Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav narode ,
imam problem sa golfom 2007 tdi koji izbacuje dve greske :
18009 - Relay for Supply Voltage Terminal 30 (J317): Implausible Signal P1601
i
00927 - Terminal 30 011 - Open Circuit - Intermittent
ono sta je probano svi osiguraci i relej ispod haube sa leve strane, ovaj j317 ispade da je sada sa oznakom 100 menjao sam par 109 na cetvorkama koji su pravili probleme ali ne stojim bas najbolje sa elektrikom..
problem je izgleda dok je auto na kontaktu napravi gresku , znaci bez paljenja pravi odmah gresku ...
svastikin but.....
A sta se desava sa autom jel pali ili ne? Koji je motor?
Pali o.k , ide o.k. , naponi oko 14.2 ... menjan aku, jedino sto sam primetio da je minus oksidirao prilicno na starom aku. , ocistio propisno klemu i stavio novu vartu i ista stvar. TDI 77kw motor .
Probao sam i relej terminal 30b za unutrasnje osvetljenje ali ista stvar tj menjao sam ga sa sirenom posto je isti , e sada vidim da je neko stavljao onu budjavu cobru alarm sto se integrise u daljinac pa ne vidim sa cega su uzeli + posto je prilicno nabijena ispod table... mozda da joj ocvikujem + ?
Zadnja izmjena od goranchc (19-10-2013 14:02:46)
svastikin but.....
ma ako je sve u redu koji se .u..c zamajavas zanemari greske i nek vozi
majstor koji je spajao auto alarm zna gdje je spojio i odgovor na tvoje pitanje;ako je sve u redu GASS i nediraj ništa
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
ma ako je sve uredu sa autom, sam sebi traziz bezpotrebnog posla,
Pali MIL (F) ,gazda prodaje auto koji je inace u super stanju pa da ne bude sta je ovde i zasto neki error , tako da moram nekako da mu resim problem a pritom svaka mu cast kako je ubacio alarm ispod table , verovatno ga je gurao necim da bude sto dublje ...ja sam coveku radio plivajuci i dupli sinhron druge pa kao ajde kod mene jer me zna ..:(
kako ce se on ponasati ako ga ocvikujem na +, izgleda mi da je vezan za fabricki immo !?! i to mu je jedina zastita !!!
svastikin but.....
testiraj,ocvikaj + pa ako zeznes immo vrati ponovo konekciju nemas sta izgubit.
Da se javim sta je bilo sa problemom... nije u redu od mene ali dobro... godine, senilnost jos malo pa sedamdeset nego, problem nisam ja resio iz razloga sto sam izgubio zivce i mnogo vremena sa alarmom pa digao ruke, ali svejedno u snopu kablova ispod table sa osiguracima je bio problem gde su kacili alarm na terminal 30 Pozdrav svima.
svastikin but.....
Najviše mrzim kad se nešto naknadno ugrađuje pa onda nastrada onaj koji najmanje je kriv. Često puta se nakon naknadne ugradnje javlja taj famozni Terminal 30. Uživajte ljudi.