Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
pozdrav,jel mozda neko koristio ili posjeduje informaciju dali ovaj stroj moze da se koristi u zatvorenim prostorijama jer sam procitao u upustvu da je namjenski i da treba da se koristi u prostorijama koje su dobro provjetrene,dali uopste ili bas previse previse smrdi nafta pa nije pogodna za zdravlje.
danas sam pitao tipa koji je posjeduje kaze da se ne osjeti ali strasno brzo grije ali on prodaje svoju a bas jeposudio kolegi pa nemogu bas povjerovati.
ovaj je u pitanju:
prostorija mi je jedno 100-njak kvadrata i zagrijavam je cvrstim gorivom ali je to nedovoljno pa sam mislio malo dodat dodatne energije.
Kolega ja sam pre dosta godina napravio pec na ulje,I grejem 120 kvadrata 4 m visine,radim u majci sa kratkim rukavima a prosto napraviti,I dzaba se grejem ulja koliko hocu imam,a kolega.se greje na.plinski top oseca se kada se udje
Zadnja izmjena od alexa2406 (24-12-2013 00:37:33)
drvena kajla je zakon
i ja sam se koristio tvojim sistem 10-tak godina ali unazad par god. nemogu jer mi salju inspektore tj. jedan komsija je problem.
Haha,ima veze,pozdrav.
ja sam se grijao sa sličnim,ako imaš dobar želudac kupi ga,ali se nemoj iznenadit kad ti se navečer počne povračati a miris parafina ti je stalno u nosu.inače je dobra stvar za brzo zagrijati prostor samo dosta troši.
odustajem,neisplati se ako se osjeti sto se tice potrosnje nebi bio problem.
ja imam pec na preradjeno ulje napravljena je tako sto odlicno ima sagorijevanje na odjak ni nevidis da ima dima ,prije imao neku kad zapalis vatru iz odjaka ko iz tuzlanske termoelektrane
kolko ti trosi,moja je trosila 15-tak litara dnevno.
ma zavisi kolko grijes ima na sebi napravljen nesto kao cug sto jace otvoris vise se zagrijaje i naravno vise trosi otprilike 10 litara na dan ma manja je to pec a grijem servis od 100 kvadarata
pa dajte neku sliku ili semu ili nacrt da ne bacam pare za ugalj
kod mene je obisna pecica od gusa sa izbusenom rupom u gornjem djelu gdje ulazi cijev za ulje a karnister od 25 l je rezervoar kouji je postavljen iznad i prirodnim padom curi,na karnisteru u doljnjem djelu imam slavinu na kojoj podesavam koliko ce kapati ili curiti,normalno u startu treba malo pecica da postigne neku radnu temperaturu a ulje kapa na jedan metalni dio koji sam ja odabrao da bude kineticki zglob i to je to,prije sam imao pecicu napravljenu od kazana bojlera.
sto bolje gori manje dimi i nema garezi ako se vatra zapusti onda nevalja sagorevanje i tad je los ucinak na komsiluk.
Evo moje peći
Troši oko 1.5l na sat, na ovom gore štediši imam ventilator od t.a. peći koji izduvava vreli zrak, tu kad je pustim jače da grije zna biti i 100c
Ovaj dio koji se usjajio na snimku je debeo 5mm
Zadnja izmjena od oliver (25-12-2013 01:10:58)
a sistem dovoda ulja koji je,jel imas externi rezervoar ili si ubacio unutra direktno kolicinu ulja?
e oliver ovakva je i moja pec samo sto je ova kod mene ima izbusene rupe i sa gornje strane lima i nemam stedisu i ventilator
dole je isto rezervar za ulje naspes i potpalis
Nije problem pec...imao ju godinama...nego...kako rjesavate kad vam dodje inspektor za ekologiju (zabranjeno spaljivanje ulja , ocevidnik o ulaznoj i izlaznoj kolicini ulja i gdje si predao,ocevidnik o skupljenim i predanim filterima ulja, ocevidnik o predanoj zauljenoj ambalazi...itd.) ? Zar to nema kod vas? Kazne su oko 7 000 E....
ma mi nismo u evropi gledam na tv u sarajevu loze plaqsticne flase
Oli,ova tvoja pecka bas greje i srecom kod tebe je komsiluk dobar
umjesto ulja ako hocu mogu sad loziti sta hocu sa visokokaloricnim ugljem a to su raznorazne palstike gume i tkanine,mislim da to nemoze tj. da se nesiplati nikom dokazativati sta je sagoreno a izduv iz odzaka je ako nije gori ona isti kao od prradzenog ulja pa prema tome poruka je komsija komsiji bi trebalo da ide niz dlaku jer protiv komsije se moze.
sto se mene tice ja sam dobro prosao al znam tipa kojeg je komsija pustio da mu isprlja fasadu kuce pa mu je poslao inspekciju a ovaj je morao platiti neku kaznu i uradititi komsiji fasadu.
LP.
ja imam plinski top i meni zadovoljava za 10min ugrijem poslije smanjim ili ugasim,kada ubacim drugo auto opet upalim 10min i tako u krug....
plin se osjeti kadi si pola dana van radnje udjes tad se osjeti malo poslije se priviknes..... meni boca plina traje do 15dana....
@)).....
gledao sam taj plinski top,pise da trosi 2.5 kg na sata al boca je opasna i lako zapaljiva i dali je opasna po zdravlje iako se priviknes na miris a sto se tice koristenja upravo sam i ja mislio tako koristiti.
Tehnički podaci
Nominalno opterećenje temperature: 30 kW
Nominalna potrošnja plina: 2150 g/h tekući plin P
Radni pritisak: 1,5 bara
da tako je nisam zagledao previse u plocicu sa specifikacijom....
@)).....
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka