi tako da ne može doći do oštećenja.
spezijalni alat--jedan stari srafcuger,po mogucstvu rumunski,najeftiniji ali koji dozvoljava da ga savijes u bananu i zavuses mu ga lepo .....i to je to....
Vidi se ko je pravi majstor snađe se, kakve blokade, ja isto na taj način blokiram jedino ja imam pravi šarafciger iz JNA za takve stvari
Ne pitaj me ono što ne znam !
inprovizacija je zakon
mene se svidje ovaj rumuski izraz he he ,mada i kineska burgija ponekad pomogne ...
@)).....
Zavučeš mu ga lepo.. Sve mi je sad jasno.
Svaka čast inžinjeru koji je radio razvod.. Taj je bio ili napušen ili je fakat mislio da se taj lanac neće nikad skidat.
Kad je motor van auta postoji i alat kojim se blokira radilica na strani zamašnjaka, naravno kad je skinut.
@full cool
a taj specijalni alat za zubce nisam još vidio. Jedino ak je neki univerzalni, multipraktik kao i ova zavuci mu ga metoda.
Nije baš da je univerzalni, ide po tipu motora, ali ima i ovakvih nekih univerzalaca
ili recimo po tipu motora
Zadnja izmjena od fullcool (17-07-2013 13:12:19)
kad se radi taj motor na stolu radilica se blokira pre montaze zamajca,umesto njega srafi se alat za nju i blok.............
Da.
Evo komplet seta za blokadu.
Ovaj skroz desni šta ide u U se koristi za pridržavanje radilice.
Ja sam si napravio takvog od komada čelične grede samo sam rupe izbušio i moj je bolje dizajniran, ima 4 rupe za šarafe.
A ovaj do njega se koristi kad je motor vani, taj ide na radilicu gdje je zamajac.
Za ovaj crni na kraju može JNA šarafciger i zavuci mu ga metoda.
Al bez ova dva za blokiranje bregaste se nemre.
Tak da ovaj set za blokadu kaj sam ja platio 150kn+pdv valjda vrijedi para.
Zadnja izmjena od timmy (20-07-2013 18:19:46)
i jedan je dosta za bregastu .........
HEHE!
Dobar strari prokušani metod.
Kad je zvekneš s dobrim pištoljem nema da mrda