Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa jednim lezajem u menjacu na pomocnom snopu osovine, dimenzija 32x62x18mm, lezaj je kuglicni, e sad kao zamenu u toj dimenziji mi nude samo valjkasti lezaj SKF... nisam imao mnogo iskustva do sad sa takvim lezajevima pa me interesuje vase iskustvo
u pitanju je pezo 206 1,6 16v 80kw
Za tu namenu valjkasti.
Kuglični trpi manja odstupanja po aksijali valjkasto-konusni baš i ne.
nema tu aksijalnog pomeranja, osovina je cvrsto fiksirana u kucistu, samo rotaciono opterecenje trpi
Za tu namenu od ponudjenih, ja bih izabrao to sto napisah. Valjkasto-konusni nije ponudjena opcija.
valjkasto-konusni nije ni bila ponudjena opcija, to je ovaj sdi pomenuo, ja sam izricito pitao mogu li kuglicni lezaj da zamenim valjkastim bez posledica kasnije
A sta drzi osovinu da ne hoda?
Datum je pravi
Osovinu drzi da ne hoda
Osnovne izvedbe nisu primjerene za dodatna aksijalna opterećenja, ali s odgovarajuće oblikovanim prstenima ovi ležajevi mogu prenositi mala opterećenja i u aksijalnom smjeru.
osim toga covek je lepo napisao
nema tu aksijalnog pomeranja, osovina je cvrsto fiksirana u kucistu, samo rotaciono opterecenje trpi
I dalje mislis da je datum pravi?
Zadnja izmjena od stratos (22-03-2014 02:10:29)
Pa stavio sam da je datum pravi.
Pa stavio sam
da je datum pravi.
Pa odgovaraš na pitanje staro 6 mjeseci.... to ti kolega pokušava dati do znanja ali uzalud....
Ne pitaj me ono što ne znam !
@Audi: Posljednja opomena pred iskljucenje! Dosta vise glupih komentara i pisanja radi pisanja, na pogresnom si forumu!
Pa stavio sam
da je datum pravi.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---