Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Jedno pitanje, Fiat Stilo 1.8, lik vozio trecom 130(bar tako kaze), umesto u 4, vrati u drugu, izduvni ventili 2 i 3 cilindar pokrivljeni, rasturim auto, palim svoj auto odnesem glavu na sredjivanje, nabavim nove ventile, pakujemo sve, medjutim kad sam rekao musteriji cenu koliko ce to da ga kosta, lik se nesto buni...
Imate mnogo vise iskustva od mene, koja bi realna cena rada bila za ovakav posao?Mislim samo rad.
ako si ostavio 2 dana,jedan rasturanje skidanje i drugi dan vracanje sklapanje naplati po solidnu dnevnicu po 40e, 80e za dva dana....
@)).....
Malo je 80 za opisani posao.
Nije malo, premalo je.
Zadnja izmjena od stratos (07-08-2013 22:40:44)
ako ti ne pakujes glavu,bar 120e u zvisnosti od sredine-mesta
ovo je po meni neki minimum mada je danas sve pod znakom pitanja
nezali stranku jer kad treba nesto da se reklamira-dodatno uradi tad su spremni na sve,sto je kriza veca
ja licno to neradimni za te pare...........mozemi se.......inace rade i za manje......
kolko god da naplatis za bilo kakvu sitnicu ce ti reklamirati,vidis kakav je vozac,naplati svoj rad.
Nosim glavu na obradu 60km od mog mesta, pa produzim jos 40km da kupim ventile, izgubim pola dana, ja pakujem glavu, plus montaza na auto, i za sve to sam mu rekao 100eur...vice lik meni "...ja sam iskreno mislio to ce biti 50ak eur..."....
druze daj tinjemu u ruke glavu i spisak delova-obrade i reci mu tvoju cenu a ako mu se nesvidja jeftinije ti je da ga castis sa demontazom i izjuris iz dvorista nego da kasnije imas problema kad jevec ,,vrcan,,.............
Ma zvacu ja caleta njegovog, posto je ovom malom lakse uterati metar u dupe nego milimetar u galvu, a kljuceve od auta ce dobiti kad ja dobijem novac i to je to...i posle ovog da ga ne vidim vise u servisu...Nikad mi se ovo nije desavalo, zato pitam za savet i misljenje iskusnijih...i hvala na podrsci!
imao sam sličan problem sa likom skidao mjenjač na rav-u i pošto se sve mušterije čuvaju cijene za golf 2 održavanja a vozaju auta od 10-20000 milja uslijedila je procedura kao što je kolega gore naveo..kratko jasno
druze daj tinjemu u ruke glavu i spisak delova-obrade i reci mu tvoju cenu a ako mu se nesvidja jeftinije ti je da ga castis sa demontazom i izjuris iz dvorista nego da kasnije imas problema kad jevec ,,vrcan,,.............
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
kada ti nosis djelove na obradu i trcis po radnjama tu je vec sve receno,predaj mu auto sa svim kupljenim djelovima racune imas i naplati defektazu i demontazu, za tih 50e nek mu neko drugi sklapa i garantuje za rad....
da ne bude poslije majstore ista mi se desila posalji slepu za auto,autoslep naplacuje po kilometru i sve ce tebi da se obije o glavu placanje slepe ako je 200km daleko ispada da placas 200e za slepanje.....
mislio sam radis druga auta i njegov na preklapanje kad imas vremena pola sata,sat il dva sta i tako rasklopis glavu motora i neku prosecnu dnevnicu zaracunas....
@)).....
Ja licno kad odredjujem cenu pogledem radne sate pa puta 20 eura i to je to , sva ostala zajebancija tipa nosenje na masinsku i slicno ide plus preko toga. I smatram da obzirom na ulaganja u danasnji auto servis da je to neki minimum jer ko hoce da radi za dnevnicu keser u sake i na gradiliste , nema potrebe za ulaganjem u servis.
Mada , uvek je bolje pokusati da unapred kazes cenu i koliko-toliko izbegnes ovakve situacije.
Ma radni nalog je zakon potpise kad udje u radnju i mirna glava vezes ga kratko a ne da te jebe u mozak.kolko bi kostao taksi 100km.mogo si i dorucak iz Nisa da mu doneses da bude zadovoljan.jel u Leskovac donosis na obradu
Pirke
Cenu uglavnom unapred kazem, nego sam se sad zeznuo,(zato sam i trazio savet od vas) toliko ce da kosta pa ti vidi ako ti odgovara...u svakom slucaju, auto sam odradio, ostao je kratak 20eur(koje ne verujem da ce ikad i doneti) i nek se goni da ga ne vidim vise u servisu, pa mozak mi je popio koliko je puta samo nazvao...
Pirke, u Leskovac donosim na obradu, kod Tosketa, s njima saradjujem godinama unazad.
nismo mi zidari ili fizikalci da radimo za dnevnicu.ipak smo mi Majstori
Cene rada uglavnom zavise od mesta do mesta, mada konkretno, ja imam primer da kolega tu u gradu, dere na Boga ne gleda, a uvek ima posla, a nista kvalitetniji nije od ostalih...sa druge strane imamo i strucnjaka dijagnosticara koji je bar 3 ili 4 auta zapalio, ali bukvalno, tuzi ga pola grada i opet ima posla...ma cudan smo mi narod...
Zadnja izmjena od miki09 (10-08-2013 14:32:22)
Svakodnevni problemi na nasim prostorim...
Cene rada uglavnom zavise od mesta do mesta, mada konkretno, ja imam primer da kolega tu u gradu, dere na Boga ne gleda, a uvek ima posla, a nista kvalitetniji nije od ostalih...sa druge strane imamo i strucnjaka dijagnosticara koji je bar 3 ili 4 auta zapalio, ali bukvalno, tuzi ga pola grada i opet ima posla...ma cudan smo mi narod...
Ako "dere " i ima posla onda se i narod odnosno stranke moraju zamisliti ,vjerojatno ima kvalitet i puno posla jer tržište diktira cijenu.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka