Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav raja.
Iskljucen je FAP na motoru 2,0 136 KS ali kroz neko vrijeme poceo je iz auspuha bijeli dim izlaziti kada se ugrije voda na 70 celzijusa i ulje na 60 stepeni. poslije smanji ili potpuno nestane dim, ali auto mi je izgubilo snagu. Isao sam majstoru komp ne ocitava greske jer nije orginal softwer, isao sam tipu koji je skinuo FAP nije mogao rijesiti problem, nema orginal file sto ga je skinuo.
Ako ko ima orginal file za SID 803 jer mi je moj majstor rekao da bi mogao rijesiti problem ako stavi orginal file.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: kele
best regards!
Ceo problem ti je u tom majstoru sto ti je radio fap off...on je tu nesto zeznuo....
pa ako si vec platio tom svom majstoru nek ti on rjesava da bude kak treba i kako je mogao upisat drugi sadrzaj a nije procitao ori file
ili je to samo fol da te se otarasi
atm tuning
electronic key
------------------------
To se desi kad se ide amaterima. Dao si malo podataka da bi se pomoglo ...
Evo vise podataka acom
Auto je radilo normalno par dana, i nakon toga izgubilo snagu. Kada sam otisao svome majstoru nije mogao da ocita gresku jer je skinut orginal softwer i ne prijavljuje gresku. Odem do tipa koji je skinuo FAP i pregleda vakum crijeva, poluge neku "gljivu" i kaze sve radi ali da turbina se ne uljucuje. Pogleda neke ventile i kaze svi rade kako treba.
Nije mi dao orginal file-ove jer ih kao nema neki SID 803.
Moj mi majstor kaze da nije crkla turbina ali bez orginal file-ova nemoze naci sta je uzrok ne ukljucivanja turbine.
Prihvatam sve sugestije i savjete.
Evo broj sasije pa ako moze sta pomoci VF36DRHLH21134804 I BROJ MOTORA 4000690
Ako mi ko moze dati i podatke za auto na osnovu broja sasije
Hvala
probajte ovde naci ori ,
otišo mu šraf što drži sve........
Probao ali na linku nema nista
A za šraf koji drzi sve .......
koji je šraf!!!
To sto si dao je nebitno u ovom slucaju. Trebas napisati podatke sa motornog racunara (naljepnice) 5WS....
hahahhaha, ne treba tebi sraf sto drzi sve, vec switch sto drzi fap off, to ti treba .... lol ....
To se desi kad se ide amaterima. Dao si malo podataka da bi se pomoglo ...
Evo vise podataka acom
Auto je radilo normalno par dana, i nakon toga izgubilo snagu. Kada sam otisao svome majstoru nije mogao da ocita gresku jer je skinut orginal softwer i ne prijavljuje gresku. Odem do tipa koji je skinuo FAP i pregleda vakum crijeva, poluge neku "gljivu" i kaze sve radi ali da turbina se ne uljucuje. Pogleda neke ventile i kaze svi rade kako treba.
Nije mi dao orginal file-ove jer ih kao nema neki SID 803.
Moj mi majstor kaze da nije crkla turbina ali bez orginal file-ova nemoze naci sta je uzrok ne ukljucivanja turbine.
Prihvatam sve sugestije i savjete.Evo broj sasije pa ako moze sta pomoci VF36DRHLH21134804 I BROJ MOTORA 4000690
Ako mi ko moze dati i podatke za auto na osnovu broja sasije
Hvala
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
cinjenica je da ne znam nista oko remapa,ali covek je trazio ori fajl za sid803 a ja sam primetio da postoje sajtovi koji to nude verovatno uz nadoknadu,ne verujem da je njemu smesno ,prakticno je platio da mu se vozilo onesposobi.Ako je posle promene softvera modul nesposoban za samodijagnozu onda je po meni auto neispravniji nego sto je bio pre procedure
Upravo o tome ovde ljudi trube, ali nema ko da ih cuje.
.Ako je posle promene softvera modul nesposoban za samodijagnozu onda je po meni auto neispravniji nego sto je bio pre procedure
Cujem ja i jadikujem
Al' pomoci nema
pomagajte
Pomoc ti je ponudjena u onoj drugoj temi sto si otvorio. Zovi coveka i skrati sebi muke.
imam ja ori file javi koji ti treba tacno
atm tuning
electronic key
------------------------
Hvala drugovi, al' promjenih ja njega...
Zamjenio sam ga za 407 SW 2,0 HDI
Vozi odmah da mu iskljuce FAP! ;-)
al nek ponese ovaj put svoj stik
pošto mu je kod majstora laptop senilan
Vozi odmah da mu iskljuce FAP! ;-)
kao što reče vili van der pakšu TREBAĆE PRSTI GUZICI SVRBLJIVOJ
Ici ce, samo da se organizujem, hehe
Ja ne bih isključivao fap/dpf, nego bih ga nosio na čišćenje onima koji raspolažu sa ovako nečim. Vidim da ima u Srbiji onih koji su nabavili ovakvu mašinu. Postavlja se pitanje cene čišćenja koja sigurno nije mala, ali lično ne bih uklanjao nešto što je fabrika (i propisi) predvidela.
Zadnja izmjena od DS9 (09-03-2014 12:32:33)
ima vise varijanti ciscenja..ko radi sa tim zna kako i cim...ali ne vidim raylog zasto ga nebih uklonio,ako musterija zeli..da necemo mozda mi spasiti planetu..ne znam...
best regards!
Proces ciscenja DPF je u sklopu procedure redovnog servisiranja automobila i kao takav je veoma uspesan, kada se radi redovno, profesionalnim pristupom i opremom itd. Ciscenje pod moranje, tj kad se zapusi je relativno efikasno...tj, retko kada efikasno, pa je potrebno preduzeti radikalnije mere, kao sto je zamena DPF ili DPF off.
Takodje i u slucaju zamene ili DPF off procedure treba izabrati profesionalan pristup problemu. Svaki drugaciji pristup donosi glavobolje. Nema tu nikakve nauke, ali nema ni kvalitetne precice.