Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Zdravo,imam peugot 406 hdi 66 kw 02 godiste,i kada je hladan, ne da se cuje neko kloparanje,nego se bas cuje.
e sad,ja sam menjao pre 5 meseci onaj zatezac kaisa alternatora,marke febi,i od tada se to cuje.Majstor kaze nije opasno,zato sto je verovatno slaba opruga na tom zatezacu.Ali ja nemam mira,cuo sam za neku plivajucu remenicu,pa se pitam da li je na mom autu ta plivajuca remenica na kaisu za alternator,i da li uopste ima te plivajuce remenice?
mozda na glavnom kaisu?hvala unapred.
ne bih da bacam pare na nesto sto ne znam i da ne resim problem.
Zadnja izmjena od aksa (01-04-2014 10:13:51)
druze morace majstor to da utvrdi, tesko ti mi mozemo pomoci preko neta
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Neka majstor provjeri remenicu alternatora
da je znao provjerio bi i izvukao zakljucak vidis da nezna,ako je zatezac moze se reklamirat ako je siguran u svoje tvrdnje,dze to ima da stavis nov dio pa da prouzrokuje lupkanje jos das i pare za to.
Dvodijelna remenica je na radilici i preko nje ti ide sve, alternator, klima, servo. Lako je provjeriš, pogledaš oko nje dali ima razbacanih ostataka gume, ili uzmeš pajser i probaš lagano pomjerati remenicu, ne smije bit klimava. Ako je do nje onda će ti se skroz raspast kad se upali klima, može napraviti i veće štete, zato popravljaj to što prije.
ako ti je na altenatoru remenica sa kvacilom lako moguce da je do nje
Ako skaze zatetac pk kaisa...a jos je i zamenjen novi..remenica sa klizacem 100 %
Nema sta da se vise razmatra...
best regards!