Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima!
Kakvu vrstu cipovanja preporucujete?
Zadnja izmjena od GOLF_TDI (26-12-2013 04:02:07)
samo je jedan nacin chipovanja
atm tuning
electronic key
------------------------
revo chip tuning je najbolje ali i najskuplje.
Pogresno sam se izrazio,pod vrstom mislio dam na koju konjazu ga dic sa 105 konja je bezbjedno i da li raditi remap i sta preporucujete ko ima iskustva i ko je cipovao vec golf 5 1.9 tdi 77kw-105ks ,da li dimi,eger ventil dira li se,utice li na kvacilo,korpu.mjenjac..
Zadnja izmjena od GOLF_TDI (26-12-2013 15:01:35)
Napisi odakle si i odes kod nekog od kolega sa foruma da ti pregleda auto, i ako ti je auto uredno (nema nista pokvareno), da se preprogramira tvoj kompijuter motora i to je bezbjedno jer motor ostaje u granicama sigurnosti sto daje jako dobre rezultate za razliku od raznoraznih kutja i kutica koje se kupuju po internetu.
TDI dimi kod tunera koji se odmah uhvate injection duration mapa, to im je najprostiji način za dodavanje više goriva.
EGR možeš a i ne moraš da isključiš - izbor je tvoj. Kad već radiš remap moj savet ti je da ga ugasiš.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
pazi bitnu stvar oko cipovanja.....
bitno je koliko ima km na auto koliko je proslo.....
jer ako je 150 000km blizi ti se zamena plivajuceg i sl.
preko 200 000km ocekuj zamenu turbine i dr. potrosnih djelova....
da ne nabrajam sad koliko imas stvari ako hoces auto za duze staze ne diraj nista vozi takav kakav je......
@)).....
Iz Crne Gore sam,grad Bar,i hvala vam svima na brzim odgovorima.
@LuxBih ta vrsta cipovanja mi se i najvise svidja,a nisam ni mislio kutijice i one gluposti da stavljam.jel znas nekog ovamo u cg?
@DejanNS necu nikakvo pretjerano cipovanje vec bi mu dodao tu nekih 30-tak konja ili kolko remap ima cini mi se da daje na 140 konja ovaj moj motor.
@internet majstor - presao je 168000 ali pravih. sta mislite? i 2004 je godiste.
Nemam šta da dodam samo da budem precizniji 310Nm/100kW. Remap nije fiksna vrednost i zavisi od onoga ko ti radi i od toga šta ti želiš. Ovde samo pričamo o tome koliko je relativno bezbedno da se pojača.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Bezbjedno je do +25% KS i NM. Uradio sam dosta ovih motora koji se provjereno vozaju godinama bez problema i bez dima (verzije sa i bez dpf-a). 100KW je granica na kojoj ce nesto da strada prije ili kasnije (zamajac i lamelu da i ne racunam). Kakav je to ct, a da se ne iskljuci egr. to je stvar koja se radi obavezno.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Pa tako nesto i zelim +25 posto,on i ovako ide super ali ocu jos to malo bolje ))