Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Radi se o autu Peugeot 206, 2001 god proizvodnje, 1.4 hdi, edc16c racunalo.
Imam jedan jako veliki problem, na 206-ici je na Bsi-u pregorila desna strana pozicije, odnosno iz njega nisam imao izlaz 12v na desnu stranu pozicije.
Kako sam se bojao premostiti s lijeve strane na desnu da nebi i ta strana pregorila radi prevelikog otpora stavio sam drugi polovni Bsi kako bi provjerio dali je sve ispravno s njime ali nisam odstekao racunalo od motora i napravio sam totalno sranje. Sa tog polovnog Bsi-a su mi podatci usli u racunalo i sad mi je racunalo ZABLOKIRALO i nemam nikakve mogucnosti zapaliti auto!
Vratio sam stari Bsi, nabavio securiti cod kako bi upario kljuc s racunalom motora i to sam uspio jer sad na racunalu pise da je kod prihvacen ali i dalje na statusu racunala mi bise da je racunalo ZABLOKIRANO!
Molim vas za neki savjet kako bi otklonio ovaj problem.
Drugar probaj da udjes u ECU motora i odradis inicializaciju istog i prispajanje sa BSI-om...
Naravno ako imas PPS ili lexiu
Zadnja izmjena od Maybach_ (18-08-2013 21:11:06)
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Imam lexiu, mozes li mi malo objasnit postupak inicializacije, mozda stvarno nisam nesto odradio u tom postupku.
Taj program mi je tako cudan i nikako se ne snalazim u njemu, najkompliciraniji program u kojem sam radio.
U Ecu od motora mi pise da nema komunikacije s njim, u Bsi-u isto pise da nema komunikacije s Ecu motora!
Lud sam vise od ovoga problema....
Cudo da je izgubio komunikaciju sa ECU motora, ali ipak probaj da inicijalizujes BSI tako sto ces kad odradis globalni test i udjes u strukturni deo BSI-a imas biranje mislim da je negde pri kraju tamo gde si kljuceve programirao i zove se "Inicializacija BSI-a" tako nesto u toku te radnje trazice ti kod i programiranje kljuceva.
Naravno ako ima Pin code,a ako ne........
miskovolvo druze citaj izmedju redova
"Vratio sam stari Bsi, nabavio securiti cod kako bi upario kljuc s racunalom motora...."
Rijesio sam problem!
Cijeli dan selim eprom s jednog Bsi-a na drugi i nikako rijesit problem, da skratim pricu!
Lexia me mucila cijelo vrijeme, kod upisivanja security cod prvo se unosi jedan put,potvrdjuje i opet se upisuje isti, nakon toga nije prihvacao postupak nego me vracao na predjodno upisivanje coda.
Skinuli klemu, resetirali komp, podignuli Lexiu i ponovili postupak i tako nakon jedno par puta je prihvatio i za divno cudo vozilo je proradilo. Zbrikao sam poziciju s lijeve na desnu stranu i smanjio zarulje od pozicije s 5W na 3 Wata. Dobro ste me savjetovali ali me program mucio, staj je nekom lagano za odradit mene je mucilo 4 dana!
Sorry fanovima Francuskih vozila ali za mene ti Francuzi jedino kaj znaju napravit je "PARFEM".
Sve je dobro kad se dobro svrsi.... kod francuza nikad neznas sta te ceka..