Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav svima!
3 godine sam registrovan na ovom forumu a evo pratim teme i sve ali nisam nidje pisao
Zamolio bih nekoga ko ima istustva sa ovim,zelio bih da spustim malo golfa i uzmem neke druge sportske opruge,sta savjetujete da uradim,a da pritom kad se spusti ako sjedne dosta ljudi u njega ne legne zadnji kraj nego da moze ostati u tom polozaju... Hvala unaprijed.
Zadnja izmjena od GOLF_TDI (26-12-2013 04:01:18)
neznam odakle si i gdje se vozikas moras uzeti u obzir da ces ukinuti amortizaciju,ako si na balkanu tesko tvom autu.
Kao sto kaze kolega mb73 spustanjem ces izgubiti na udobnosti ai ostali delovi trapa ce ti dosta trpeti.
Covek se uci dok je ziv!!!
iz Crne Gore sam,grad Bar znaci havarija a?
DejanNS za koliko se para mogu nac kod nas? ovo su od gti? cuo sam da one previse spustaju prednji dio posebno i da ne treeba stavljat od GTI-a?
Zadnja izmjena od GOLF_TDI (26-12-2013 15:04:33)
Daj beži od spuštanja, ja sam kupil spuštenog golfa i nakon 6 mjeseci sam stavio normalne opruge, kad razbiješ 2 kartera i svaku grabu kad izbjegavaš i kad budeš pred svakim ležećim policajcem stavrao kolonu i drugi ti budu trubili znat ćeš zakaj... Usput stare opruge sam brenerom prerezao samo da ne prodam nekom ei ne "usrećim ga"...
Ne pitaj me ono što ne znam !
Eibach pravi kit u kome samo mjenjas optuge i auto bude spusto 3.5cmm a udobnost skoro da ostane iste, ustvari stavi samo malo tvrdje opruge koje su krace.
Gevindama druže sam podešavaš visinu. Svakako ne znam da igde ima kod nas da se kupi. A što se udobnosti tiče to zaboravi. Svaki kamenčić ćeš osetiti. Jedino da staviš 15-ke gume pa da malo upijaju. Ali kako spuštanje ide u paru sa velikim felnama i niskim gumama onda pomiriš se sa tim.
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Ja imam 17 felne na golfa i gume 225-45/r17 i cini mi se da je nekako visok auto pa sam mislio malo evo vidim da je LuxBih odgovorio nesto sto sam i mislio,za koliko para se mogu nac polovne ili nove te eidbach opruge i dje ima da se uzmu?
Polovne neznam, nove ti budu negdje oko 250-300€ sa TVA.
Ja imam Eibach Sportline (-50mm). U poređenju sa gevindama su meke kao pamuk. Isto vozim 225/45-17 čak i sad po zimi. Polovne su oko 100€
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
A ima li nedje u Novi sad da se nadju kod tebe polovne ali dobre da nisu neke ostecene? ili od cega mi jos odgovara da stavim?
I kazi mi molim te sad kad ti je spusten sa tim spiralama,kad ti sjedne neko pozadi da li potone jos vise ili kad ga natrpas malo stvarima?
Zadnja izmjena od GOLF_TDI (27-12-2013 22:29:22)
cim su krace tretiraju se kao sportske i automatski nemogu biti kao standardne,znaci ne tonu kao obicne i tvrdze su pa auto tako gubi amortizaciju,to ti je logicno.
ee pa kad su ti vec 17ke onda to nemoze bez opruga... nije to to gewinde i bog da te vidi
A ima li nedje u Novi sad da se nadju kod tebe polovne ali dobre da nisu neke ostecene? ili od cega mi jos odgovara da stavim?
I kazi mi molim te sad kad ti je spusten sa tim spiralama,kad ti sjedne neko pozadi da li potone jos vise ili kad ga natrpas malo stvarima?
Ne znam druže gde imaju polovne ni nove, ne bavim se trgovinom i ja pratim oglase pa kad nešto naleti kupim.
Ne može ništa da potone te opruge su pravljene za moj auto. Sedeo sam ili nas bilo 5 ništa neće da kači, struže i sl. Jer opruge imaju drugačiji broj prstenova, drugi presek... Jednostavno ponašanje im je prilagođeno za taj hod. I ponašanje auta je odlično. Vožnja po sitnim neravninama je ista kao i sa fabričkim oprugama. Razlika se oseti na velikim valovima gde se auto ne ljulja već prati talas na putu. Fabričke bi tu bile kao na brodu. Zato skraćivanje nikad ne daje dobre rezultate jer jedino dobiješ na visini ali na upotrebljivosti gubiš.
Ili gevinde (kamena udobnost ali podesiva visina) ili tipske opruge za tvoj auto (nema podešavanja ali dosta prihvatljivija tvrdoća).
E pa ja bih najradije to,nek ide on da bude malo tvrdi,ali samo da ne tone ako bi sjeli petoro u auto nego da ne mrdaaa ipak kao sto rece kolega prije ako su vec 17ke onda ne moze bez opruga
Ako ima neko da prodaje ili predlozi koje da uzmem nek mi javi,hvala vam svima na brzim odgovorima!
Ima li ko da predlozi u Srbiju ili Crnu Goru dje ima da se uzmu ove sportske opruge nove ili polovne o kojima kolege govore? unaprijed hvala!
LuxBih ti je lepo nacrtao.
Ucukaj u google pretrazivac Eibah CG ili Eibah Srbija.....................................
A jel nemože to da se odradi softverski u mapi ??
Nemam pojma, ostala mi licenca kod Cubice....
Ako imas familije u svabiji evo ti