Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U pitanju je gore navedi Megan.
Desilo je da je nekako u sistemu za gorivo dobio vazduh. I sada treba ozračiti sistem, kako bih izbacio vazduh. E sad, ja sam kao gledao nešto da se može ozračiti negde na pumpi, ali nigde ne mogu naći tačno kako se i gde ozračuje. Pritom je on vratio svo gorivo u rezervoar i ne mogu da povučem gorivo da napunim filter. Pokušavao sam i drukanjem one pumpice što ima ispred filtera ali nikako da povuče gorivo iz rezervoara, kao da je napravio neki vakum... Jel ste imali do sad s tim iskustva i kako bih ja to mogao rešiti?
Hvala unapred
ne znam zašto ne bi išlo, nekada malo duže traje a moralo bi iči. ako imaš kompresor za zrak, probaj puhnuti zrak u rupu gdje točiš gorivo pa če možda uspjeti. Ali prvo provjeri ima li dosta goriva, nekada kazaljka ne pokaziva tačno. pozdrav
Izvuci crevo za povratno gorivo,zatim kompresorom pusti vazduh u rezervoar i napravice ti pritisak i gorivo ce samo doci do raija
Bosch KTS 570
Pozabaviću se sutra ujutru time. Hvala na odgovoru, pa javljam šta sam i kako uspeo. Pozdrav
Moguce je da je napravio vakum, poslusaj prilikom otvaranja cepa za rezervoar.
Inace ja sam sebi napravio elektricnu pumpicu, skinem cervo s povratnog voda i lako odzracim sistem.
kao izracis sistem sa elektricnom pumpom ja je godinama koristim ali imam kod nekih modela problema recimo vw PD,taj nemoze i jos neki znaju zezat bez obzira i da kontakt ukljucim.
Moguce je da je napravio vakum, poslusaj prilikom otvaranja cepa za rezervoar.
Inace ja sam sebi napravio elektricnu pumpicu, skinem cervo s povratnog voda i lako odzracim sistem.
Uspeo nekako da izbacim vazduh iz sistema, "valjda jesam". Ali sad drugi problem, auto startuje radi par sekundi pa se opet ugasi. Kao da ne može pumpa visokog pritiska da stvori pritisak dovoljan kako bi se održao rad motora.
E jedno pitanje za vas iskusnije, on nema pumpe u rezervoaru, jel tako? A nema nikakve ac pumpice ni na samoj pumpi, koliko sam ja video, kažu da sama pumpa visokog pritiska povlači direktno iz rezervoara, jel to tačno?
Idi odvezi auto kod majstora,ovako gubis vreme.Mnogi ovde znaju koj ti je poblem sa autom,ali su oni majstori i zive od tog posla,i niko nece da ti kaze. Mozda ti deluje malo bezobrazno ovaj post,ali to je istina.
ako imaš ručnu pumpu onda nema električne osim ako nije kemijano po autu,inače električna pumpa ti se nalazi odozdola na desnoj muldi i voli rikavati.
a sta ako pumpa nije u rezervoaru ..........a ni na motoru........nego negde...........recimo kod baba vange........
Idi odvezi auto kod majstora,ovako gubis vreme.Mnogi ovde znaju koj ti je poblem sa autom,ali su oni majstori i zive od tog posla,i niko nece da ti kaze. Mozda ti deluje malo bezobrazno ovaj post,ali to je istina.
Kolega under je upravu, ovdje je problem ocigledan, mani se nekih rekla kazala rijesenja jer nisu tacna. Izucavanja na taj nacin budu skup sport na kraju.
Problem je taj, da je čovek doterao auto kod mene u vezi klime, ali kad je trebao da podje zadesilo da auto nece da startuje, i evo sedi vec par dana kod mene tako. -_- I kod njega sama pumpa visokog pritiska vuče direktno iz rezervoara.
Re: Renault Megane II 1.9dci 2004... Ozračivanje sistema goriva?Izvuci crevo za povratno gorivo,zatim kompresorom pusti vazduh u rezervoar i napravice ti pritisak i gorivo ce samo doci do raija
I spremi drugi rezervoar posto ce ovaj puci????
Haha ... Pa ne znam, to nisam ni pokusavao uraditi. Danas sam se bavio malo opet njime. Nakačio opet dijagnostiku i izbacio mi neke greske vezane za kontrolu brizgaljki. Reko ajde da pogledam prvo vizuelno oko instalacije da nije negde neka zica u pitanju, kad ono na motornom kompjuteru, skroz donji dzek labav, kad ono malo bolje pogledam, polomljena je ona kao plastika koja ugura dzek unutra i drzi ga čvrstim spojeno. Kako ja mrdam taj dzek ono kao pali ventilator, pa prekine pa opet pali, i ukljucuje i iskljucuje onaj relej sto se nalazi ispred centralne elektronike tu odmah pored, barem mislim da je taj, jer drugog releja nema tu ispod. I ja uzeo da drzim rukom taj dzek, cale zavergla upali auto bez problema, dobio mirniji rad, prima lepo gas, ne gasi se ... i kad pustim on izgubi kontakt. Toliko zezanje oko jednog konektora, al dobro ... I sad samo da vidim negde da nabavimo taj konektor ispravan, i da se zameni...