Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav!
Mislim da ovu grešku ne treba posebno objašnjavati!
Znači lexia mi izbaciva tu grešku,simptomi su naravno loš rad motora,trešnja,neujednačenost i td.
Naravno prvo krenem od svijećica koje su nove,bobinu imam jednu 100% ispravnu koja mi služi za probu (nije do nje),istestirao dizne (mada to nije neki pokazatelj,omski ispravne 12 do 16 oma otpor),ali opći uvjeti rada su nešto sasvim drugo,skinem magistralu,prijatelj mi ih očisti.testira u menzuri,sve pet,sve OK!
Eliminiram falš zrak,mjerio sam i tlak goriva pri radu motora,on je optimalan,mada bi najradije pokušao sa drugom pumpom,motor u rezervaru nekad zna promijeniti zvuk!
Jedna jako bitna stvar je ta da motor nekad zna raditi skoro normalno tako da bi i to moglo upućivati na variranje opskrbe gorivom.
Još moram popratiti samu instalaciju,komp (sagem2000S)mada ovi kompovi imaju zaštitu drajvera u slučaju zatajenja dizni ili nekog vanjskog opterećenja recimo drajva same elekktronike bobine...
Zasad sam isključio meh. neispravnost motora!
Svaki savjet ili ideja ne da su dobrodošli nego...
mislim da te zeza bombina skoro slican problem tek nakon zamjene dvije bombine auto proradilo
Ta bobina je stara 8 mjeseci i na mom auto radi Ok,imam još jednu koja je ispravna 100%!
Tako da nije do bobine...
Probaj da nastelujes ventile...
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
U svakom slučaju,auto ima nekih 165 000,a to niko nikad nije dirao...
Probaj da nastelujes ventile...
Evo namučio se sa Xsarom,ali je riješeno!
Više nisam znao šta ću,izvadim sve dizne i testiram i vidim da samo jedna baca kako treba,a kao čišćene!
Stavim druge i sve pet...
Cime su ciscene? Dobra ultrazvucna kadica i malo hemije ih ocisti odlicno, budu ko nove...
When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
Ma čišćene su ultra zvukom,odrađen program testiranja,sve prema zanatu!
Ali jednostavno čišćenje nekad da rezultat,a nekad ne!
Da napomenem,čišćene su ispravne dizne,znači prije svega elektroispravne i kojima je otpor u zadanom opsegu,a meh stanje se jedino može viditi prema količini goriva koje šprica u zadanom vremenu!
Sve je to bilo super,ali radni uvjeti koji su na auto su nešto drugo,naravno da treba pokušati čistiti jer znamo koliko koštaju dizne pogotovo za dizel,ali šta je tu je!
Ja sam na ovu Xsaru stavio dizne od punta 1,2 16v za probu,auto ide odlično,samo moram ih mijenjati jer davaju previše goriva,crne svijećice,a i dijagnostika javlja P0171,sad sam u potrazi za nekim polovnim,a našao sam ovo od P206 1,4 mislim da bi trebale biti iste,još nisam kontaktirao čovika da vidim jel im se otpor kreće između 12 i 16 oma,na ovoj Xsari u Sagem...
Zadnja izmjena od slokas4 (20-09-2014 19:07:28)
Da imaju plavi prsten!
A koliko čujem od drugih ljudi ne valjaju ništa,na mojoj xsari (142 000 km) još valjaju!
Kako su sad na ovoj Xsari od punta 1,2 16v moram viditi,a mislim da bi ove sa oglasa koje sam stavio u prethodnom postu trebale odgovarati!
Xsara sa ovim diznama radi odlično,ali ove puntove više bacaju,pa će mi uskoro izbaciti grešku P0171,skidao sam svijećice,crne kao ugalj,jedino je bolje da nisu bijele...