ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 07-02-2014 20:57:45

tomy.virje
Expert
Iz: HR
Registrovan: 10-04-2010
Komentari: 1,437

Novi comon rail motori

zanima me kod novijih comon rail motora zašto je bitan tlak u povratnome vodu od brizgaljki..a brizgaljke su piezo.?  i onaj ventil za održavanje tlaka dal može da pravi problem? recimo ako je kod motora CBAC ..pitam ovo opčenito ako hočete da govorimo o ovome...

#2 07-02-2014 21:44:08

alexa2406
Expert
Iz: Srbija Kragujevac
Registrovan: 25-10-2013
Komentari: 1,060
Website

Re: Novi comon rail motori

Druze ono sto ja mogu da ti kazem u vezi toga to sam od  profesora Zoltana madjara koji je zaduzen za boscha,kaze da pritisak od 10 bari mora radi piezo elemenata jer nece da rade I nemoze se upaliti,u praksi je sasvim drugacije,jednom sam mu spomenuo nasta je rekao da je to nemoguce upaliti,opel vivaro,sprinter,to sam radio sa piezo elementima,I na probnom stolu ima posebne prigusnice koje ostvare pritisak od 10 bar.,ali opet kazem u praksi sasvim drugo,ima na ovom forumu trazio sam diznu za vivara piezo stavio drugu naravno vlasnik doneo polovnu I palio auto

drvena kajla je zakon

#3 07-02-2014 23:50:52

Zeljko Ristic
elproger
Iz: Beograd, Grocka, Umcari
Registrovan: 09-10-2011
Komentari: 809

U elsi ima taj podatak i veoma je bitno, a u Milosevu kod Zeravice kazu da im je taj pritisak u povratnom vodu potreban da bi dizna mogla da radi! Ja nisam eksperimentisao da li moze ili ne da radi bez onog regulatora! Sta je sa tim audijem?

#4 08-02-2014 00:45:08

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

Radi na sprinteru piezo sa otkopcanim povratnim vodom, je da gorivo tece ko ludo al radi, 30 km presao i potrosio tolko goriva dok nisu primjetili da tece gorivo po cesti, niti trese motor niti nepravilno radi, moj slucaj od nedugo

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#5 09-02-2014 13:46:24

tomy.virje
Expert

auto nije primao gas poslje 2000obrtaja,jednostavno mu se gas odsjekao..neki majstori izbacili ovaj ventil pa mi malo nelogično da radi njega stvara ovakve probleme..

Zeljko Ristic napisao:

U elsi ima taj podatak i veoma je bitno, a u Milosevu kod Zeravice kazu da im je taj pritisak u povratnom vodu potreban da bi dizna mogla da radi! Ja nisam eksperimentisao da li moze ili ne da radi bez onog regulatora! Sta je sa tim audijem?

#6 23-05-2014 23:08:46

tomy.virje
Expert

gledam malo danas po esitronicu i ima podatak da tlak mora biti od 8 do 14 bara u povratnom vodu..dal se tko susreo sa ovim da radi tog povratnog ventila ima problem sa ubrzavanjem? idem po literaturi tražit piezo injektore da vidim dal ima šta napisano o ovom

Board footer