Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Juce sam jednom liku radio nesto na autu i on mi je za to poklonio stroboskopsku lampu, moze li mi neko pojasniti kako se koristi, postoji crvena i crna stipaljka i jedna visokonaponska stipaljka, pretpostavljam da su crvena i crna + i - e sad gde treba staviti viskonaponsku na bobinu ili na kablu prvog cilindra i kako funkcionise kad auto radi na leru ili dok auto vergla, ako ima neko neka pojasni malo?
Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!
Juce sam jednom liku radio nesto na autu i on mi je za to poklonio stroboskopsku lampu, moze li mi neko pojasniti kako se koristi, postoji crvena i crna stipaljka i jedna visokonaponska stipaljka, pretpostavljam da su crvena i crna + i - e sad gde treba staviti viskonaponsku na bobinu ili na kablu prvog cilindra i kako funkcionise kad auto radi na leru ili dok auto vergla, ako ima neko neka pojasni malo?
Tacno stipaljke stavis na akumulator,crvena na + a crna na -,a stipaljku stavis na kabal prve ili cetvrte svecice ali strelicu na stipaljci okrenes ka motoru,a funkcionise dok je motor u radu!
Kako je moguce da do sad nisi koristio stroboskop lampu?
FAP remover
Imam problem na opel corsi C 1.0,2004.g.,44kw,60 ks.Problem je na ulayu u menjac,tj.postoje nekakve polugice u kojima se nalaze plasticne piksne,a koje su nataknute na nekakve zglobove.Stvar je u tome da su te plastike popucale i onda ta polugica cesto puta ispadne iz svoga lezista,pa nije moguce saltanje.Ako neko moze da mi pomogne kako da rijesim ovaj problem neka mi javi.Unaprijed hvala!
Jasno mi je da si nov na forumu ali ne mogu da verujem da nisi pogledao gde postavljas temu, to je najosnovnije da pogledas pre nego sto pocnes da pises temu vezanu za tvoje pitanje gde je treba upisati, na prvoj index strani stoje teme sa nazivom nasta se koja tema odnosi!!!
Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!
tech,
pa nisam imao potrebu za tim ne bavim se mahanikom pa mi zato valjada nije bila potrebna, no ne mozemo mi sve da imamo i sve da znamo, ja mislim da se crvena i crna stipaljka vezuju na + i - bobine a ne akumolatora ali nisam siguran ?
Pozdrav!!!
Zadnja izmjena od makkki79 (19-08-2009 15:08:09)
na akumulator
Ok na akumolator i ta dilema je resena, ali niste mi rekli princip rada povezem sve, upalim auto i sta dalje?
Ukratko, sinhronizira se frekvencija stroboskopa sa RPM motora, pa kad u mraku osvjetliš npr. pogonsku remenicu motora ista prividno stoji, tako da jasno možeš uoèiti sve zareze za podešavanja na njoj.
sa stroboskopom podesavas kut paljenja na starijim vozilima gdje se podesava preko razvodnika paljenja i to zaokretanjem. Kod nekih vozila mozes vidjet kroz rupu kod zamajca oznake 0 i kut paljenja i usmjeris svjetlost lampe prema zamasnjaku i vide se oznake, a zakretanjem razvodnika paljenja podesavas paljenje. Okretanjem razvodnika pomice se oznaka paljenja.
stipaljka primi impuls od kabla, sijalica zasvijetli itd
guraj dok ne upali!
nema sta crvcena i crna na = i - akumulatora a obujmicxa na 1 ili 4 kabal sa svecica .Uperius na reminiciu radilice ili zamajac i okreces potenciometer ako ga ima za broj stepenio paljenja i gladas kad je reper na nulTo sto vidis na aparatu je broj stepeni predpaljenja