Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav kolege,kao sto sam gore naveo u pitanju je Pasat 1,8t 2000god broj motora AWT, problem je bio sledeci,auto je dovezen jer mu je bila upaljena mil lampica i da auto nije hteo dobro da vuce,uradio sam diagnostiku Kts-om,greske su bile vezane u vezi lamda sonde i paljene u 2 i 4 cilindru,nasao sam jedno crevo sto ide u usisnu granu da je bilo pocepano pa je imao fals vazduh,crevo sam zamenio i zamenio nove svecice, ,dok su bobine bile menjane pre par meseci,da napomenem da je filter za gorivo takodje nov,protokomer vazduha je isto zamenjen i od tada auto ide mnogo bolje,e sada problem je u tome sto auto ako odstoji najmanje pola sata teze posle upali,znaci potrebno mu je par sekundi,dok je ranije palio u cetvrt kruga,kao da se sistem goriva isprazni pa mu je potrebno vremena dok ne napuni sistem,mada malo mi je cudno za benzince da tako nesto moze da zeza,dovoljno je da ga upalim i posle auto pali u cetvrt kruga sve dok ne odstoji malo,ako ima neko neki predlog dobro dosao mi je zaboravio sam dodati da je temperatura motora i usisne grane u parametrima u normali
Zadnja izmjena od Sasa1980 (17-08-2013 23:20:31)
Bosch KTS 570
Sve si razradio u glavi...primjeni u praksi, može.....
gledaj malo lambde i vreme ubrizgavanja i sve ce ti biti jasno.......nadam se da ces ukapirati
Zadnja izmjena od MN026 (18-08-2013 10:08:24)
Mislim da sam razumeo pogledacu u toku nedelje! Hvala jos jednom!
Zadnja izmjena od Sasa1980 (18-08-2013 22:58:47)
Bosch KTS 570
Jos uvek nista sa ovim Pasatom! Merio sam pritisak goriva,na kontaktu ima 4 bara,kad auto upali 3,5! Pritisak u sistemu mi opada na 1 bar a ako ostane duze izgubi skroz! Zamenio sam regulator goriva i proverio pumpu u rezervoaru,neznam vise sta da mu radim! Pomoc dobro dosla
Bosch KTS 570
Skidao sam pumpu i creva su u dobrom stanju. Koliko bi trebalo da ostane pritisak u sistemu? Neznam dali bi funkcionisalo da stavim nepovratni ventil? Mada malo mi je cudno ,nikada nisam postavljao na benzince.
Bosch KTS 570
Stavi ga slobodno, nemože biti lošije.
Zadnja izmjena od commander (22-08-2013 22:25:50)
kazes proverio si pumpu nema tu sta ipak izgleda da ventil same pumpe vraca...
Ma pumpa je papreno skupa,a auto ide normalno ne daje neke znake da je pumpa losa. Pokusacu onda sa nepovratnim ventilom, a pokusacu i na povratno crevo da stavim elektricni ventil
Bosch KTS 570
kako si proverio pumpu
Proverio sam tako da sam stavio manometar na Raiju, pritisak je bio na 4 bara, kada je auto upalio bilo je ne 3,5 bara, zatim sam ugasio auto i pratio opadanje pritiska. u prvih 10 min pritisak nije opadao ispod 2 bara, tako sam nasao objasnjenje u Esi
Bosch KTS 570
ne kapiram te uopste..uopste......sta se zezas.....jel ti pumpa dobra ili nije
druze ako sumnjas na nju a nisi sigura naduvaj instalaciju od motora prema rezervoaru ili obrnuto vazduhom,normalno blindiras jednu stranu
ako je to ok skini crevo povracajai dok daje pritisak i izmeri povracaj ako ga uopste ima...i to je to
ako pumpa daje pritisak nemora da znaci i da je ispravna.....lepo ti pise u esi-ju i u elsi kako se kontrolise pumpa
kazes skupa.......pa kupi samo pumpu a ne sve sa nosacem--ceo blok-malo zajebancije da se rasturi i promeni ali se sigurno isplati
najverovatnije ti je otišla pumpa, imao sličan problem na mercedesu w203 benzincu, zamjenio pumpu i sve ok. pozdrav
sve je jasno ko dan i sam si reko ako ostoi pola sata treba mu vise verglanja da upali znaci dok napuni instalaciju pritiskom... na kraj krajeva uzvadi komplet plasticno kuciste gde se nalazi pumpa stavi gorivo u neku isecenu kanticu i potopi pumpu i videces kako se ponasa dal vraca il ne...
Jeste! Ali sa prikacenim manometrom na raiju i sa nepovranim ventilom na dovodu i elektricnim ventilom na povratno gorivo,pritisak drzi na 3 bara i opet isti slucaj!
Bosch KTS 570
operi dizne pa probaj.ako to ne uspe ,proveri fals vazduh da ne vuce negde,ako je i to u redu ,dijag i parametri .
Dizne sam oprao u ultra zvucnoj kadi,sve cetiri daju podjednako,sto se tice fals vazduha imao je jedno crevo ali to sam zamenio i sada je u redu,ostala creva su u dobrom stanju a i auto radi odlicno na leru,stavio sam danas jedan aditiv u gorivo pa videcu hoce li mu nesto pomoci,mada cisto sumnjam
Bosch KTS 570
Da! U pravu je undermaster, mozda neka dizna ne drzi pritisak! Izvadi ih i pogledaj da li ne pusta na njima! Srecno
Reseno! Hvala drugari
Bosch KTS 570
kako si riješio?
sta je bio pravi problem ???
Zadnja izmjena od stole (26-08-2013 16:44:13)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: tomy.virje
Bosch KTS 570
je napisao skrivenu poruku za korisnika: stole
Bosch KTS 570