Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Auto mi iz cista mira dize i spusta gas u sred voznje, cak i nabija sam gas do kraja. i povrah svega trosi gorivo kao nenormalan., bio sam kod majstora i mislili smo da je stelovanje gasa medjutim nista nije pomoglo. onda sam malo istrazivao i utvrdio da se taj problem cesce desava kad je vlazno vreme a redje kada je suvo. sta da radim?
vozi majstoru ili popuni profil i cekaj da se majstor javi tebi
kolega mario je u pravu i jos da dodam diagnostiku u ruke mada mislim da majstoru za taj problem nece trbat diagnostika
u radu je spas a spasa nema
nov sam ovde pa jos nisam bas upoznat sa svim terminima i pravilima dodao bih jos i da sam juce pricao sa jednim kolegom koji mi je rekao da je njemu na roveru isto tako varirao gas i da je na kraju utvrdio da mu je struja negde '' bacala na masu''da li je to moguce i kako to da utvrdim? molim vas pomozite mi muci me ovo mesecima bio sam kod svih majstora u gradu cak i u fijatov servis i nista! molim vas predlozite mi nesto. jel neko cuo za ovakav problem? jeli imao iskustava sa tim?
nov sam ovde pa jos nisam bas upoznat sa svim terminima i pravilima
dodao bih jos i da sam juce pricao sa jednim kolegom koji mi je rekao da je njemu na roveru isto tako varirao gas i da je na kraju utvrdio da mu je struja negde '' bacala na masu''da li je to moguce i kako to da utvrdim? molim vas pomozite mi muci me ovo mesecima bio sam kod svih majstora u gradu cak i u fijatov servis i nista! molim vas predlozite mi nesto. jel neko cuo za ovakav problem? jeli imao iskustava sa tim?
pozz! prijatelju u tvom kraju ima sigurno ozbiljnih i kvalificiranih majstora da rijese problem na tvom autu,ti sigurno sam to neces rijesiti zato ti nasi prijedlozi ni uputstva nece pomoci samo gubimo vrijeme svi zajedno!
prijatelju ako mi verujes doslo mi je da prodam auto sve mi zivce pojede! bio sam kod svih majstora, svasta su mi prckali po autu! i dalje isto! dajte ljudi nemoguce da sam ja jedinstven slucaj sa ovim problemom. kazite mi sta da pogledam i idem kod prvog majstora da mu kazem da to cacka.
To bez dijagnostike tesko ces da resis.Moze biti da je neki od senzora pred crkavanje pa daje kompjuteru pogresne informacije te i on tako podize i spusta gas.Moze biti jos sto drugih uzroka.Za pocetak neka majstor prekontrolise senzore,ima u autodati vrednosti.Ja sam imao slucaj na 206-ici da je bio neispravan senzor temperature rashladne tecnosti motora, i kada dodje do 60 stepeni,senzor naglo da signal da je 15 stepeni i motor zaurla.Problem je resen zamenom senzora.
A da probas malo WD40 u potenciometar gasa?
Zadnja izmjena od Kele (23-09-2010 18:52:31)
kele, hvala na odgovoru, ici cu kod majstra pa cu to da kazem. javljam uskoro sta je bilo.
Da ne otvaram novu temu........Imam jedan slican problem na istom ovakvom punticu 1.1 1998 godiste.....Dakle, vec je vremesnije vozilo, u nekom trenutku, a tu nema pravila ni kad, ni gdje, ni vremenski kisa-vrucina, ni drugih, jednostavno ponekad kad se upali, (a pali odlicno), i tad radi na leru, sam pocne da dodaje-oduzima gas, kao da ga turiras-sjeckas.....Kad mu tad dodajes gas papucicom, on prihvata normalno, nema trokiranja, trzanja, odrzava turazu na koju ga podignes.......Krenes da vozis, prihvata sve lepo, vuce solidno.....Kat stanes, recimo na semaforu, ili sl. odnosno dok dodje u rad na leru, pocinje opet zavrzlama sa gasom, dodaje-oduzima sam....Inace se negasi, samo ovako se blesavi.......Nakon nekog vremena provedenog u nekoj kracoj voznji, kazem vuce dobro, ide, i proradi odjednom sve normalno, samo od sebe, to potraje mozda i par mjeseci, ili krace, i tad u nekom trenutku pocne ista prica ovakva iznova......Vremenom mjenjao svjecice, kablove, cistio step motor, klimao leptir, ne prijavljuje mi nikakvu gresku, sve oko motora naizgled uredno, cackao kablovske spojeve........Ima li ko kakvu ideju, ili neko rjesenje, da ne razvaljujem nasumice sve redom........Zahvaljujem na odgovorima
Promjeni step motor...ciscenje ocito ne pomaze i malo WD u pot. gasa za pocetak
je napisao skrivenu poruku za korisnika: bgdvinko
Zahvaljujem se na brzim odgovorima, odnosno sugestijama........Probacu sa ovim sto mi predloziste, pa napisacu ovdje obavezno sta sam uradio, i dali se neutralisa ova zavrzlama....
Zamjena step motora je rijesila ovaj moj problem.........Zahvaljujem se na sugestijama....