ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 18-05-2014 21:17:37

slokas4
elproger
Iz: šibenik
Registrovan: 17-02-2010
Komentari: 45

Peugeot 206 1.1 2001 godina

Pozdrav!

Jel ima ko kakvu ideju,naime radi se o slijedećoj stvari,P206 ima problem da slabo prima gas preko 3500 okr/min,kad se gas dodaje lagano onda puno bolje prima!

Prvo šta sam posumljao je davač temperature,kad sam priključio PP planet nije ništa izlistao,skinem davač,izmjerim ga instrumnetom (radi se o dvostrokom NTC davaču u istom kućištu sa tri pina) i radi kako bi trebao raditi,znači kad ga grijem otpor pada,da budem siguran posudio sam i novi takav i potpuno se isto ponaša!

Zatim sam pristupio čitanju parametara sa dijagnostikom i tu se javlja jedna zanimljiva stvar,kako se motor grije temperatura pada,na tabli je temp OK,znači jedan davač ide na tablu,a drugi je informacija za ECU,jedino još nisam primjerio da li se napon prema ECU povećava kako bi i trebalo,jel ima ko kakvu ideju...

#2 18-05-2014 21:44:13

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

Re: Peugeot 206 1.1 2001 godina

Ne valja softver u ecu.Probaj sa nekom drugom univerzalnom dijagnostikom da vidis parametre temperature.Imao sam slucaj da PP2000 pokazuje da temperatura pada kako se motor zagreva a da druge dijagnostike taj parametar vide normalno.Problem bio sto je bila ubacena novija verzija softvera u ecu,koja nije bila predvidjena za tu varijantu racunara.

#3 18-05-2014 23:38:19

slokas4
elproger
Iz: šibenik
Registrovan: 17-02-2010
Komentari: 45

Re: Peugeot 206 1.1 2001 godina

Hvala na savjetu!

Inače radi se o marelliju,mislim da taj ECU ima još jedan ulazni čip da se tako izrazim koji radi kao inverter,može i on zafrkavati ako nije nešto softversko,eto ako si imao takav slučaj sad mi je ipak malo lakše!

Board footer