Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postovane kolege,imam probleme sa ovim citroenom tako da mi svaka pomoc dobro dolazi a posebno ko ima iskustva sa ovim autima.Auto je 2005god.,suv dizel sa Lukasovom pumpom.Elektronika sto stoji na pumpi za ventil za gasenje je davno razbijena i tamo je doveden +15 i tako pali.kako sam saznao od vlasnika to je davno uradjeno i tako je vozen.Sad je problem sto mi nista na njemu ne radi ni srednja svijetla,duga svijetla,brisaci,kazaljke itd...Svijetli lampica od alternatora stalno iako ima punjenje kad mjerim na alternatoru,javlja gresku da je u eko modu.Mijenjao sam mu motorni komp lukas neki zaliveni sa 2 uticnice i vidim da je stari unisten od vode jer ga je neko prorezivao i nesto je cackano unutra ali bey promjene,mijenjao sam i bsi sa potpuno istim cisto da vidim oce li biti promjene ali sve isto.BSI je simens sa 95160 epromom i orginal i ovaj sto ja imam ali nemam sacim da iskalkulisem pin a iscitao sam obadva BSI-a.Nijesam probao onaj modul kod akumulatora ali mi dijeluje uredu barem nema vidljivih ostecenja.Dobar dio ozicenja provjerio i to je uredu.Sta da radim?
kakvih greški imaš u bsi-u? je bi krenuo ovako,test aktuatora,u parametrima stanje ručice i pogledao bi sva napajanja..moraš doči do riješenja
Izgleda kao da ti COM2000 nije u redu centrala iza volana ako imas lexiu mozez sa njom malo dublje da diagnosticiras
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Moze biti problem u BSM modulu (kod akumulatora) Moze izgledati ok i ispravan a da brlja. Ja sam imao na C5 prvi model da pravi problem na brisacima i svetlima a i na jednom se deavalo da se gasio zbog BSM-a. Sad ne znam da li je kod njega kao na drugim Citroen modelima ali eto, mozda ti nesto pomogne...
When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
greska koju najcesce ponavlja je da nema komunikaiju sa ECU.Sto je zanimljivo kad idem na testiranje komponenti 90% stvari koje nece da rade recimo svijetla,brisaci,stakla,centralno kad se dijagnostikom pokrece sve radi.Konstatno u realnom vremenu u parametrima dava da je u eko modu i on kao da ne vidi da je auto upalio jer pumpa mu je na silu napojena.Trenutno sam u bolnici pa ne mogu da iscitam i preciznije pojasnim sta mi je problem.Cini mi se kad bi izasao iz eko moda da bi proradio.
99% COM2000 ako aktivacije rade sa diagnostikom normalno....
Sto nemas u vuglu potrazi na googlu!
Popravlja li se ili se mijenja kroz maglu se sjecam da sam nekom davno nesto kombinovao sa rucicom od zmigavaca.
Nijedna kazaljka na satu ne radi i ostaje lampica od alternatora iako ima punjenje bez greske
Neće ništa raditi dok je u eko modu, za ručice i sve prekidače imaš test i vidiš na dijagnostici jel BSI prima signal od pojedinih komponenti.
Sa lexiom se može deaktivirati eko mod i podešavati nakon koliko vremena ide u eko, znači sa lexiom deaktiviraš eko mod i onda ti treba raditi sve, ali će opet otići u eko mod ako ne registrira da je motor upaljen. Sutra ću baš probati na C5 jel izlazi iz eku moda kad se upali ili mora alternator raditi, na njemu nema remena pa ne vrti alternator, mislim da mora alternator vrtiti.
Iz eko moda nece izaci sve dok motorni racunar ne posalje bsi modulu informaciju da je alternator poceo puniti.Kazes da nemas dijagnosticku vezu sa motornim racunarom,to prvo moras resiti jer tu ti je najveci problem.Zbog toga ti ni kazaljke na instrument tabli ne rade.
Kada se uspostavi komunikacija izmedju bsi i ecu ,sve ce proraditi.
Zadnja izmjena od Kele (21-10-2014 15:35:15)
Probao danas C5 upaliti bezremena na alternatoru, i izašao iz eko moda čim je upalio.
Nemam lexiu radim ga sa autocom-om.Sad na autu je ecu promijenjen stavio sam neki polovni sa auto otpada,bsi i sve ostalo je njegovo original.Napisao sam da je elektronika na pumpi (lukas)je razbijena i na silu dovedeno +15 i on tako i pali.Stari ecu je neko otvorao zapravo prorezao u dijelu dje mu je procesor i uzasno je ostecen od vode i cini mi se po stampi na ecu da je pored procesora bio eprom kojeg sad nema.Sta bi trebalo uraditi motornom da vidi da je auto upalio jer vidim da oni nece da izadju iz eco moda dok upali ili postoji li nacin da se bsi prevari da da bez motornog vidi da je upalio pa da izlazi iz eco moda?Kako se kod njh adaptira motorni jer nema slicnosti sa vag grupom?Njemu je motorni lukas sa dvije uticnice i zaliven je zato je vjerovatno stari prorezivan u dijelu procesora i tuda mu je vjerovatno i usla voda.Iscitao sam eprom 95160 iz bsi-a simens ali nemam sa cim da izvucem login ako mi bude trebao.
Zadnja izmjena od brundo (21-10-2014 20:02:45)
Kako i moze li se pomenutom motornom upisati immo off i da ostane njegov bsi i sve i sto kaze kolega Kele on kad vidi da je upalio on ce proraditi.Na displeju na km satu pali ono stop crveno je nema lampicu za imo
Pin kod ti je SXU9.
Napisi komplet oznake sa motornog racunara da vidim ima li imo off solucije.
80845G DCN2 PLAN GENERIQUE PSA; 9639587680
R04080015F
MADE IN UK DWLC12 12V
05.10.2006
Evo i damp od bsi-a koji sam uzeo sa otpada kao ispravan ali isto nemam pin.
damp
To ti je lucas ecu,imam za njega virgin dump ali kad ga upises moras imati leksiju da ga isprogramiras.
Pin kod od ovog zadnjeg dampa je 1122 ali taj bsi je sa pezoa 307.