Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam problem na vdo tabli neradi lampica ulja,km sat,displej i sat za vrijeme.
jel moze da rikne tabla na ovaj nacin da ne lutam jer sam vec malo cesljao,osiguraci su ok i ispratio sam zicu pritiska ulja do table osuguraca takodze i sat sam rastavio i pregledao,sve ovo sto sam naveo je stalo odjedno a sto se tice stampane veze bar izgleda ko nova,
'94 je godina.
uzmi sehmu i vidi napajanje na konektoru...znači 15,30 i mislim da imaš na 2 pina masu..ako to sve imaš mjenjaj tablu..
nemam raspored pinova za tablu,ima 30-tak pinova hebi ga,ispade da pola table ne funkcionise.
imaš u autodati shemu
mislim da nema to sto meni treba a to je raspored pinova,jedino da pogledam u elsi jos.
pronaso sam u elsi,ako bude trebalo nekom evo nek se nadze:
Pogledaj masu na motoru za instrument tablu, zna puknuti ili ako neko šarafa na je ne spoji
Jel mislis da bi radilo nesto na njoj da je pukla masa.
Pregledao sam ja po semi i imam 15,30 i masu.
Zadnja izmjena od mb73 (04-03-2014 21:43:18)
onda mjenjaj tablu ako sve imaš.nisu skupe polovne
Nije mi jasan signal od pritiska ulja 1.8 bar,0.3 imam pod kontaktom a 1.8 nemam al ga dobijem kad upalim auto pa me malo to buni.
Koliko se ja sjećam moral bi imati dva indikatora i zbog toga je raspon 0,3- 1,8
Žena bez sisa je ko vešmašina bez centrifuge
Nije mi jasan signal od pritiska ulja 1.8 bar,0.3 imam pod kontaktom a 1.8 nemam al ga dobijem kad upalim auto pa me malo to buni.
Sve je to ok.
Koliko se ja sjećam moral bi imati dva indikatora i zbog toga je raspon 0,3- 1,8
Tako je i ima 2.
beli davac je1.8 bara na nosacu uljnog filtera ija mis;im da je on cajger samog fitera ako zacepi filter tj nema pritiska (nema mase) i vajlda je u tabli reseno da pali zujalicu ilampicu od ulja ,a ovaj drugi 0.8 bara je gore na glavi iznad racve od creva prema malom kileru i on gasi masu na pritisku = ili> od 0.8bar
sad...kako je to utabli reseno nemam blage veze,uglavnom znam da zbog ovog davaca 1.8 pali ilampicu i zujalicu a ovaj 0.8 pali samo lampicu
Kako ti se ponaša tabla kada upališ duga svjetla i da li ti radi kontrolka. Jer ta masa što je na motoru je za kazaljke i satove
Treba biti još i ta masa mislim da je smeđe s crnom ili zelenom, uglavnom je smeđa s nekom bojom to si provjeri. A inače je s desne strane motora i spod indikatora ulja ušarafana šarafom gdje idu crijevo od vode
Ok,Samo da ponovim da na semi je ljepo navedeno stavka 8 i 9 Pritisci za oba a za ovaj slabiji imam na kontaktu dok za jaci dobijem signal tek kad upalim auto pa sad na kojem principu radi?
Na malom broju obrtaja tabla koristi podatak od davača od 0.3bara.
Zujalica bi trebala da se aktivira na 2000 o/min ako je pritisak ulja manji od 1.8bar, a to možeš proveriti kad daš gas i skineš buksnu sa tog davača ulja.
Ovde ima princip rada prekidača za ulje za VW bokser 2.1, a princip je isti i kod 1.9D.
znam ja to sto ti kazes al ja moram da izvucem zakljucak jel tabla pravi problem i da kupim drugu al nema vez imam na jednom mjestu pa cu probati zamjeniti i ako je to to platiti covjeku i haj zdravo zavrsit sa ovim,pozdrav.
ovo je bilo do table,zamjenio sam tablu na odpadu provjerio platio a aj zdravo al nije bilo do mene,cekao sam da stranka odluci isfinansirat pa se oteglo i izgledalo je kao da je space satle a ne obicni golf 3.