Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Nece ni da vrti...nekad zavrti 3-4 puta,nekad 2, nekad nece ni okrenuti. Od gresaka nema nista ni u motornom,ni u centralnoj elektronici,ali signalizira da je ECU blokiran i da ne prima kod kljuca. Probao oba kljuca ista stvar. Lampica od Immo stalno svjetli (ne blica) .Daljinski normalno rade. U vrijednostima uopce ne cita obrtaje...probao i drugi impulsator radilice ali isto. ECU stalno blokiran. Bilo koja ideja dobro dosla. Dijagnostika KTS
ischekiraj ona tri releja kod akumulatora...
AJD malo pod hide,ne mora bas sve javno,ako nije problem
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Acyd
Hvala lijepo svima na odgovorima...sutra ujutro sve isprobam pa napisem 'vamo
Sve ispravno od navedenog ali immo lampicu i dalje ne gasi. Ode kod carobnjaka za ECU pa ce mo vidjeti.
instalaciju provjeri
Odradi drugi kljuc sa "tvrdim" transponderom...
Odradi drugi kljuc sa "tvrdim" transponderom...
I sta ce da dobije ?
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Dobice to da ce lepo da mu cita kljuc, jer je kod njih mana orginalni kljuc ili vec spomenuti releji (koje je verujem proverio).
A ako auto ne cita kljuc nece da vergla. Imao sam nekoliko auta sa takvim problemom.
Nosi Ecu kod carobnjaka ako si pretresio instalaciju I napajanje .
Upsss... Tek sada sam lepo procitao prvi post, auto vergla... Izvinite na gresci..:)
Procitao sam da ne vergla uvek pa zato. Mada mislim da je kljuc problem.
Zadnja izmjena od Banderasch (30-11-2014 14:12:11)
bar je taj autic lako radit -nema tu nista komplikovano -dosta da imas dobru diagnostiku i citaj mjerne blokove i sve ce ti bit jasno
atm tuning
electronic key
------------------------
Odradi kljuc.
Nije kljuc...vrisnio Immo integriran u ECU...uglavnom carobnjak rjesio drugi ECU i upario novi transponder (negdje je zaljepljen) tako da sljakaju stari kljucevi s daljinskim i to je to. Hvala svima na komentarima.