Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dakle radi se o xsari 1.4i 2001. godina, problem koji mi javlja je sljedeci, ponekad u voznji auto gubit snagu, kao da trza 2-3 sekunde, potom radi normalno desetak sekundi i opet, pali mi se i narancasta lampica "check engine" koja treperi, to se desava sve dok ne stanem i ne ugasim auto... kad ga upalim opet sve radi dobro neko vrijeme...
ta ista stvar se ponekad javlja u leru, auto jednostavno trokira i opet se pali lampica...
spajali smo auto na komp, javilo je nekakvu gresku sa brizgalicama (injektori), odnjet cu injektore ovih dana na ciscenje pa cu vidjet....
na autu je mjenjano ulje, filter ulja, filter goriva, te sam ocistio motoric ler gasa i sve sto se tamo nalazi na usisu zraka...
Svaka informacija je dobro došla o ovome problemu, hvala
Proveri prvo pritisak goriva.Mozda te zeza pumpa u rezervoaru.
da, na diznama je plavi prsten....
mozda je i do pume, najprije cu provjerit pritisak..
"a mozda je u sumi" :-)
mozda i na livadi
koliko vidim problem je rijesen, ocistio sam injektore, te MAP senzoz koje je bio prljav i mastan, mislim da nije bio toliki problem u injektorima nego u MAP senzoru...
prosao cca 60 km, auto radi ko zmaj..
Pa vi ste komsije!
nije te kolega alexa bezveze pitao dal je na diznama plavi prsten..te greške koje ste očitali vjerojatno se odnosilo na strujni krug dizne...dijagnostika nemože prepoznati kvar dizne ako ne raspršuje gorivo dobro,pa taman da je skroz začepljena neče baciti grešku za diznu..imat češ opet taj problem jer te dize su problematične sa plavim prstenom i teško ih je nači rabljene..a greška koja se odnosila na diznu sto posto je bila vezana za strujni krug
Tomi je u pravu! Da je dizna samo zaprljana on bi javio izostanak paljenja na tom cilindru! A posto je javio diznu onda moze da bude dizna, dzek na dizni, instalacija prema ECU, i sam ECU!
banana, opet se pojavio problem, evo nakon odvozenih 100 km...
cim dam malo veci gas (u leru) opet radi dobro neko sitno vrijeme, i onda opet trokira...
nije te kolega alexa bezveze pitao dal je na diznama plavi prsten..te greške koje ste očitali vjerojatno se odnosilo na strujni krug dizne...dijagnostika nemože prepoznati kvar dizne ako ne raspršuje gorivo dobro,pa taman da je skroz začepljena neče baciti grešku za diznu..imat češ opet taj problem jer te dize su problematične sa plavim prstenom i teško ih je nači rabljene..a greška koja se odnosila na diznu sto posto je bila vezana za strujni krug
drvena kajla je zakon
alexa vidio sam
samo javljam da je opet problem tu, moram potrazit nove dizne....
hvala na savjetima....
u slucaju kupnje novih dizni, koje uzeti?
Ja licno nisam stavljao neke druge,sem koje su propisane za taj ili bilo koji drugi auto,iz razloga da se ne zali kako sam podvalio ili lose uradio,stavi koje jesu I ne boli te glava,jel tesko je musterijama objasniti da ima boljih od tih,
Mozda ce neko od kolega se javiti koje zamenske da stavis,a da je provereno,
Zadnja izmjena od alexa2406 (25-01-2014 16:06:55)
drvena kajla je zakon
Kupi novu diznu i zameni na tom cilindru koji javlja a ove prekontrolisi na stolu ako su jednake sa ovom novom stavi i pun gas!
banana, opet se pojavio problem, evo nakon odvozenih 100 km...
cim dam malo veci gas (u leru) opet radi dobro neko sitno vrijeme, i onda opet trokira...
...ma da ? Cudo ? :-) Inace se sve rjesi ciscenjem! :-)
Prvo zamjeni mjesta diznama da utvrdis dali ti se mjenja i cilindar koji trokira...
dali ja mogu nekako ispitati dizne i naci onu koja ne radi kako spada?
Mozes...kupis aparat od 2 000 E i testiras dizne. Onda se prijavis na specijalizirani forum i pokupis svu ostalu mudrost o automehanicarskom zanatu . ;-) Sretno!
Druze posto verovatno nisi majstor, odvezi nekome ko zna i ima dijagnostiku i locirace ti tacan kvar u roku od pola sata! Jel je to tesko?
Druze ne.ljuti se ali kako da vidis sam koja ne radi,odnesi nekome da ti pogleda na masinu,a ne.da je potapa u kadu,da vidi mlaz,kolicinu,da li diht.sve to treba pogledati na masini,ovako od oka slaba vajda da mozes ista uraditi
drvena kajla je zakon
Mozes...kupis aparat od 2 000 E i testiras dizne. Onda se prijavis na specijalizirani forum i pokupis svu ostalu mudrost o automehanicarskom zanatu . ;-) Sretno!
Zadnja izmjena od alexa2406 (30-01-2014 21:47:25)
drvena kajla je zakon